USR cere demiterea de urgență a lui Florin Roman. Dacian Cioloș: “Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul"

Președintele USR Dacian Cioloș cere premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării pe Florin Roman, care a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte.

“Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate.

Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat președintele USR Dacian Cioloș.

După ce a mințit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliștii de la Libertatea, că minciuna este patologică la PNL.

Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept “iar o altă mare problemă” afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puțin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea și capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în fața Comisiei Europene și de a folosi corect și onest banii europeni puși la dispoziție.

Ce încredere ar mai putea avea cetățenii acestei țări în acest minister și, de fapt, în întregul guvern, știind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici?

Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman și alți foști prim-miniștri sau miniștri să diminueze gravitatea faptei și el trebuie sancționat.

În aceste condiții, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcția de ministru și cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa.

Dacă PNL și PSD mai au un minim respect față de cetățenii acestei țări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcția de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoția nu contează, ba chiar te face ministru.

USR nu va tolera niciodată furtul și va sancționa întotdeauna orice formă de derapaj.

 

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult