Scrisoare deschisă adresată reprezentanților mediului academic și ai societății civile

Stimate doamne, stimați domni,

Echipa USR PLUS a luat act de scrisoarea dvs. deschisă, din 12.11.2020, un apel la viitorii parlamentari de a-și asuma o serie de măsuri concrete prin care să punem capăt imposturii și să restabilim un sistem de valori corect.

Împărtășim cu dvs. o dezamăgire de trei decenii, în care am sperat ca România să aibă conducători și administratori ai bunurilor publice competenți, capabili să pună interesul românilor mai presus de interesul propriu. Acum, faptul că impostura continuă să fie nepermis de răspândită nu mai produce doar prejudicii materiale, ci riscă să coste chiar vieți.

Această dezamăgire, dar și speranța că schimbarea în bine e posibilă sunt motivele pentru care noi ne asumăm aceste candidaturi – cei mai mulți dintre noi, pentru prima oară. Într-o Românie ideală, ne-am fi văzut în continuare exclusiv de profesiile și de familiile noastre. Am înțeles, însă, că Parlamentul este locul din care putem schimba actuala stare de lucruri, cu ajutorul cetățenilor care ne vor da votul pentru o Românie a bunei guvernări.

Împărtășim cu dvs. o serie de principii fundamentale pe care trebuie să se bazeze statul și societatea: cinste (și nu hoție), meritocrație (și nu impostură), transparență (și nu secretomanie).

În materie de educație, veți vedea că ne-am asumat deja obiective precum depolitizarea învățământului, eliminarea plagiatului, transparentizarea reală a modalităților de accedere și promovare în mediul academic.

În materie de administrație publică, veți vedea, de asemenea, că ne-am asumat profesionalizarea corpului funcționarilor publici, reguli comune, unitare și transparente de selecție, precum și un sistem de evaluare funcțional, care să încurajeze performanța și să elimine impostura.

Toate aceste măsuri, precum și altele, se regăsesc în programul nostru politic, cel mai substanțial program prezentat vreodată în România, construit în doi ani de zile, pe baza consultării cu sute de experți din fiecare domeniu. Programul nostru reprezintă o viziune asumată în mod autentic, nu demagogie electorală.

Echipa de de candidați ai Alianței USR PLUS la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie își asumă principiile pe care le susțineți prin scrisoarea dvs. deschisă din 12.11.2020 și care rezonează cu măsurile propuse în programul nostru politic, disponibil integral aici https://bit.ly/36DfN0e.

Vă mulțumim pentru dialogul inițiat și vă asigurăm de faptul că, în demersul nostru politic, societatea civilă va rămâne un partener esențial, alături de care ne vom desfășura activitatea parlamentară în legislatura ce urmează.

  

Echipa de candidați ai Alianței USR PLUS pentru alegerile parlamentare din 06.12.2020

 

 

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult