USR Mogoșoaia strânge semnături pentru demiterea primarului Precup

USR Mogoșoaia lansează strângerea de semnături pentru demiterea primarului PNL, Paul Precup, vinovat pentru încălcările grave ale legislației pentru realizarea Sectorului Zero, un tun imobiliar uriaș, de peste 1.200 de hectare și în valoare de un miliard de euro.

Totodată, USR a decis să depună plângere la DNA pentru modul în care primăria a decis realizarea exproprierilor în Mogoșoaia, fără să țină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient și fără să respecte legea. Faptele identificate sunt abuz în serviciu, fals și uz de fals și trafic de influență.

“Colegii din Organizatia USR Mogosoaia au decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Precup de acolo, care este vinovat de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar și care nu mai reprezintă, din punctul nostru de vedere, interesele cetățenilor de acolo din Mogoșoaia. Cetățenii Mogoșoaiei au dreptul la un primar care să le reprezinte interesele și nu care să profite de resursele pe care le are comuna pentru alte interese”, a anunțat Dacian Cioloș, luni, la finele ședinței Biroului Național al USR.

USR Mogoșoaia a semnalat, în repetate rânduri, abuzurile primarului Precup pentru realizarea Sectorului Zero, un tun imobiliar uriaș, de peste 1.200 de hectare, și în valoare de 1 miliard de euro.

"Sectorul 0 vizeaza 44% din suprafața comunei. Nu există Planuri Urbanistice, nu există declararea zonei de interes public și, cel mai important, exproprierile nu au îndeplinit condițiile privind majoritatea calificată", a declarat Alexandru Iacoban, consilier local USR.

Printre cei care au semnalat și s-au opus acestor abuzuri de la Mogoșoaia s-a numărat și Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR, care a fost amenințată în stil mafiot și agresată fizic și verbal de doi consilieri de la PNL și PMP, vineri seară.

Din seria abuzurilor actualului primar al comunei Mogoșoaia, reamintim faptul că Paul Precup, cu sprijinul Consiliului Local controlat de PNL și PMP, a adoptat, pe 18 ianuarie, într-o ședință de îndată convocată cu o zi înainte, o hotărâre care modifică Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) al Consiliului Local Mogoșoaia, în sensul declarării majorității calificate ca fiind de 10 voturi și nu de 11, cum prevedea inițial regulamentul.

Primarul avea nevoie de această modificare deoarece, la mijlocul lunii decembrie, pe baza unor hotărâri luate cu 10 voturi "pentru", nu cu majoritatea calificată necesară de 11 voturi, Consiliul Local al Comunei Mogoșoaia a declanșat procedura exproprierii a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari.

Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.

Consilierii USR au atras atunci atenția că deciziile de expropriere sunt ilegale, deoarece toate hotărârile privind proprietatea trebuie luate cu majoritate calificată, respectiv 11 voturi, în cazul de față existând doar 10 voturi "pentru". Ministerul Administrației (MDLPA) a confirmat acest punct de vedere, în urma unei solicitări făcute de consilierii USR, care au solicitat de asemenea Prefecturii Ilfov anularea hotărârilor.

De asemenea, consilierii USR au atras atenția că hotărârile aflate la baza acestui proiect au fost luate fără parcurgerea etapelor obligatorii prevăzute de legile care reglementează dezvoltarea urbanistică, fără întocmirea și aprobarea unor documentații absolut esențiale de urbanism (PUZ nou) și fără stabilirea interesului public.

Sute de hectare de teren vor fi transformate astfel din agricol în intravilan, crescându-le valoarea de zeci de ori, în folosul celor care au cumpărat în avans proprietăți, printre aceștia numărându-se chiar fiul primarului, Tudor Precup, și mai mulți lideri PNL, precum Alina Gorghiu (împreună cu părinții ei), Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL).

Primarul Precup dorește ca terenul expropriat să fie oferit dezvoltatorilor pentru a construi ansambluri rezidențiale cu blocuri de 10 etaje, magazine, un spital, un campus universitar și un parc de agrement - pe scurt, un oraș nou, construit de la zero, în care ar urma să locuiască 80.000 de persoane.

Toate acestea în timp ce, cei 8.000 de locuitori ai comunei pe care o administrează, nu au creșe, trotuare pietonale și străzi asfaltate și nu este deloc clar cum va fi realizată extinderea rețelei de utilități și care va fi impactul asupra traficului rutier și a mediului, în condițiile construirii de la zero a unui oraș nou, în care urmează să locuiască aproximativ 80.000 de persoane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult