Radu Mihail: ”Oamenii sistemului vor să schimbe iar Constituția, astfel încât președintele să nu mai fie ales de români, ci de ei!”

Senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, avertizerază că sub masca revizuirii Constituției, PSD, PNL și UDMR își propun să modifice felul în care este ales Președintele țării, astfel încât aceasta să nu mai fie ales de toți românii, ci de Parlament.

În discursul ținut în fața Plenului Reunit al Senatului și Camerei Deputaților în cadrul ședinței solemne dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției în vigoare de către Adunarea Constituantă, Radu Mihail avertizează că în acest fel, Președintele nu va mai fi ”președintele tuturor românilor”, ci o funcție supusă negocierilor dintre partie și trocului politic.

Radu Mihail: ”Oamenii sistemului vor să schimbe iar Constituția, astfel încât președintele să nu mai fie ales de români ci de ei. Oamenii fără chip vor ca funcția de președinte al românilor să poată fi scoasă la mezat și tranzacționată între grupurile parlamentare, monedă de schimb în trocurile politice, departe de ochii lumii și de voința românilor.”

În incheierera discursului său, Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a afirmat că USR a apărat, apără și va apăra statul de drept, valorile democrației liberale, de toate încercările de a pune instituțiile statului – oricare ar fi ele – la dispoziția infractorilor, a evazioniștilor, a hoților din bugetul de stat și a combinatorilor politici care-i cauționează.

Iată, în continuare, textul integral al discursului:

”Suntem un stat care derapeaza catre esec și Constituția din 1991 nu este straina de ceea ce se intampla!

Constituția României moderne, libere și prospere ar fi trebuit să înceapă cu Punctul 8 de la Timișoara. Cu despărțirea conștientă și asumată de trecutul totalitar și de aceia care i-au făcut posibilă existența timp de jumătate de veac.

Constitutia din 1991 a venit dupa Duminica Orbului din 1990 și a consfințit restaurația foștilor comuniști și securiști în România. Scrisă după chipul destinatarului și asemănarea autorului.

Ion Iliescu, zis și comunism cu față umană. Antonie Iorgovan, zis și comunism cu studii juridice. Constituția României validată de referendumul din decembrie 1991 a fost scrisă de un președinte al Asociației Studenților Comuniști din Universitatea București pentru președintele Uniunii Tineretului Comunist.

Acum 30 de ani, eram reporter la Radio Delta. Eram pe stradă și-i întrebam pe oamenii care mergeau mândri să voteze Constituția daca au citit propunerea și de ce o votează. Raspunsul era cam același : pentru ca Ion Iliescu le-a spus că e de bine.

USR a aparut pentru ca romanii s-au trezit si nu mai inghit să le spună un tătuc și gasca lui ce au de făcut.

Acum, oamenii sistemului vor să schimbe iar Constituția, astfel încât președintele să nu mai fie ales de români, ci de ei. Oamenii fără chip vor ca funcția de președinte al românilor să poată fi scoasă la mezat și tranzacționată între grupurile parlamentare, monedă de schimb în trocurile politice, departe de ochii lumii și de voința românilor.

USR a apărat, apără și va apăra statul de drept, valorile democrației liberale, de toate încercările de a pune instituțiile statului – oricare ar fi ele – la dispoziția infractorilor, a evazioniștilor, a hoților din bugetul de stat și a combinatorilor politici care-i cauționează.

Și închei cu o ultimă remarcă: Antonie Iorgovan, părintele Constituției, a fost, ca tot românul impartial, expert în cadrul Comisiei juridice, constituționale și pentru drepturile omului din cadrul CFSN și ”independent” afiliat grupului parlamentar PNL în legislatura 1990 – 1992, pentru ca apoi să mearga la PSD, demonstrand astfel multilateralismul FSN-ismului asa cum il vedem si astazi.

Nu-i așa că acolo sus în cer, Caragiale râde cu gura până la urechi?”

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult