Victorie de etapă: instanța suspendă exproprierile pentru tunul imobiliar din Mogoșoaia

O primă victorie în justiție împotriva tunului imobiliar operat de primarul abuziv PNL al comunei Mogoșoaia, Paul Precup.

Tribunalul Bucuresti a decis, astăzi, să suspende hotărârile care vizau exproprierile pentru Sectorul Zero din Mogoșoaia, un tun imobiliar de peste 1.200 de hectare, pus la cale de Paul Precup și camarila sa din consiliul local, care ascunde încălcări grave ale legislației.

“Tribunalul București a invalidat hotărârile care erau vizate de Teorema lui Precup și a decis suspendarea hotărârilor de expropriere care au grave probleme de legalitate”, a declarat Alexandru Iacoban, consilier local USR.

Hotărârile de consiliu local, atacate în instanță de mai mulți proprietari de terenuri din Mogoșoaia, sunt: nr. 110/26.11.2021, nr. 115/14.12.2021 și nr. 116/14.12.2021, iar prin acestea urma să fie declanșat procesul de expropriere a proprietarilor care nu cedaseră terenurile primăriei în vederea realizării Sectorului Zero.

Decizia instanței nu este definitivă (detalii despre dosar, aici).

Reamintim că USR a demarat, vineri, campania de strângere de semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PNL Paul Precup - https://www.josprecup.ro/, care a ales să pună mai presus de orice interesele sale personale și ale grupului pe care îl reprezintă, în detrimentul interesului cetățenilor.

Referendumul de demitere a devenit absolut necesar din cauza nenumăratelor încălcări grave ale legislației de către primarul Precup pentru realizarea Sectorului Zero:

  • a reinventat matematica, pentru a expropria terenurile oamenilor la prețuri de nimic. În 19 ianuarie 2022, primarul a modificat în mod abuziv Regulamentul de funcționare al Consiliului Local, în sensul declarării majorității calificate ca fiind de 10 voturi și nu de 11. Modificarea este în contradicție cu Codul administrativ și cu ordinul de ministru care stabilește cum se calculează majoritatea în Consiliul Local (Ordinul nr. 25/14.01.2021 alin. 2, lit. k). Precup avea nevoie de această modificare deoarece, în decembrie, pe baza unor hotărâri luate cu 10 voturi „pentru”, Consiliul Local declanșase procedura exproprierii a peste 300 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari;
  • a rescris din pix o hotărâre de Consiliu Local prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului Sectorul Zero, iar primarul a fost împuternicit să semneze „contracte de tranzacție” cu proprietarii terenurilor afectați de proiect. Consiliul Local a aprobat o anumită formă a Hotărârii 233, dar pe site a apărut o altă variantă, existând suspiciuni de fals în acte, sesizate de consilierii USR la DNA;
  • a revocat peste noapte o hotărâre de consiliu (HCL 109/2017) care produsese deja efecte, deoarece în baza acesteia primarul a luat un credit de 6 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului Sectorul Zero, fiind făcute de asemenea tranzacții cu terenuri. Conform Legii contenciosului administrativ (Legea nr. 554/2004), revocarea unei hotărâri care a produs efecte este ilegală.

Consilierii USR Mogoșoaia au tras numeroase semnale de alarmă față de acest demers, cu impact major nu doar asupra comunei, ci asupra întregii zone metropolitane și au solicitat, de la bun început, o planificare urbană riguroasă, care să fie realizată cu consultarea corectă a locuitorilor.

S-au lovit nu numai de refuzul primarului Precup și al camarilei sale, ci de presiuni și intimidări fără precedent care au culminat cu agresarea fizică și verbală a Feliciei Ienculescu-Popovici, consilier local USR în Mogoșoaia, de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP).

Cu Precup în fruntea primăriei de 17 ani, Mogoșoaia continuă și astăzi să aibă străzi neasfaltate și fără canalizare, mizerie la tot pasul, o grădiniță începută acum 16 ani, un dispensar deplorabil și nici măcar o piață.

Pentru toate acestea, Paul Precup trebuie să plece!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult