Senatorul Radu Mihail: ”Demiterea Ancăi Dragu din funcția de președintă a Senatului este un abuz. Vom ataca la CRR!”

Senatorii USR au votat împotriva demiterii Președintei Senatului, Anca Dragu, pe care o consideră un abuz de putere al noii coaliții PSD-PNL-UDMR, o încercare de a frauda semnificația votului dat de români în urmă cu un an. De asemenea, senatorii USR au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, liderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, a argumentat că schimbarea Ancăi Dragu din funcție este expresia disperării noii coaliții vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii.

Radu Mihail: ”De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment, este singurul om cu greutate în stat care încă mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii? De ce trebuie schimbată Anca Dragu?Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!”

În intervenția sa, care a fost întreruptă în repetate rânduri de către președinta de ședință, senatoarea PNL Alina Gorghiu, Radu Mihail a arătat că suntem iar  într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor.

Mulțumind, la final, Ancăi Dragu pentru munca remarcabilă depusă în calitate de președintă a Senatului, Radu Mihail a arătat că USR este și va fi în continuare în Parlament forța politică ce va promova Romania pe drumul reformei.

Iată, în continuare, textul integral al discursului:

 

Doamnelor si domnilor,

Suntem astazi în fața unei noi încercări de mistificare a votului românilor. ”Echipa mincinoasă”, dupa ce a promis o guvernare fara PSD, fara ciuma rosie, falsifică, practic, rezultatul alegerilor din 2020. Nu mai are răbdare și a trecut rapid la acapararea statului, modificând legi, schimbând oameni, cu un singur scop: să poată fi lăsați să fure în liniște.

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment este singurul om cu greutate în stat care inca mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!

De ce trebuie schimbata Anca Dragu? Pentru ca s-a opus grobianismului politic și nesimțirii ridicate la rang de mod de a face politică?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a condus cu demnitate ședintele camerei superioare a Parlamentului și a redat demnitatea celei de a doua funcții în stat?

Cum poti să o compari pe  Anca Dragu cu Călin Popescu Tăriceanu, cel cercetat penal pehntru abuz in serviciu și pentru luare de mita?

Cum poti sa o compari pe Anca Dragu cu Teodor Melescanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pentru implicare în evenimentele din Decembrie 1989?

Cum poti să o compari pe Anca Dragu cu Crin Antonescu sau alti predecesori pusi acolo de FSN sau USL ?

Oameni buni, nu putem schimba arhitectura constituțională în funcție de alianțe politice conjuncturale! Așa cum a fost gândită în constituție, arhitectura statului român este bazată pe un sistem de echilibre instituționale care nu pot fi schimbate după cum bate vântul politic și se modifică alianțele politice conjuncturale.

Dacă judecăm în acest fel, mâine-poimâine - când noua majoritate va fi schimbat Constitiutia si va transformat Romania în republică parlamentară - ce facem: schimbăm presedintele de fiecare dată când se schimbă majoritatea în Parlament? Sau – de fapt –actuala coaliție de guvernământ nu este decât o gașcă ce vrea să controleze cele mai importante funcții în stat pentru a se asigura că pot devaliza – cu impunitate – statul?

Suntem, iar, într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor. Amețiți de mirosul banilor din PNRR și Anghel Saligni, oamenii celor trei partide iresponsabile – nu mai au răbdare. Monstruoasa coalitie a ajuns la capatul răbdarii și lanseaza, iată, un ultim asalt împotriva revoluției bunei-guvernări:  fără reforme, fara justitie independentă, fără transparență în cheltuirea banului public.

Vreau insă sa va atrag atenția: nimic din ce este făcut contra bunului simt nu durează. Imi aduc aminte când Calin Popescu Tariceanu ne insulta de la inaltimea functiei de presedinte al senatului și credea că ne doboară. Tariceanu nu mai este aici.

USR este in continuare aici si va continua, sa impinga, cu sau fara voia dumneavoastra, Romania pe drumul reformei asa cum a facut si o va face in continuare cu multa dedicatie Anca Dragu !!

Multumim Anca!”

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult