Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat, mesaj pentru PSD: „Următorii 3 ani și jumătate veți sta în opoziție. Uitați de anticipate, de guvern de uniune națională”

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat, consideră că moțiunea de cenzură depusă de PSD este „o glumă” având în vedere performanțele catastrofale ale multor miniștri PSD-iști, în ultimul guvern Dăncilă.

Luând cuvântul în cadrul ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților, Radu Mihail a făcut o analiză a realizărilor miniștrilor USR PLUS din cadrul coaliției guvernamentale, miniștri care au trebuit fie să repare legile justiției, pervertite de PSD, sau să deblocheze proiecte majore de infrastructură, ignorate de PSD.  

Concluzia discursului ținut de senatorul USR PLUS Radu Mihail este că România are în acest moment o guvernare responsabilă, rațională, și stabilă, exact guvernarea de care are nevoie România în această perioadă de criză, coaliție de guvernare care va rămâne împreună până la alegerile parlamentare, coaliția bunei guvernări.

Iată, în continuare, textul integral al discursului ținut de Radu Mihail la dezbaterea moțiunii de cenzură depuse de PSD:

„Domnule Simonis, domnule Romașcanu, domnule Ciolacu,

Am un mesaj scurt pentru dumneavoastră: uitați! Pentru următorii 3 ani și jumătate veți sta în opoziție. Obișnuiți-vă cu gândul acesta! Uitați de anticipate, uitați de guvern de unitate națională. Această coaliție de guvernământ este solidă și va rămâne să conducă România până la următoarele alegeri.

Cel puțin de două ori pe săptămână, vedem cum presa de partid bagă bățul prin gard și anunță ba remanieri iminente, ba nume de miniștri care vor fi schimbați, ba neînțelegeri între grupurile parlamentare. Ascultăm, ne uităm unii la alții și apoi râdem.

Ați venit în Parlament cu o moțiune de cenzură, considerând că acest guvern nu performează. E dreptul dumneavoastră constituțional, ca opoziție, să depuneți moțiuni de cenzură.  Cu siguranță nu va fi ultima în următorii 3 ani și jumătate, căci tot în opoziție veți fi și peste 30 ani! Și – slavă Domnului – este bine că va fi așa.
 
De un an și jumătate traversăm cea mai gravă criză epidemiologică la nivel mondial. Este exemplar modul în care Ioana Mihăilă a gestionat resursele medicale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 și cum s-a implicat în impulsionarea campaniei de vaccinare. A mers în spitale și a discutat cu doctorii și cu pacienții, a comunicat deschis și a răspuns competent și la obiect la toate întrebările care i-au fost puse din toate părțile. Recent, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că România va primi prin PNRR 2,5 miliarde de euro, o sumă colosală care va ajuta la reformarea și modernizarea sistemului medical românesc.

E, imaginați-vă cum ar fi fost ca în locul Ioanei Mihăilă să o fi avut acum în fruntea Ministerului pe doamna Sorina Pintea. Probabil că mulți din PSD cred că ar fi fost mai bine, mult mai bine... pentru că doamna Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în februarie 2020, în timp ce lua mită, în biroul său de la spitalul din Baia Mare, câte 10.000 de euro și 120 de mii de lei, adică 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru amenajarea unei săli de operații.

Și acum imaginați-v-o pe dna Pintea punând mâna pe 7% din 2,5 miliarde de euro. „Foarte tare”, ca să o citez pe doamna Pintea când primea banii de mită.

Cum e cele 6 spitale regionale promise de PSD în campania trecută? Sau cu macheta de spital cu care se lăuda fostul primar PSD-ist de la Sectorul 1?
Ioana Mihăilă este un foarte bun ministru al Sănătății care a dovedit competență și are tot sprijinul meu, al USR PLUS, al coaliției de guvernământ pentru a duce la capăt reformele din programul de guvernare.

Și, dacă tot am adus aminte de fonduri europene, Roxana Mânzatu, ultimul ministru PSD-ist al fondurilor europene, considera – la finalul mandatului - că aprobarea de proiecte europene în valoare de 200 de milioane de euro în aproape 3 ani de guvernare PSD-ista ar fi „un succes major”.

În comparație, să vedem munca titanică depusă de Cristian Ghinea și echipa sa de la Ministerul Fondurilor Europene pentru elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență, care cuprinde proiecte în valoare de 29,2 miliarde de euro: Transporturi – 6,7 miliarde de euro, Educaţia – 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea – 2,4 miliarde de euro.

Baronii PSD și toată șerpăria de firme și firmulițe abonate la banul public sunt în sevraj văzând acest ocean de capital care va fi folosit strict în interesul românilor. Aproape 30 de miliarde de euro strict pentru proiecte ale românilor și României,  fără să fie supuse la zeciuiala de partid a PSD sau căpușat de firme cu statut special. 

Ministrul Ghinea a dat acces reprezentanților partidelor din opoziție la documentele PNRR aflate în lucru, reprezentanții PSD au fost invitați la sediul ministerului, pentru a consulta documentele, iar PNRR-ul a fost prezentat, în ansamblul lui,  de premierul Cîțu, în Parlament. Cum să citești cu ochii tăi de PSD-ist că intră în România 30 de miliarde de euro și tu să nu poți să faci nimic să iei și tu, măcar un 7% din valoarea investiției?!?!?  Faci, la nervi, moțiuni simple și moțiuni de cenzură.

Ați aflat cum de reușește Cătălin Drulă să deblocheze atâtea proiecte de autostrăzi, de drumuri expres, de sute de kilometri de cale ferată modernizată? Vă spunem noi... pentru că ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a avut un singur lucru în minte din ziua în care a intrat în minister: ce se poate face ca românii să aibă autostrăzi pe bune și nu numai pe hărțile cu care miniștrii PSD-isti se duceau, în campanii, prin studiourile televiziunilor prietene.

Ministrul Cătălin Drulă visează infrastructura, știe tot ce se întâmplă pe teren, e la zi cu toate datele. Cum să compari ce a reușit Cătălin Drulă în jumătate de an cu ce NU a făcut Răzvan Cuc, ministrul PSD-ist al transporturilor care a inaugurat o cale ferată veche de 130 de ani, și a demarat lucrările la drumul expres Pitești – Craiova, lucrări care au durat fix O ZI!

Cum să nu apreciezi munca făcută la Ministerul Economiei de Claudiu Năsui care a descoperit cum funcționează agenția de promovare a exporturilor pe post de agenție de turism pentru șmecheri? Care s-a prins că la Krivoi-Rog nu se produce NIMIC decât servicii de pază pentru firme ale partidului? Cum să nu apreciezi efortul lui de a găsi noi direcții de dezvoltare pentru companii de stat precum SALROM care se va ocupa de exploatarea grafitului? Cum să nu vezi munca depusă pentru reformarea unor companii de stat care nu au făcut nimic în ultimii 30 de ani decât să plătească sinecuri la PSD și să producă pierderi statului român?

Vă mai aduceți aminte de ministrul PSD-ist al Economiei, Dănuț Andrușca, geniul economiei, care abia a reușit să silabisească jurământul depus ca ministru?

Poate că dumneavoastră, cei de la PSD, l-ati vrea uitat și pe Dănuț Andrușca, dar și pe Toader Tudorel. Hai să-l ievaluăm pe Toader Tudorel, coada de topor cu care fostul președinte al PSD – Liviu Dragnea – actualmente deținut în sistemul penitenciar, a încercat să distrugă  legile penale din România și să facă justiția să funcționeze în folosul infractorilor și nu al românului cinstit. Stelian Ion, actualul ministru al Justiției, face eforturi colosale pentru a reuși să îndrepte toate ticăloșiile legislative puse la cale de Toader Tudorel și cei care se credeau mai presus de lege și de cinste.

Am o veste pentru dumneavoastră, domnule Ciolacu, domnule Romașcanu, domnule Simonis... România nu mai e condusă după bunul plac al unui lider de partid, după toanele, mofturile sau necazurile sale în justiție. România nu mai e condusă cu mită electorală și cu populisme ieftine.

Avem o guvernare responsabilă, rațională, și stabilă, exact guvernarea de care are nevoie România în această perioadă de criză. Această coaliție de guvernare va rămâne împreună, coaliția bunei guvernări!”

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult