Scrisoare deschisă a primarilor USR: Solicităm revizuirea urgentă a hotărârii prin care a fost alocat 1 miliard de lei către administrațiile locale

Primarii USR din mai multe localități critică modul în care premierul demis Florin Cîțu a împărțit peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului primarilor PNL, UDMR și PSD, nealocând niciun ban către majoritatea absolută a localităților conduse de primarii USR.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului demis Florin Cîțu, primarii USR atrag atenția că apartenența politică a fost principalul criteriu pentru împărțirea acestor fonduri și solicită reconsiderarea urgentă a criteriilor de alocare a banilor, aceasta trebuind făcută în funcție de nevoile comunităților locale și ale cetățenilor.

„Modul prin care acești bani au fost alocați a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetățenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare. Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și, din păcate, constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz. Milioane de lei au fost alocate din pix, răsplătind cu taxele românilor colegii dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală în fruntea PNL”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de primarii USR premierului Cîțu.

Aceștia arată că România trece prin momente grele, din cauza dublei crize sanitare și energetice, o mare parte din bugetele locale fiind alocată pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale, în timp ce oamenii au, de asemenea, de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate. În acest context, primarii USR atrag atenția că mai multe localități în care trăiesc zeci și sute de mii de oameni – Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău, Alba Iulia – au fost pur și simplu ignorate la această alocare, doar pentru că primarii acestora au altă culoare politică, locuitorii lor devenind astfel cetățeni de mâna a doua.

Au semnat scrisoarea deschisă trimisă premierului Cîțu, condamnând astfel public alocarea discreționară a banilor din Fondul de rezervă al Guvernului: Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Municipiului București, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Municipiului București, Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara, Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov, Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, Elena Lasconi, primarul Municipiului Câmpulung Muscel, Camelia Bertea, primarul orașului Victoria, Raul Urdă, primarul orașului Întorsura Buzăului, Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan, județul Galați, Ionel Andrișan, primarul comunei Horodnic de Jos, județul Suceava, Leon Bălteanu, primarul comunei Mircești, județul Iași, Ionuț Daniel Postolache, primarul comunei Maxineni, județul Brăila, Bogdan Ștefan Marin, primarul comunei Valea Mare, județul Covasna, Marinel Moruz, primarul comunei Dimăcheni, județul Botoșani, Vasile Popa, primarul comunei Gârbovi, județul Ialomița, Horia Grigore Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, județul Timiș și Tița Andrei Codruț, primarul comunei Cenad, județul Timiș.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult