USR cere urgentarea dezbaterii în Camera Deputaților a legii privind certificatul verde

În contextul numărului zilnic de decese provocate zilnic de COVID-19 în România, grupul USR solicită dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a propunerii legislative privind certificatul verde, o cerere în acest sens fiind adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaților, sub semnătura liderului de grup, Ionuț Moșteanu. USR lansează, totodată, un apel către celelalte partide parlamentare de a susține adoptarea proiectului privind certificatul verde, considerând că este o măsură de preferat carantinei naționale avansate de PSD.

Întrucât situația pandemică se menține la cote mai mult decât îngrijorătoare, este necesară adoptarea imediată a tuturor măsurilor de natură să ducă la rezolvarea acesteia. Este necesară adoptarea în procedură de urgență a propunerii legislative care introduce certificatul verde. Am văzut astăzi, cu mare stupoare, că PSD și domnul Rafila sunt la fel de consecvenți cum a fost și domnul Cîțu în privința măsurilor care putea proteja viața românilor. Alaltăieri, PSD refuza certificatul verde, astăzi, tot PSD spune că trebuie carantină națională”, declară liderul grupului USR din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu.

Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private a fost respinsă de Senat, în ședința de miercuri, prin neîntrunirea numărului minim de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice.

Toți senatorii USR prezenți au votat în favoarea propunerii, considerând că introducerea folosirii certificatului verde se numără printre măsurile de combatere a pandemiei care și-au dovedit eficacitatea în numeroase alte țări europene, printre care Italia, Spania, Portugalia și Danemarca.

Măsurile de combatere a pandemiei nu îngrădesc libertățile cetățeanului responsabil, din contră. Ele conferă cetățeanului responsabil posibilitatea de a munci în condiții de siguranță medicală, asigurând totodată funcționarea relativ normală a activităților economice și a sistemului de sănătate publică.

Aproape 50.000 de români au căzut victimă acestei epidemii. Dacă vrem să revenim cât mai rapid la normalitate, nu o putem face ignorând realitatea și prefăcându-ne că virusul nu există.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult