Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus, astăzi jurământul. Curățenia din sector și realizarea unui audit în primărie sunt printre prioritățile lui Radu Mihaiu în calitate de primar. La ceremonie a fost prezent și Dan Barna, co-președintele USR PLUS. 

Avem mult de muncă, dar asta nu ne sperie. Începem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat împreună cu partenerii de la PNL: Salubritate, Audit și curățenie în școli. Muncim să anulăm PUZ Coordonator al Sectorului 2. Și în tot acest timp avem de gestionat împreună cea mai mare criză sanitară a vieților noastre.”, a transmis Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Redăm integral discursul Discurs Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

A trecut fix o lună până am preluat un mandat câștigat clar prin votul dat de voi. Este mult. Asta în sine e o dovadă a blocajului în care se află sistemul public românesc. Avem prea multă birocrație fără sens, avem proceduri greoaie, avem de plimbat hârtii fiindcă instituțiile nu sunt interconectate. Orice lucru simpl devine complicat când e în relație cu statul.

Nu a existat nicio îmbunătățire în ultimii ani fiindcă mediul politic a rămas înrădăcinat în obiceiul de a-și da la gioale unii altora, și nu de a se gândi la binele cetățenilor. Cei care pierd se împăunează cu tragerea de timp, iar cei care câștigă întind victoria mai mult decât e cazul. Decența nu își mai găsește locul în politica românească. Îmi propun să schimb acest lucru. Mai avem o rundă de alegeri importante în Decembrie și apoi suntem obligați toți să construim pe planurile desenate de alegători. 

Am fost surpriza acestor alegeri doar pentru cei care sunt orbi la schimbările din societate. Oamenii m-au ales din motive simple și pragmatice:  

Am toleranță zero pentru corupție și incompetență. Nu am nicio datorie față de nimeni. Nu am legături cu nimeni din vechiul sistem și sunt liber să iau orice decizie care pune în mișcare schimbările necesare.

Vin din mediul privat și vin cu o abordare managerială diferită de ce se găsește de regulă în administrația publică. Eu cred în puterea echipei și îmi place să mă înconjor de oameni mai deștepți decât mine.

Am dovedit că sunt un susținător a dialogului onest. Mi-am cerut scuze când am greșit. Mi-am recunoscut neajunsurile. Nu am fost populist de dragul voturilor. Am prezentat cu argumente viziunea pe care am propus-o pentru Sectorul 2.

Am adus decență în politica locală. Deși am fost atacat grosolan pe tot parcursul campaniei, nu am răspuns niciodată cu aceeași monedă. Am fost ținta multor știri false, care mai de care mai mizerabile, dar eu și echipa mea ne-am păstrat calmul și am continuat să ne prezentăm ideile și principiile noastre.

Știu că ce am descris mai sus nu pare rețeta unui primar român, dar de asta e nevoie acum în Sectorul 2.Vremurile s-au schimbat, societatea s-a schimbat. E nevoie de deschidere către oameni, e nevoie de onestitate, de transparență, de asumarea unor direcții și de multă, multă muncă. Ușa mea va fi în permanență deschisă pentru cei care chiar muncesc în primărie, pentru cei de la firul ierbii care se lovesc și rezolvă problemele și nu se ascund în spatele lui „Nu e treaba mea, nu se poate, nu știu”.

Avem mult de muncă, dar asta nu ne sperie. Începem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat împreună cu partenerii de la PNL: Salubritate, Audit și curățenie în școli. Muncim să anulăm PUZ Coordonator al Sectorului 2.

Și în tot acest timp avem de gestionat împreună cea mai mare criză sanitară a vieților noastre. Să începem!”

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult