Senatorul USR Ștefan Pălărie: ”Redeschiderea școlilor în format fizic trebuie condiționată de gradul de vaccinare în UAT, nu de cel al personalului din școală!”

Senatorul USR Ștefan Pălărie, președintele comisiei de muncă din Senat, atrage atenția că a condiționa deschiderea scolilor în format fizic doar de gradul de vaccinare a profesorilor din școală riscă fie să închidă școlile mici, fie să le transforme în focare de transmitere comunitară.

Ștefan Pălărie susține că premisele pe care își bazează ministrul educației decizia de a deschide școlile în format fizic sunt cel puțin îndoielnice. De asemenea, el spune și că nicio altă țară europeană nu a luat în considerare gradul de vaccinare al profesorilor drept criteriu de redeschidere a școlilor în format fizic.

Ștefan Pălărie: ”Avem PANDEMIE "MADE IN ROMANIA", cu cifre halucinante - număr de îmbolnăviri grave și număr de decese. Avem OMS prezent aici ca sa înțeleagă cum de am ajuns aici și mai ales ce trebuie făcut. Ministrul Cîmpeanu rezolvă problema tot MADE IN ROMANIA, cu o rețetă inconștientă proprie care leagă deschiderea școlilor cu prezență fizică de un indicator care nu numai că nu a fost utilizat în nici o alta țară în combaterea pandemiei, dar nici nu este identificat ca fiind un factor major de impact asupra îmbolnăvirilor.”

Senatorul USR Ștefan Pălărie arată că nici vaccinarea peste noapte a celor aproximativ 50,000 de profesori încă nevaccinați la nivel national nu rezolvă mai nimic, iar pragul de 60% de profesori vaccinați este greu de atins, mai ales în școlile cu un număr redus de cadre didactice.  

Astfel, Ștefan Pălărie este de părere că deschiderea școlilor în format fizic ar fi trebuit condiționată de rata de vaccinare a UAT-ului.

Ștefan Pălărie: ”Propunerea mea este integrarea datelor din SIIIR cu platforma de vaccinare, pentru a putea calcula rata de vaccinare a colectivității școlare adulte - adăugând aici și părinți. Opinia mea este că această măsură măcar transmite părinților clar că ține și de ei personal, de alegerea lor de a se vaccina, să ofere comunității și propriilor copiii posibilitatea de învățare în format fizic.”

Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză atât politizarea campaniei de vaccinare  cât și a deciziilor privind formatul de desfășurare e procesului educativ, cu rezultate nefaste atât pentru elevi dar și pentru eforturile medicilor de a combate pandemia.

”Redeschiderea fizică a școlilor când încă dai oxigen în parcări de spitale nu poate fi acceptată decât parțial, condiționată de niveluri de incidență, și cu masuri de închidere a altor surse de transmitere comunitară”, concluzionează senatorul USR Ștefan Pălărie.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult