Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat: Justiția să-și urmeze cursul, dacă legea a fost încălcată. Parlamentul dă legi, nu anchetează

Grupul USR PLUS din Senat se pronunță împotriva instituirii unei comisii de anchetă parlamentară în cazul transferului pacienților de la Spitalul Foișor, considerând că, în cazul în care a fost încălcată legea, este de datoria organelor de anchetă penală să stabilească vinovații.

Luând cuvântul în timpul dezbaterilor, liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail, a afirmat că Parlamentul este organ legislativ și nu de anchetă. În plus, Radu Mihail a atras atenția că propunerea PSD este cel puțin ipocrită, în condițiile în care același partid nu a vrut o anchetă parlamentară nici în cazul incendiului de la Colectiv și nici în cazul incendiului de la Maternitatea Giulești.

Radu Mihail: „Noi suntem putere legislativă, nu facem parte din puterea judecătorească și nu ne putem substitui organelor de cercetare penală și nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată și de cine. Spitalul Foișor este în subordinea ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituție - ASSMB - puternic politizată și un spital al cărui director general a fost uns în funcție de fostul primar PSD-ist al Bucureștiului. Am putea să ținem parlamentul într-un șir nesfârșit de anchete despre abuzuri sau greșeli grave legate într-un fel sau altul de PSD.”

Concluzionând, Radu Mihail a arătat că USR PLUS se pronunță pentru depolitizarea funcțiilor din sănătate, fapt care pare să-i deranjeze pe unii politicieni.

Iată, în continuare, textul integral al intervenției senatorului Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat, în cadrul dezbaterilor din Plen:
„Se pare că în sufletul fiecărui parlamentar PSD trăișete un mic procuror comunist care vrea să ancheteze, să afle, să cerceteze... desigur, când îi convine și – mai ales – atunci când cel care ar trebui supus cercetării este din alt partid.
Nu-mi aduc aminte ca PSD-ul să fi vrut comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Colectiv, să se intereseze cum a acționat ministrul Bănicioiu în cazul blocării transferului pacienților arși în străinătate.

A vrut PSD comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Maternitatea Giulești? Trei nou-născuţi au decedat în seara zilei tragediei. Opt bebeluşi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, patru dintre aceştia, cu arsuri pe 30, 40 şi 50% din suprafaţa corpului.
A doua zi, încă un nou-născut a decedat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Trei zile mai târziu, un alt bebeluş a decedat ridicând numărul morţilor la cinci. În urma exploziei au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei. Șeful maternității era în funcție de 27 de ani, numit de ghici cine? Ce vreau să spun este că noi suntem putere legislativă, nu facem parte din puterea judecătorească și nu ne putem substitui organelor de cercetare penală și nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată și de cine.

Spitalul Foișor este în subordinea ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituție - ASSMB - puternic politizată și un spital al cărui director general a fost uns în funcție de fostul primar PSD-ist al Bucureștiului. Haideți să anchetăm și acest lucru, vreți?
Am putea să ținem parlamentul într-un șir nesfârșit de anchete despre abuzuri sau greșeli grave legate într-un fel sau altul de PSD.
USR PLUS se pronunță pentru depolitizarea funcțiilor din sănătate, ceea ce pare să deranjeze. Și USR PLUS vrea ca întâi justiția să își urmeze cursul.”

Alte stiri

Proiectul USR PLUS de depolitizare a școlilor, adoptat de Camera Deputaților. Interimarii să nu mai fie numiți de inspectoratele școlare
Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul USR PLUS care stabilește că, în cazul neocupării ...
Vezi mai mult
Deputata USR PLUS Diana Stoica, desemnată raportor al Comisiei pentru pentru afaceri sociale din cadrul APCE
Diana Stoica, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului E...
Vezi mai mult
Senatul a votat inițiativa USR PLUS – PNL de desființare a Institutului Revoluției Române
Plenul Senatului a adoptat cu majoritate de voturi inițiativa legislativă depusă de mai multi par...
Vezi mai mult
USR PLUS depune lege pentru protecția arborilor remarcabili
Senatorul USR PLUS Aurel Oprinoiu și deputata USR PLUS Diana-Anda Buzoianu au depus la Biroul Per...
Vezi mai mult
Alianța „Împreună pentru Bragadiru” sesizează nereguli uriașe în organizarea alegerilor parțiale de la Bragadiru
Alianța „Împreună pentru Bragadiru” va depune mai multe sesizări împotriva Primăriei Bragadiru, a...
Vezi mai mult
Dezbatere USR PLUS: „Piața de capital din România – Prezent și viitor”
Parlamentarii USR PLUS au organizat, joi, o dezbatere pe tema pieței de capital din România, cu p...
Vezi mai mult
Vot USR PLUS pentru ca lucrătorii în cariere și termocentrale să se poată pensiona în condiții echitabile
Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, amendamentele propuse de ...
Vezi mai mult
Candidații USR PLUS la alegerile locale parțiale din 27 iunie
„Fără hoție la Primărie” este misiunea pe care continuăm să ne-o asumăm. Candidații USR PLUS la a...
Vezi mai mult
USR PLUS, singurul partid care susține reexaminarea legii ce vizează educația pentru sănătate
USR PLUS este singurul partid parlamentar care susține reexaminarea legii care vizează și educați...
Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!