Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat: Justiția să-și urmeze cursul, dacă legea a fost încălcată. Parlamentul dă legi, nu anchetează

Grupul USR PLUS din Senat se pronunță împotriva instituirii unei comisii de anchetă parlamentară în cazul transferului pacienților de la Spitalul Foișor, considerând că, în cazul în care a fost încălcată legea, este de datoria organelor de anchetă penală să stabilească vinovații.

Luând cuvântul în timpul dezbaterilor, liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail, a afirmat că Parlamentul este organ legislativ și nu de anchetă. În plus, Radu Mihail a atras atenția că propunerea PSD este cel puțin ipocrită, în condițiile în care același partid nu a vrut o anchetă parlamentară nici în cazul incendiului de la Colectiv și nici în cazul incendiului de la Maternitatea Giulești.

Radu Mihail: „Noi suntem putere legislativă, nu facem parte din puterea judecătorească și nu ne putem substitui organelor de cercetare penală și nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată și de cine. Spitalul Foișor este în subordinea ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituție - ASSMB - puternic politizată și un spital al cărui director general a fost uns în funcție de fostul primar PSD-ist al Bucureștiului. Am putea să ținem parlamentul într-un șir nesfârșit de anchete despre abuzuri sau greșeli grave legate într-un fel sau altul de PSD.”

Concluzionând, Radu Mihail a arătat că USR PLUS se pronunță pentru depolitizarea funcțiilor din sănătate, fapt care pare să-i deranjeze pe unii politicieni.

Iată, în continuare, textul integral al intervenției senatorului Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat, în cadrul dezbaterilor din Plen:
„Se pare că în sufletul fiecărui parlamentar PSD trăișete un mic procuror comunist care vrea să ancheteze, să afle, să cerceteze... desigur, când îi convine și – mai ales – atunci când cel care ar trebui supus cercetării este din alt partid.
Nu-mi aduc aminte ca PSD-ul să fi vrut comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Colectiv, să se intereseze cum a acționat ministrul Bănicioiu în cazul blocării transferului pacienților arși în străinătate.

A vrut PSD comisie de anchetă parlamentară în cazul incendiului de la Maternitatea Giulești? Trei nou-născuţi au decedat în seara zilei tragediei. Opt bebeluşi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, patru dintre aceştia, cu arsuri pe 30, 40 şi 50% din suprafaţa corpului.
A doua zi, încă un nou-născut a decedat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Trei zile mai târziu, un alt bebeluş a decedat ridicând numărul morţilor la cinci. În urma exploziei au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei. Șeful maternității era în funcție de 27 de ani, numit de ghici cine? Ce vreau să spun este că noi suntem putere legislativă, nu facem parte din puterea judecătorească și nu ne putem substitui organelor de cercetare penală și nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată și de cine.

Spitalul Foișor este în subordinea ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituție - ASSMB - puternic politizată și un spital al cărui director general a fost uns în funcție de fostul primar PSD-ist al Bucureștiului. Haideți să anchetăm și acest lucru, vreți?
Am putea să ținem parlamentul într-un șir nesfârșit de anchete despre abuzuri sau greșeli grave legate într-un fel sau altul de PSD.
USR PLUS se pronunță pentru depolitizarea funcțiilor din sănătate, ceea ce pare să deranjeze. Și USR PLUS vrea ca întâi justiția să își urmeze cursul.”

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult