Zeci de părinți și-au împărtășit experiențele personale cu folosirea testelor de salivă pe grupul public creat de senatorul USR Ștefan Pălărie

Senatorul USR Ștefan Pălărie a lansat o platformă publică unde părinții pot împărtăși experiențele pe care le-au avut în folosirea testelor de salivă puse la dispoziție de Ministerul Educației. Grupul de social media se numește #MareaTestare și poate fi accesat la adresa: https://www.facebook.com/groups/441278834033170.

Într-o singură zi de la lansare, peste 250 de părinți s-au alăturat grupului, mulți dintre ei postând experiențe personale și poze.  Iată câteva dintre experiențele împărtășite până acum de părinți pe grupul #MareaTestare:

M.C: ”Asa am primit noi testele azi...Cum este posibil asa ceva?!

N.M: ”Așa au primit și copii mei in punguțe rupte.”

S.V.: ”Ce aveti aici ar trebui sa fie teste pentru prelevare nazala. Firma New Gene din China nu are aviz si nici marcaj CE pentru teste din saliva. Daca s-au dat asemenea teste la scoala pentru determinari din saliva este ilegal.”

M.F.: ”Bună ziua. Dragi colegi, am înțeles: noi pregătim punguțele (mie mi-au trebuit 30 de minute pentru 29 de elevi) și Botezatu încasează banii. Alte 40 de minute (pierdute) pentru a le explica procedura de aplicare a testului. Noi însă nu merităm astfel de teste, pentru a ne asigura că nu infectăm elevii sănătoși ("testați")?! Profesorii nu ar trebui și ei să se poată testa cu ajutorul ministerului, în beneficiul educației? Este o întrebare la care domnul senator ar putea primi un răspuns de la domnul ministru. Gânduri bune!”

Ștefan Pălărie acuză conducerea Ministerului Educației că, pe fundalul disputelor privind testarea elevilor, a abdicat de responsabilitățile care îi revin în mod natural în acest proces, pasând părinților obligația testării copiilor.

În numeroase luări de poziție, senatorul USR Ștefan Pălărie a argumentat că testarea făcută de personal necalificat devine irelevantă din punct de vedere epidemiologic. În plus, în condițiile în care – din varii motive – unii părinți nu vor să-și testeze copiii este, de asemenea, de natură să submineze eficacitatea procesului de testare în școli.

Ștefan Pălărie: ”Scopul testării este să facem ca școlile să fie un loc sigur din punct de vedere epidemiologic și cursurile să se poată desfășura normal, în beneficiul procesului educativ.  Îi chem pe toți părinții sau profesorii, care vor să prezinte public felul în care se desfășoară testarea la școala lor, să intre în Grupul de Facebook #MareaTestare și să posteze fotografii sau comentarii despre condițiile în care au primit acele teste: se respectă condițiile sanitare? cum arată testele primite? sunt asamblate și gata de folosit sau nu? sunt împachetate sau trebuie luate în șervețele? sunt însoțite de certificat de conformitate și de instrucțiuni de utilizare? ați înțeles ce aveți de făcut?”

Senatorul USR Ștefan Pălărie susține și încurajează testarea, ca parte a eforturilor de a menție școlile deschise și copiii sănătoși. El crede că procesul de testare trebuie să se desfășoare în condiții corecte și să nu fie doar o altă responsabilitate aruncată de stat pe umerii părinților și profesorilor.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult