Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL

Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu – Craiova din Planul Investițional 2020-2030, pentru care a fost semnat contractul pentru proiectarea „la cheie” în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor. Practic, pentru PSD și PNL, acest drumul nu este o prioritate și, în locul unui drum nou, în regim de autostradă, preferă lărgirea din loc în loc a drumului existent.

În martie 2021, exclusiv cu implicarea USR, ministrul Drulă a semnat contractul pentru proiectarea «la cheie». S-a aprobat traseul final și a început campania de studii geotehnice în teren pentru un drum nou de viteză despre care ceilalți doar au vorbit de mulți ani, dar nu au făcut niciodată absolut nimic mai mult de pliante. Aceste lucruri s-au întâmplat doar pentru că Ministerul Transporturilor USR a pus bani în bugetul pe 2021 pentru aceste lucruri, așa cum este dovedit la pagina 427 din bugetul pe 2021. De aceea a și mers acest contract în anul 2021. Într-un mod cu totul ticalos, în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2020-2030, adoptat acum câteva zile de Guvern și accesibil public aici https://bit.ly/3fjIqEl, drumul expres Tg. Jiu-Craiova a fost eliminat însă, negăsindu-se în tabelul 2.1.32 al drumurilor expres, de la pagina 68. Din drum expres (2+2 benzi) în regim de autostradă, pe tronson nou, așa cum este prevăzut în normative drumul expres, a fost trecut în tabelul 2.1.33, pagina 69, la categoria de drum secundar până la Filiași unde se va intersecta cu DX2, drumul expres Craiova-Lugoj”, declară deputatul USR Radu Miruță.

Ce înseamnă modificarea făcută de PSD-PNL? În primul rând, Planul Investițional se trimite Comisiei Europene și este „biblia” investițiilor în infrastructură în perioada 2020-2030. Practic, ce nu este aici nu se finanțează.

În al doilea rând, în locul unui drum nou, în regim de autostradă (viteză 120 km/h), cu benzi de circulație de 3,5 m lățime și două acostamente laterale de cate 1,5 m pentru staționare de urgență, PSD și PNL spun că se va folosi drumul existent, care va fi lărgit din loc în loc. Adică, de la Tg. Jiu până la Filiași va rămâne drumul actual, tot prin localități, tot cu zone cu o singură bandă pe sens, tot cu benzi înguste, fără acostament și fără regim de viteză de 120 km/h.

Adică, mai nimic în plus față de ce avem actualmente. Bravo, PSD Gorj, ai înfrânt și de această data! Drumul «de suflet» al politicienilor de rit vechi a rămas doar în pliante. Până să vină USR la guvernare nu au făcut absolut nimic. În timpul scurt în care a fost ministru, Cătălin Drulă a semnat contractul pentru proiectul «la cheie», a pus bani în buget pentru începerea studiilor geotehnice, care au și demarat. A revenit PSD și a scos drumul din lista de drumuri expres, spunându-ne să ne obișnuim cu vechiul drum. Încă o dată, sloganul PSD «fapte, nu vorbe» îi lovește direct în față, vorbele fiind ale lor, faptele fiind alte altora”, concluzionează deputatul Radu Miruță.

Alte stiri

Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult
Senatorul USR Sebastian Cernic avertizează că PSD pune în pericol fondurile europene pentru fermierii români
Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat, trage un semnal de ...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei respinge pe bandă rulantă inițiativele USR care ar fi contribuit la creșterea calității sistemului educațional din România
Coaliția sărăciei a respins inițiativa legislativă a USR care ar fi asigurat creșterea salariilor...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă: USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a criticat astăzi mai mulți miniștri ai actualului ...
Vezi mai mult
Coaliția plagiatorilor respinge propunerea USR de introducere a sporului de doctorat în salariul de bază
Coaliția plagiatorilor a respins inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler care î...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR, trei noi inițiative legislative pentru îmbunătățirea sistemului educațional
Senatorii Silvia Dinică, Ștefan Pălărie, Irineu Darău și deputații Mihai Polițeanu și Andrei Mift...
Vezi mai mult
USR contestă majorările salariale ale demnitarilor la CCR
USR a depus miercuri, 8 iunie, două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de...
Vezi mai mult
Inițiativă USR de transparentizare a Consiliului de Export, adoptată de Senat
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, o propunere legislativă pentru transparentizarea intereselor ...
Vezi mai mult