Viziunea USR PLUS

România traversează o criză sanitară gravă accentuată de haos administrativ, de impostură politică și de hoția generalizată care ne-a mâncat resursele necesare modernizării țării.

Vechile partide au eșuat. După 31 de ani nu mai avem așteptări de la ele. Progresul e prea lent cu ele la cârmă. Au distrus încrederea românilor în stat și în politică.

Nu mai avem răbdare. Nu le mai suportăm minciunile și incompetența. Și nu mai merge cu petice și improvizații. Avem nevoie de o schimbare radicală a modului în care se guvernează România.

 

Avem nevoie de o REVOLUȚIE A BUNEI GUVERNĂRI

Viziunea noastră este să construim, în sfârșit, o Românie fără hoție. Fără sinecuri și fără privilegii pentru aleși. Fără imunități și fără pensii speciale. Fără atentate la păduri și la mediul înconjurător. O Românie administrată cu competență și cinste.

O Românie dreaptă, modernă și dezvoltată. Bine conectată la Uniunea Europeană dar având un loc și o identitate bine definite în cadrul ei. O Românie care să învețe, alături de cetățenii ei, să se reinventeze după un moment de criză fără precedent pentru generația noastră.

Fundația pe care vom construi este garantarea unei justiții libere și independente. De aceea, una dintre primele măsuri de guvernare va fi corectarea legilor PSD anti-justiție și întărirea reglementărilor din Codul Penal.

Avem resurse, dar înainte de toate trebuie să eliminăm hoția. Eliminarea corupției e singura cale pentru refacerea școlilor și spitalelor. E calea către servicii publice decente. E trambulina pentru relansarea economică post-criză. Putem aduce bani europeni care să fie investiți cu cap - nu furați, ca până acum.

USR PLUS e singura forță politică capabilă să facă asta. Suntem cei care ne luptăm de ani de zile pentru o Românie cinstită și pentru competență în funcția publică. Suntem singurii care putem să curățăm statul de corupție - nu am fost complici la hoțiile din ultimii 30 de ani, deci nu avem nimic de pierdut.

Acesta e momentul nostru. Și ne-am pregătit pentru el cu un plan de guvernare care va schimba România rapid, în bine.

Ne luăm, începând de azi, 40 de angajamente
pe care le putem pune în practică imediat ce ajungem la Guvernare. Propunem și un plan de guvernare detaliat pentru fiecare domeniu care contează în viețile noastre.

E un plan cu măsuri gândite de sute de experți din partidele noastre dar și din societatea civilă. Pentru că noi credem într-o guvernare deschisă, în care ne vom consulta mereu cu actorii relevanți din societate: antreprenori, sindicate, ONG-uri și lideri comunitari.

Vom avea o țară în care fiecare dintre noi va avea o viață de calitate doar daca o vom construi cu cetățeni activi și responsabili, cu comunități deschise și solidare. Dar pentru asta, avem întâi nevoie de un stat responsabil, care să asigure cadrul și sprijinul necesar pentru construirea unei Românii prospere.

Acesta este planul USR PLUS. Aplicându-l, „O Românie fără hoție” va deveni o realitate – și nu doar un slogan. Nu mai avem timp de pierdut. Și vom trece la treabă imediat ce primim încrederea voastră.

O Românie fără hoţie

Vezi mai mult

Un stat reformat

Vezi mai mult

Sănătate cu prioritate

Vezi mai mult

Educație ca la carte

Vezi mai mult

Economia pe care țara o merită

Vezi mai mult

Și natură, și infrastructură

Vezi mai mult

Lupta cu sărăcia

Vezi mai mult

Calitate a vieții

Vezi mai mult

Viziunea USR PLUS

Vezi mai mult

40 de angajamente la guvernare

Vezi mai mult