Raportul de activitate al deputatei Diana Buzoianu pentru primele șase luni de mandat

În primele șase luni de mandat, deputata USR PLUS Diana Buzoianu s-a axat pe proiecte pentru protejarea mediului înconjurător și pentru digitalizarea și modernizarea țării. A lucrat, alături de colegii din USR PLUS, pentru creionarea a cinci proiecte legislative cu un impact real: „Viza nomadului digital”, proiectul „Transparenței Decizionale”, proiectul „Arborii remarcabili”, proiectul „Amenajamentelor Silvice” și proiectul “Votului în comisii”.

Proiectul „Viza nomadului digital”.  Depus în colaborare cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, proiectul prevede, după modelul croat și estonian, implementarea vizei pentru nomazii digitali în România și, implicit, posibilitatea obținerii unui permis de muncă în România. Proiectul USR PLUS definește termenul de „nomad digital” ca fiind acea categorie de angajați care muncesc de la depărtare pentru un angajator înregistrat într-un stat, dar care doresc să locuiască și să călătorească într-un alt stat în timp ce desfășoară activitatea de telemuncă.

Proiectul „Transparenței Decizionale”. Pentru ca transparența decizională să fie una reală, deputata USR PLUS Diana Buzoianu a propus, alături de co-inițiatorii Sabin Sărmaș, Cătălin Teniță, Oana Cambera și Monica Berescu, digitalizarea și crearea unei platforme naționale pentru întregul proces de dezbatere publică a actelor normative.

Proiectul „Arborii remarcabili”. Coinițiat alături de senatorul USR PLUS Aurel Oprinoiu, proiectul de lege vizează protejarea arborilor seculari al căror rol este de o importanță deosebită.

Proiectul „Amenajamentelor Silvice”. Inițiat împreună cu deputata USR PLUS Oana Cambera, proiectul de modificare a Codului silvic prevede ca amenajamentele silvice să fie publicate, fiind informații de interes public, dar și să fie dezbatute public.

Proiectul “Votului în comisii”. Prin proiectul pentru consemnarea nominală a voturilor exprimate în comisiile parlamentare la avizele și rapoartele adoptate, co-inițiat cu deputații USR PLUS Cătălin Teniță și Andrei Miftode, se dă cetățenilor posibilitatea să afle cum au votat reprezentanții lor.

De asemenea, deputata USR PLUS Diana Buzoianu a lansat programul de shadowing pentru studenți în cadrul Parlamentului, prin care 150 de studenți au putut lua parte la cursuri online, iar 60 au participat la activitatea zilnică parlamentară.

Acesta este doar începutul! Vom continua toate aceste proiecte în următoarele sesiuni parlamentare și vom începe multe alte proiecte noi. Mi-am asumat un mandat care are la bază protejarea mediului înconjurător și facilitarea prin legislație a soluțiilor digitale care ne pot aduce în secolul XXI. Mi-am propus ca întreaga activitate parlamentară să aibă drept scop și lupta pentru protejarea drepturilor noastre fundamentale, pentru a fi mai siguri în România”, declară deputata USR PLUS Diana Buzoianu.

Întreaga activitate parlamentară - cu acțiuni concrete, proiecte legislative, echipă, programe lansate, vizite pe teren, lansări, dialog cu cetățenii, întrebări și interpelări, plus informații despre munca alături de ONG-uri – poate fi consultată AICI.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult