Un nou caz de stopare a concursurilor în companiile de stat, din pixul actualului ministru interimar al Economiei

Pentru actualul ministru interimar al Economiei de la PNL, transparența deranjează, la fel și concursurile organizate pe bune în companiile de stat pentru ocupare funcțiilor de conducere.

Virgil Popescu a revocat din funcție Consiliul de Administrație al Uzinei Automecanica Moreni.

Măsura vine fix în ziua în care urma să fie anunțată numirea noului director general, în urma procedurilor de selecție prin concurs, demarate în mod transparent de administratorii provizorii ai societății, numiți de Claudiu Năsui.

Anunțul a făcut făcut pe Facebook de Mihai Rus, unul dintre cei trei administratori revocați.

“În urmă cu o lună am demarat procedurile de selecție pentru poziția de Director General ca urmare a expirării mandatului actualului Director de pe data de 15 Octombrie.

Procesul a fost unul total transparent cu publicarea anunțului intern în cadrul fabricii, presa locală, AJOFM, astfel oferindu-se șanse egale fiecărui potențial candidat. S-au înscris 9 persoane dintre care au rămas 5 în urma selecției inițiale, printre care și actualul Director General (numit politic anterior).

Vineri au avut loc interviurile unde am avut posibilitatea să cunoaștem fiecare candidat, și din rândul cărora am ales persoana cu scorul cel mai mare în urma evaluării individuale a fiecărui membru C.A.

Astăzi urma să fie anunțată numirea noului Director General, însă Ministerul Economiei s-a gândit să ne facă o surpriza si ne-au transmis pe repede înainte revocările din funcție. Toate acestea la presiunile făcute de către actualul Director General către cei 2 acționari, Romarm respectiv Ministerul Economiei.

În comparație cu contracandidații lui, omul e mediocru, dar e sub tutela PNL. Intuiam mișeliile cu iz politic care s-ar fi putut face, însă nu am considerat niciodată că se poate favoriza politic un om în defavoarea interesului întregii companii. Acționarii au pus presiuni pe noi sub diverse forme pentru a continua cu actualul Director General, însă conștiința și legea ne-au spus să procedăm altfel”, a scris Mihai Rus pe Facebook. 

De altfel, prima măsură luată de Virgil Popescu în Ministerul Economiei a fost să schimbe toți membrii profesioniști ai consiliilor de administrație, numiți de Claudiu Năsui în urma unui proces transparent de selecție, pe baza CV-urilor lor, adică a competențelor dovedite în spațiul privat. Această măsură a vizat și consiliul de administrație de la Societatea Sării, Salrom, care demarase proiectul privind exploatarea grafitului.

Adică, la fel ca Florin Cîțu, Virgil Popescu a dat oameni profesioniști afară din funcții doar pentru că fuseseră numiți de USR PLUS.

"Le mulțumesc membrilor consiliului de administrație că au fost integri până la capăt, chiar dacă asta le-a grăbit revocarea.
E clar că degeaba ajungi la guvernare ca să schimbi temporar politrucii din aceste companii. Găurile negre trebuie fie închise, fie vândute. În prezent, nu sunt altceva decât o sursă de bani și de sinecuri pentru partide", a declarat Claudiu Năsui.

Reamintim că, în decursul celor opt luni de mandat, Claudiu Năsui a numit noi consilii de administrație formate din profesioniști, care și-au dovedit competențele în mediul privat, pentru toate cele 70 de companii din subordine.

Pentru prima dată, oamenii care au ajuns în CA-uri au fost profesioniști cu CV-urile la vedere: atât numirile, cât și CV-urile au fost publicate și anunțate.

Această măsură a fost stopată din pixul actualului ministru interimar al Economiei. 

 

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult