Sorin Sferle

Pentru Primăria Alexandria

Sorin Sferle este născut in Cugir, Alba, de profesie inginer fizician, absolvent al Universității din București, Facultatea de fizică de la Măgurele. Este absolvent de studii postuniversitare în domeniul managementului de proiect, al unui master în domeniul managementului resurselor umane și absolvent al Școlii Doctorale ASE București. A beneficiat de burse de studii în Franța în domeniul IT și al ingineriei pedagogice. Este căsătorit și are o fiică.

A lucrat ca inginer în industria locală din Alexandria 10 ani, din anul 1988 anul terminării facultății, iar din 1998 lucrează la Direcția de Sănătate Publica Teleorman, ca șef de birou si Manager de proiect. În paralel , începând cu 1994, a participat activ la dezvoltarea sectorului nonguvernamental din Alexandria prin implicarea în dezvoltarea asociației ROMFRA, unde de mai bine de 25 de ani coordonează proiectele asociației.

În prezent, gestionează 2 mari proiecte de dezvoltare, unul la nivelul județului de dezvoltare integrată a unor zone din municipiul Roșiorii de Vede si unul la nivel național, de dezvoltare a competențelor medicilor de familie. Are o vastă experiență în atragerea de fonduri europene. Începând cu anul 2000 a participat direct la atragerea a peste 25.000.000 de euro în oraș și județ. Este cavaler al ordinului Palm Academique al Franței si al distincției Rotary, Paul Harris Fellow.

Proiectele sale pentru Alexandria sunt legate de atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului și transformarea acestuia într-un oraș inteligent, într-un oraș verde și modern, cu o administrație publica moderna si digitalizată, un oraș educat și sănătos care are grijă de cetățenii săi, un oraș sigur și atractiv pentru cetățeni.