Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS susținut de PNL, și-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 2

Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS susținut de PNL, și-a lansat, miercuri, 12 august, candidatura pentru Primăria Sectorului 2, alături de liderii USR PLUS și PNL. 

În deschiderea conferinței, Claudiu Năsui, președintele USR București, a subliniat că odată ce Radu Mihaiu va ajunge primar putem să ne așteptăm la câteva tipuri de măsuri precum: „Debirocratizare, cu un aparat al primăriei care va funcționa mai suplu, care nu-ți va cere la fel de multe hârtii și nu te va pune pe drumuri degeaba. Pentru că Radu este și IT-ist și gândește procesele în termeni de digitalizare, de cum să meargă lucrurile mai ușor. Radu are și curaj și viziune și va adopta și măsuri de tip meritocratice”.

La rândul său, Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, a spus că „Radu nu îndeplinește două criterii pe care le putem spune despre aproape toți politicienii pe care țara i-a tot avut până azi: că vorbește mai mult decât face - Radu este un om al acțiunilor. Doi, că în general, mulți dintre politicienii din țara asta nu-și pot găsi un loc în mediul privat. Radu Mihaiu este exact opusul acestor vorbe. Radu vine cu capabilități și cu un fel de a face lucrurile care lipsește în administrația locală și centrală din România”.

Dan Barna, președintele USR, a amintit de începutul carierei politice a lui Radu, ca secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, în timpul guvernării tehnocrate, vreme în care a transparentizat toate achizițiile și contractele pe fonduri europene: „Am lucrat cu Radu în timpul guvernării lui Dacian Cioloș. Radu s-a înhămat să facă acel lucru pe care nu îndrăznea nimeni să-l facă, să transparentizeze și să facă publice achizițiile și contractele pe fonduri europene. Transparentizarea i se datorează lui direct, în mod personal. Are cele două caracteristici despre care USR PLUS vorbește mult: competență și calitate. Calități pe care construim proiectul pentru București alături de partenerii de la PNL, și sunt cele două calități de care Bucureștiul are nevoie după 30 de ani”.

Radu Mihaiu are sprijinul Partidului Național Liberal în candidatura sa. Prezent la conferința de presă, premierul Ludovic Orban a declarat: „Suntem alături de Radu Mihaiu, de echipa de candidați ai USR PLUS, de Nicușor Dan. Echipa dreptei pentru București este echipa care oferă Capitalei șansa unei dezvoltări rapide, șansa rezolvării problemelor grave cu care se confruntă Bucureștiul, traficul infernal, lipsa parcărilor, aerul extrem de poluat și toate celelalte probleme care nu au fost rezolvate și pentru care PSD nu a fost capabil să ofere soluții. Am convingerea că această echipă va reda Bucureștiului strălucirea pe care o are, va scoate la lumină frumosul care există în București și care a fost acoperit de noroaiele și minciunile PSD în ultimii 12 ani”.

Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS susținut de PNL, a vorbit despre planurile sale pentru Sectorul 2 și a subliniat importanța alegerii unor oameni integri în administrația publică locală: „Suntem obligați să aducem administrația locală a Sectorului 2 la nivelul societății de astăzi. În urmă cu patru ani, când eram în Ministerul Fondurilor Europene, am reușit cea mai mare absorbție de fonduri europene, peste 7 miliarde de euro. Asta ne-a arătat că oamenii integri și competenți pot face diferența în administrația locală. Prioritățile mele pentru Sectorul 2 sunt prioritățile unui trai modern și civilizat, aceleași ca prioritățile cetățenilor Sectorului 2. Vrem pe străzi o curățenie ca acasă, o comunitate de afaceri prosperă, să se creeze start-up-uri și să rămână aici, vrem spații verzi pentru că Sectorul 2 are cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor”.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!