USR PLUS condamnă abuzul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, care, fără autorizație, excavează un teren în centrul Capitalei și lasă în aer un proiect de 220 de milioane de euro

USR PLUS condamnă abuzul primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, care, fără nici un fel de autorizație, excavează un teren din centrul Bucureștiului, susținând că va construi un parc, deși, în toamnă, pe același spațiu, începe construirea unui proiect finanțat de Banca Mondială cu 220 de milioane de euro.

De trei zile, primarul Robert Negoiță ignoră „Cartierul pentru Justiție”, proiect demarat încă din 2005, pentru care Banca Mondială a alocat 220 de milioane de euro, aducând pe terenul „Esplanada” din centrul Bucureștiului utilaje și muncitori care excavează zona, de la una din societățile Primăriei, Algoritm Construcții SRL. Asta, deși Consiliul Local nu a fost informat despre aceste lucrări, iar primarul nu are dreptul de a dispune după bunul plac de resursele societăților din subordinea PS3.

Fără să aibă un proiect publicat, primarul Negoiță vrea să valorifice și fundația din beton și fier care se găsește pe terenul „Esplanada”, deși fierul și betonul reprezintă bunuri ale statului român, iar primarul Sectorului 3 urmărește să le valorifice în scop propriu.

Robert Negoiță susține că va construi un parc pe „Esplanada”, însă muncitorii de pe teren spun că aici se va construi o stație de sortare a gunoiului. Pe lângă transformarea zonei într-un șantier improvizat, sunt tăiați copaci de 40-50 de ani, pe care edilul i-a numit „boscheți” și este pregătită betonarea unei alte părți a terenului.

De altfel, în nouă ani de mandat, Robert Negoiță nu a făcut decât să betoneze zeci de hectare de spații verzi în Sectorul 3.

Pe de altă parte, reamintim că Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, a depus în 22 iunie 2021 un proiect privind construirea unui parc lângă „Cartierul pentru Justiție”, pentru revitalizarea zonei mutilate de regimul ceaușist. Grădina Dudești se va întinde pe o suprafață de cinci hectare și va fi un plămân verde în centrul Bucureștiului.

„Robert Negoiță nu are nici o autorizație în baza căreia execută această lucrare, taie arbori vechi, de 40-50 de ani și lasă în aer un proiect de 220 de milioane de euro.

Reamintesc că Robert Negoiță este cel care a propus pentru betonare nu mai puțin de 63 de spații verzi în Sectorul 3 prin PUZ, betonări oprite de consilierii generali USR PLUS prin suspendarea PUZ Sector 3 în ianuarie 2021. În nouă ani de mandat, Robert Negoiță a betonat zeci de hectare de spații verzi în Sectorul 3.

Nu avem nici o garanție că Robert Negoiță va construi pe terenul „Esplanada” un parc și nu ne vom trezi cu alte betoane în centrul Capitalei.

Mai mult, cred că proiectele „Cartierul pentru Justiție” și „Grădina Dudești” sunt o ocazie majoră pentru orașul nostru de a regenera urban o zonă mutilată înfiorător de vechiul regim ceaușist, de a transforma o rană veche și abandonată din inima Bucureștiului într-un centru pentru sănătate, educație și, de ce nu, dreptate”, a explicat Ana Ciceală, consilier general USR PLUS.

USR PLUS luptă pentru o Capitală verde, respectând legea și sprijinind proiectele concepute transparent. Îi cerem primarului Robert Negoiță să oprească lucrările abuzive din Sectorul 3 al Capitalei și să sprijine proiectele care sunt în beneficiul cetățenilor.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult