Senatorul Radu Mihail: ”Demiterea Ancăi Dragu din funcția de președintă a Senatului este un abuz. Vom ataca la CRR!”

Senatorii USR au votat împotriva demiterii Președintei Senatului, Anca Dragu, pe care o consideră un abuz de putere al noii coaliții PSD-PNL-UDMR, o încercare de a frauda semnificația votului dat de români în urmă cu un an. De asemenea, senatorii USR au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, liderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, a argumentat că schimbarea Ancăi Dragu din funcție este expresia disperării noii coaliții vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii.

Radu Mihail: ”De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment, este singurul om cu greutate în stat care încă mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii? De ce trebuie schimbată Anca Dragu?Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!”

În intervenția sa, care a fost întreruptă în repetate rânduri de către președinta de ședință, senatoarea PNL Alina Gorghiu, Radu Mihail a arătat că suntem iar  într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor.

Mulțumind, la final, Ancăi Dragu pentru munca remarcabilă depusă în calitate de președintă a Senatului, Radu Mihail a arătat că USR este și va fi în continuare în Parlament forța politică ce va promova Romania pe drumul reformei.

Iată, în continuare, textul integral al discursului:

 

Doamnelor si domnilor,

Suntem astazi în fața unei noi încercări de mistificare a votului românilor. ”Echipa mincinoasă”, dupa ce a promis o guvernare fara PSD, fara ciuma rosie, falsifică, practic, rezultatul alegerilor din 2020. Nu mai are răbdare și a trecut rapid la acapararea statului, modificând legi, schimbând oameni, cu un singur scop: să poată fi lăsați să fure în liniște.

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment este singurul om cu greutate în stat care inca mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuți să uite ce au votat? Chiar asa de mare să fie disperarea vechilor partide de a sterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii și-au strigat revolta impotriva ciumei roșii?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a fost cel mai corect președinte al senatului în ultimii 30 de ani!

De ce trebuie schimbata Anca Dragu? Pentru ca s-a opus grobianismului politic și nesimțirii ridicate la rang de mod de a face politică?

De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru ca a condus cu demnitate ședintele camerei superioare a Parlamentului și a redat demnitatea celei de a doua funcții în stat?

Cum poti să o compari pe  Anca Dragu cu Călin Popescu Tăriceanu, cel cercetat penal pehntru abuz in serviciu și pentru luare de mita?

Cum poti sa o compari pe Anca Dragu cu Teodor Melescanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pentru implicare în evenimentele din Decembrie 1989?

Cum poti să o compari pe Anca Dragu cu Crin Antonescu sau alti predecesori pusi acolo de FSN sau USL ?

Oameni buni, nu putem schimba arhitectura constituțională în funcție de alianțe politice conjuncturale! Așa cum a fost gândită în constituție, arhitectura statului român este bazată pe un sistem de echilibre instituționale care nu pot fi schimbate după cum bate vântul politic și se modifică alianțele politice conjuncturale.

Dacă judecăm în acest fel, mâine-poimâine - când noua majoritate va fi schimbat Constitiutia si va transformat Romania în republică parlamentară - ce facem: schimbăm presedintele de fiecare dată când se schimbă majoritatea în Parlament? Sau – de fapt –actuala coaliție de guvernământ nu este decât o gașcă ce vrea să controleze cele mai importante funcții în stat pentru a se asigura că pot devaliza – cu impunitate – statul?

Suntem, iar, într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituțiile democratiei române de asaltul hoților, al evazioniștilor, al devalizatorilor. Amețiți de mirosul banilor din PNRR și Anghel Saligni, oamenii celor trei partide iresponsabile – nu mai au răbdare. Monstruoasa coalitie a ajuns la capatul răbdarii și lanseaza, iată, un ultim asalt împotriva revoluției bunei-guvernări:  fără reforme, fara justitie independentă, fără transparență în cheltuirea banului public.

Vreau insă sa va atrag atenția: nimic din ce este făcut contra bunului simt nu durează. Imi aduc aminte când Calin Popescu Tariceanu ne insulta de la inaltimea functiei de presedinte al senatului și credea că ne doboară. Tariceanu nu mai este aici.

USR este in continuare aici si va continua, sa impinga, cu sau fara voia dumneavoastra, Romania pe drumul reformei asa cum a facut si o va face in continuare cu multa dedicatie Anca Dragu !!

Multumim Anca!”

Alte stiri

Coaliția de guvernare respinge reducerea de la 19% la 5% a TVA pentru carburanți, propusă de USR
Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR a respins propunerea USR de reducere de la 19% la 5% a TVA pentru ...
Vezi mai mult
Inițiativă USR pentru combaterea traficului de persoane: victimele nu trebuie sancționate, ci protejate
Parlamentarii USR Silvia Dinică, Iulian Lorincz și Radu Mihail au depus o inițiativă legislativă ...
Vezi mai mult
USR: Prioritatea PSD-PNL - împărțirea funcțiilor din Educație, nu organizarea admiterii la liceu
Milioane de elevi și părinții lor sunt bulversați deoarece Ministerul Educației și inspectoratele...
Vezi mai mult
USR sesizează Curtea Constituțională cu privire la numirea lui Bogdan Licu drept judecător la CCR
Deputații USR sesizează Curtea Constituțională cu privire la hotărârea Camerei Deputaților prin c...
Vezi mai mult
Claudiu Năsui: Cu fiecare leu tipărit de BNR ca să finanțeze statul scade puterea banilor din buzunarele românilor
În contextul inflației tot mai mari și al mult trâmbițatei intenții a Guvernului sărăciei de a-i ...
Vezi mai mult
Pensiile speciale ale aleșilor locali, apărate, din nou, de PSD-PNL-UDMR
USR a reiterat, în cadrul dezbaterilor pe modificările PSD-PNL-UDMR la Codul administrativ, propu...
Vezi mai mult
Proiect USR pentru construirea de noi spitale în România
USR a depus, la inițiativa deputatului Radu Miruță, un proiect de lege care prevede întoarcerea a...
Vezi mai mult
USR: Incapacitatea de a livra o strategie reală pentru turismul românesc, acoperită de ministrul Cadariu cu frunza Elenei Udrea
Decizia ministrului Turismului de a obliga pensiunile și hotelurile să afișeze frunza Elenei Udre...
Vezi mai mult
Proiectul prin care PSD și PNL vor să-l scape de închisoare pe șeful AEP rămâne pe agenda plenului Camerei Deputaților
Astăzi, PSD și PNL au vrut să-l scape de închisoare pe șeful Autorității Electorale Permanente, C...
Vezi mai mult
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, invitat în Parlament, la propunerea USR
La propunerea senatorului USR Sebastian Cernic, Secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senat...
Vezi mai mult
Proiectul USR prin care angajații primesc acces neîngrădit la istoricul muncii lor, adoptat de Parlament
Fără birocrație inutilă, fără proceduri greoaie și consumatoare de timp, angajații din România vo...
Vezi mai mult
USR: Ministrul Lucian Bode patronează o rețea de protecție a ofițerilor abuzivi
Un soldat disciplinat care servește orbește interesele de partid și pe cele ale sistemelor cu epo...
Vezi mai mult
Senatorul USR Cristian Bordei, 5 întrebări pentru ministrul Turismului privind Târgul de la New York
Senatorul USR Cristian Bordei i-a cerut ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin ...
Vezi mai mult