Simona Spătaru și-a lansat programul de guvernare locală

Simona Spătaru, candidata USR PLUS susținută de PNL la Primăria Sectorului 4, și-a lansat, marți, programul de guvernare locală, eveniment la care au luat parte Ludovic Orban, prim-ministrul României, Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Violeta Alexandru, președintele PNL București, Claudiu Nasui, președintele USR București, Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, și Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4. La eveniment au fost prezenți și membri și voluntari ai Alianței USR PLUS și ai PNL.

În cadrul evenimentului de lansare, Simona Spătaru a enumerat câteva dintre principalele proiecte ale programului său de guvernare locală, care se regăsește integral publicat pe site-ul său: https://www.simonaspataruprimar.ro/

„Jur să respect Constituția și legile țării, și să fac cu bună-credință și cu toată priceperea mea tot pentru binele locuitorilor! Acesta este jurământul pe care l-au depus toți primarii de 30 de ani încoace și acesta este jurământul pe care toți nu l-au respectat. În 2018, când am intrat în politică, în PLUS, mi-am propus să nu spun discursuri sforăitoare. Astăzi vă spun că vreau să vă vorbesc concret despre ce vreau să fac eu, ca primar, cu echipa USR PLUS și ajutată de echipa PNL la Sectorul 4, având următoarele proiecte: primul obiectiv pe care mi l-am ales este cel privitor la educație. Avem nevoie de investiții în educație. În Sectorul 4 vreau să fac minim două lucruri: un nou sistem de creșe, grădinițe și școli, noi instituții sportive și culturale. Voi dota școlile existente și grădinițele cu echipamente potrivite secolului 21. Investițiile în mediu sunt al doilea obiectiv, ele sunt, de fapt, investiții în sănătate. Vom planta peste 100.000 de copaci, vom crea un nou parc, vom investi și încuraja reciclarea, vom taxa 0 tot ce înseamnă colectare selectivă corectă. De asemenea, investiții în mediu înseamnă și reabilitare termică. S-au făcut împrumuturi de sute de milioane de lei pentru a finanța reabilitarea termică în următorii ani. Nu a aflat domnul primar că are posiblitatea să acceseze fonduri europene pentru asta. Noi vom reabilita blocurile respectând minim două principii: fără pile și pe fonduri europene”, a declarat Simona Spătaru.

Pavel Popescu, Violeta Alexandru, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și-au exprimat susținerea, în cadrul discursurilor susținute, față de candidatura Simonei Spătaru la Primăria Sectorului 4, dar și față de Nicușor Dan, în contextul ultimelor atacuri din partea PSD la adresa sa.

“Acest loc superb, dar totuși ruinat descrie realitatea Bucureștiului și potențialul superb al Capitalei României. Dacă vă veți plimba prin Capitală, așa cum făcut-o noi în ultimele luni, veți observa sute de astfel de locuri cu un potențial incredibil, care au fost lăsate în paragină în mijlocul cartierelor și au fost tratate cu indiferență de ceea ce a însemnat administrație PSD. Numiți un singur oraș din România în care viata românilor s-a îmbunătățit în ultimii ani, administrat de PSD. Exact, nu puteți nominaliza niciunul. Simona, la fel ca viitorul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, se află în mijlocul unei campanii de denigrare, alături de platformele pe care noi le-am construit și cu care luptăm în spatele lor. Vă spun un singur mesaj: nu vom ceda!”, a declarat Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4.

“Simona, ești un om în care am încredere și un om determinat să facă treabă în acest sector. Am intrat într-o etapă urâtă a campaniei electorale, în care un PSD disperat scoate la suprafață diferite informații de acum jumătate de an, de acum un an și le scoate la suprafață pentru că e în firea PSD să lucreze cu tactici murdare, pentru că îi e frică de o competiție directă. Nu am văzut un PSD-ist care să iasă pe stradă și să răspundă întrebărilor oamenilor. Am încredere în bucureșteni că fac diferența între agresivitate, între stilul acesta de a folosi diverse informații și de a le Ambala ca să pară că sunt altceva decât sunt și stilul oamenilor onești. Nu am avut nicio rezervă când au început să curgă știrile despre Nicușor Dan că este ceva în neregulă cu cel pe care îl susținem. Dacă Nicușor Dan avea ceva de ascuns, nu dădea telefon în mod transparent, nu se implica în mod transparent. Este în firea PSD să se ascundă. În felul nostru de a fi este să fim transparenți”, a afirmat Violeta Alexandru, președintele PNL București.

“Avem o administrație în întreg Bucureștiul care a irosit fonduri, care a irosit banii noștri luați din taxe și impozite și tocmai de aceea trebuie să gândim ca un contribuabil, ca o persoană care finanțează toate lucrurile acestea, care muncește, care caută să producă valoare în țara noastră. Oameni, cum e primarul Sectorului 4, care nu a făcut nimic pentru sectorul său. Greșesc, a făcut și aici îi mulțumesc Simonei Spătaru că s-a uitat mai atentă la cheltuielile primăriei. A dat 800 de lei pe borduri care altminteri costă 200. Unde s-au dus diferențele de bani? Vă las să ghiciți. Grupurile de interese, clanurile interlope pe care le vedem în jurul nostru. Sistemul acesta folosește toate resursele sale și toate căile sale de intimidare a membrilor noștri și tot aparatul de propagandă ca să își conserve aceste beneficii. Cum apare un candidat luptător, care chiar să le amenințe cele mai vitale interese, adică robinetul de bani publici, atunci încep și scot tot arsenalul. Nicușor, nu te lăsa!”, a afirmat Claudiu Nasui, președintele USR București.

“Am văzut azi reacția lui Nicușor Dan la o acuzație publică, asta e reacția pe care trebuie să o aibă fiecare om care își asumă o funcție publică, care cere încrederea oamenilor. Dacă există o informație în spațiul public, ea trebuie clarificată de la A la Z și apoi lucrurile sunt clare. Nu am văzut acest tip de comportament din partea niciun primar de sector și cu atât mai puțin din partea primarului general, Gabriela Firea, în toți acești patru ani. Suntem deja după multe săptămâni de campanie intensivă, lucrurile sunt cât se poate de clare: oamenii nu se schimbă, oamenii continuă să facă, odată ce intră în politică sau odată ce ajung la o funcție, ceea ce au făcut înainte. Nicușor Dan va continua să se lupte pentru dreptate și să se lupte împotriva abuzurilor, așa cum a făcut-o și până astăzi. Simona Spătaru va fi, în continuare, un om căruia îi pasă de cei din jur și să aducă în societatea noastră un pic mai multă dreptate”, a spus Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

La rândul său, Nicușor Dan a vorbit despre eșecurile actualei administrații a Sectorului 4.
„Mai avem 12 zile și nu este o campanie electorală ca oricare alta. Se luptă niște partide care s-au aliat împotriva unui sistem care a furat sistematic banii publici și în zilele trecute am dezvăluit puternice acte de corupție, de sute de milioane de euro la nivelul Primăriei Capitalei, la nivelul primăriilor de sector și ați văzut reacția. Bucureștenii trebuie să afle unde s-au dus banii lor și că această administrație a irosit patru ani din viața lor. Sectorul 4 a ratat oportunități importante, nu a construit o creșă, o grădiniță sau o școală, deși a avut un buget consistent, a pus borduri și pe orizontală, și pe verticală. O administrație care s-a luptat cu înverșunare cu spațiul verde din sector, o administrație care nu a fost în stare să aducă un investitor serios în Sectorul 4”, a afirmat Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

În încheierea evenimentului, premierul Ludovic Orban a arătat de ce o susține pe Simona Spătaru la Primăria Sectorului 4, dar a vorbit și despre reformele necesare care trebuie să aibă loc în sudul Capitalei:
“Simona Spătaru este un om cu bun-simț, care știe ce e legea, care comunică direct ceea ce crede și care se duce direct către atingerea obiectivelor. Este un candidat remarcabil care, cu siguranță, după ce va ajunge primar al Sectorului 4 va schimba radical în bine fața Sectorului 4. Ridicarea sudului este extrem de importantă pentru a crește calitatea vieții în zona de sud a Bucureștiului, în principal în Sectorul 4. Parc de investiții, generarea unor zone care să permită, cu adevărat, dezvoltarea, construcția autostrăzii care a început în sud, care de asemenea poate să genereze interes pentru investiții. Nu în ultimul rând, un proiect care poate deveni posibil, al unui aeroport în sud care să creeze un factor de dezvoltare important pentru sudul Bucureștiului”.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult