USR sesizează CNA pentru dezinformările și manipulările RTV și Antena 3

USR va depune trei sesizări la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru sancționarea RTV și Antena 3 pentru minciunile și manipulările difuzate la adresa membrilor și activității partidului.

În primul rând, USR sesizează CNA pentru sancționarea RTV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, și pentru minciuna potrivit căreia USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă.

În al doilea rând, USR sesizează CNA pentru emisiunea “Exces de putere”, de la Antena 3, pentru ediția de vineri seară în care s-a încercat acreditarea ideii potrivit căreia Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră locală USR și victima agresiunii fizice și verbale a doi consilieri locali PMP și PNL, ar fi de vină pentru cele întâmplate pentru ca i-ar fi provocat pe cei doi bărbați, deși faptele reies foarte clar din înregistrarea video făcută publică de Felicia Popovici.

Anunțul depunerii sesizărilor a fost făcut de președintele USR Dacian Cioloș, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament, în urma ședinței Biroului Național al USR.

"Împreună cu colegii din Biroul National: am decis să depunem câteva sesizări la CNA, în primul rând pentru sancționarea RTV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Am aflat de la această televiziune că Clotilde Armand ar fi “arestată”, evident, fără nicio dovadă, o știre care s-a dovedit, evident, falsă și nu e prima dată când sunt proferate astfel de afirmații false. Am decis să facem această sesizare la CNA.

Totodată, o altă sesizare la CNA tot vizând România TV care a difuzat o minciună incredibilă prin care afirma că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă. Evident că e o minciuna, USR, am spus-o de mai multe ori, nu folosește bani și resurse financiare pentru a plăti televiziuni și difuzarea unor minciuni. Vom face sesizare la CNA împotriva unei astfel de informații false.

Și o a treia sesizare la CNA în care vom solicita sancționarea emisiunii “Exces de putere”, de la Antena 3, în care, vineri seară, s-a încercat acreditarea ideii că victima, colega noastră, consilieră la Mogoșoaia, ea ar fi de vină pentru că i-ar fi provocat pe cei doi bărbați care au atacat-o și verbal, au amenințat-o și apoi a fost foarte clar ce s-a întâmplat din acea înregistrare video.

Ceea ce s-a întâmplat vineri seară și felul în care moderatorii acestei emisiuni au interpretat, cu rea-credință, agresiunea împotriva colegei noastre este de neacceptat, din punctul nostru de vedere, așa încât BN a decis să înaintăm aceste trei sesizări la CNA", a declarat Dacian Cioloș.

Liderul USR a ținut să sublinieze faptul că "de la critică, într-o astfel de situație, și până la minciună e un drum lung" și că în astfel de cazuri trebuie reacționat.

"Vreau să fiu foarte clar - suntem un partid politic și e firesc, într-o democrație, să fii criticat, să și se facă observații, e firesc să ai situații în care lumea nu e de acord cu ceea ce faci, dar de la critică într-o astfel de situație și până la minciună e un drum lung. Ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni depășește limitele actului mediatic normal, a fost un linșaj mediatic împotriva USR și împotriva colegilor noștri și considerăm că, într-o democrație sănătoasă, la astfel de cazuri trebuie reacționat și, în acest context, am decis să înaintăm aceste sesizări", a mai spus Dacian Cioloș.

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult