Senatorul Radu Mihail: ”Demiterea Ancăi Dragu din funcția de președintă a Senatului este un abuz. Vom ataca la CRR!”

Senatorii USR au votat împotriva demiterii Președintei Senatului, Anca Dragu, pe care o consideră un abuz de putere al noii coaliții PSD-PNL-UDMR, o încercare de a frauda semnificația votului dat de români în urmă cu un an. De asemenea, senatorii USR au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, liderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, a argumentat că schimbarea Ancăi Dragu din funcție este expresia disperării noii coaliții vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii.

Radu Mihail: ”De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment, este singurul om cu greutate în stat care încă mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii? De ce trebuie schimbată Anca Dragu?Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!”

În intervenția sa, care a fost întreruptă în repetate rânduri de către președinta de ședință, senatoarea PNL Alina Gorghiu, Radu Mihail a arătat că suntem iar  într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor.

Mulțumind, la final, Ancăi Dragu pentru munca remarcabilă depusă în calitate de președintă a Senatului, Radu Mihail a arătat că USR este și va fi în continuare în Parlament forța politică ce va promova Romania pe drumul reformei.

Iată, în continuare, textul integral al discursului:

 

Doamnelor si domnilor,

Suntem astazi în fața unei noi încercări de mistificare a votului românilor. ”Echipa mincinoasă”, dupa ce a promis o guvernare fara PSD, fara ciuma rosie, falsifică, practic, rezultatul alegerilor din 2020. Nu mai are răbdare și a trecut rapid la acapararea statului, modificând legi, schimbând oameni, cu un singur scop: să poată fi lăsați să fure în liniște.

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment este singurul om cu greutate în stat care inca mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!

De ce trebuie schimbata Anca Dragu? Pentru ca s-a opus grobianismului politic și nesimțirii ridicate la rang de mod de a face politică?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a condus cu demnitate ședintele camerei superioare a Parlamentului și a redat demnitatea celei de a doua funcții în stat?

Cum poti să o compari pe  Anca Dragu cu Călin Popescu Tăriceanu, cel cercetat penal pehntru abuz in serviciu și pentru luare de mita?

Cum poti sa o compari pe Anca Dragu cu Teodor Melescanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pentru implicare în evenimentele din Decembrie 1989?

Cum poti să o compari pe Anca Dragu cu Crin Antonescu sau alti predecesori pusi acolo de FSN sau USL ?

Oameni buni, nu putem schimba arhitectura constituțională în funcție de alianțe politice conjuncturale! Așa cum a fost gândită în constituție, arhitectura statului român este bazată pe un sistem de echilibre instituționale care nu pot fi schimbate după cum bate vântul politic și se modifică alianțele politice conjuncturale.

Dacă judecăm în acest fel, mâine-poimâine - când noua majoritate va fi schimbat Constitiutia si va transformat Romania în republică parlamentară - ce facem: schimbăm presedintele de fiecare dată când se schimbă majoritatea în Parlament? Sau – de fapt –actuala coaliție de guvernământ nu este decât o gașcă ce vrea să controleze cele mai importante funcții în stat pentru a se asigura că pot devaliza – cu impunitate – statul?

Suntem, iar, într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor. Amețiți de mirosul banilor din PNRR și Anghel Saligni, oamenii celor trei partide iresponsabile – nu mai au răbdare. Monstruoasa coalitie a ajuns la capatul răbdarii și lanseaza, iată, un ultim asalt împotriva revoluției bunei-guvernări:  fără reforme, fara justitie independentă, fără transparență în cheltuirea banului public.

Vreau insă sa va atrag atenția: nimic din ce este făcut contra bunului simt nu durează. Imi aduc aminte când Calin Popescu Tariceanu ne insulta de la inaltimea functiei de presedinte al senatului și credea că ne doboară. Tariceanu nu mai este aici.

USR este in continuare aici si va continua, sa impinga, cu sau fara voia dumneavoastra, Romania pe drumul reformei asa cum a facut si o va face in continuare cu multa dedicatie Anca Dragu !!

Multumim Anca!”

Alte stiri

Dezbatere organizată de USR pe tema degrevării instanțelor de judecată
La inițiativa deputaților USR Oana Murariu și Mihai Badea, Camera Deputaților a organizat, marți,...
Vezi mai mult
Victorie USR pentru debirocratizare. Declarația anuală de beneficiar real, eliminată din nou
USR face un nou pas în lupta pentru eliminarea birocrației infernale și inutile care îi împovărea...
Vezi mai mult
Primarii USR lansează programe de bugetare participativă prin care cetățenii pot decide ce proiecte vor fi implementate
Primarii USR au lansat programe de bugetare participativă prin care cetățenii localităților pe ca...
Vezi mai mult
Deputat USR Pollyanna Hangan: Din banii pentru pensiile speciale ale primarilor ar avea o masă caldă la școală aproape 850.000 de elevi
Deputații USR au votat astăzi pentru continuarea Programului-pilot „Masă caldă în școli”, argumen...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR încurajează sinecurile și refuză numirea unor profesioniști la conducerea instituțiilor publice
Pentru că, de 30 de ani încoace, s-au obișnuit să controleze funcționarea tuturor instituțiilor p...
Vezi mai mult
Brașovul devine primul municipiu din România care folosește 100% energie verde
Brașovul, administrat de primarul USR Allen Coliban, a devenit primul oraș din România care folos...
Vezi mai mult
Proiect USR pentru profesionalizarea conducerii regiilor autonome și companiilor naționale
Deputata USR Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă care limitează interimatele la condu...
Vezi mai mult
Lege USR: Studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare
Senatul a aprobat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă semnată de mai mulți parlamenta...
Vezi mai mult
Claudiu Năsui: “În loc să reducă numărul de bugetari, PNL îi sporește și îi consolidează prin concursuri aranjate”
La Ministerul Economiei continuă marea împărțeală.   În loc să reducă numărul de bugetari, PNL nu...
Vezi mai mult
Radu Mihail: ”Oamenii sistemului vor să schimbe iar Constituția, astfel încât președintele să nu mai fie ales de români, ci de ei!”
Senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, avertizerază că sub masca revizuirii C...
Vezi mai mult
România, campioană în UE la evaziunea fiscală. USR cere adoptarea de urgență a proiectului privind înăsprirea pedepselor pentru evazioniști
România este campioană în Uniunea Europeană în ceea ce privește evaziunea fiscală, înregistrând c...
Vezi mai mult
Grup de lucru în USR pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități
În USR sunt numeroși membri cu diferite dizabilități. Unii au candidat la alegerile locale și par...
Vezi mai mult