PSD, PNL si UDMR confirmă încă o dată, prin vot, că nu vor cheltuirea transparentă a fondurilor din programul „Anghel Saligny”

Senatorii PSD PNL si UDMR din cadrul Comisiei de Buget Finanțe au respins amendamentele propuse de USR PLUS  care ar fi asigurat cheltuirea judicioasă și transparentă a celor 50 de miliarde de lei din cadrul programului Anghel Saligny, propus de guvern.

Senatorii PSD PNL si UDMR din cadrul Comisiei de Buget Finanțe au respins amendamentele propuse de USR PLUS  care ar fi asigurat cheltuirea judicioasă și transparentă a celor 50 de miliarde de lei din cadrul programului Anghel Saligny, propus de guvern.

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a dezbătut marți, 28 septembrie 2021, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, fiind discutat atât proiectul ordonanței, cât și amendamentele depuse de către USR PLUS.

Desfășurarea dezbaterilor precum și votul pe amendamente au reconfirmat că USL funcționează încă foarte bine în Senat, atât în plen cât și în comisii. Senatorii PSD, PNL și UDMR au susținut cu cerbicie că programul nu poate fi îmbunătățit prin criterii de transparență și cheltuire judicioasă a banului public iar votul a fost unul clar, pentru adoptarea OUG în forma inițiată de Guvern.  

Senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan, președintele Comisiei de buget finanțe: ”Că îi spunem Anghel Saligny sau îi spunem altfel, proiectul, în forma actuală este tot un PNDL și nu este cu nimic diferit față de precedentele 2 programe, în care banii destinați investițiilor au fost deturnați de diferiți actori politici, cu orice alt interes, numai cel al cetățeanului nu. Nu este  lucru care să fie o surpriză, aceste chestiuni fiind confirmate de reportaje care au arătat cât de prost au fost realizate obiectivele de investiții, uneori chiar deloc.”

Senatorii PSD au fost de acord cu faptul că trebuie „avută mare grijă cu felul în care se va desfășura programul Anghel Saligny, fiind necesar să existe verificări la obiectivele de investiții” dar, în cele din urmă., senatorii PSD au sfârșit prin a vota cot la cot cu partenerii liberali împotriva amendamentelor care exact asta urmăreau: niște reguli clare, criterii de eligibilitate, mecanisme de desfășurare și transparența atât de necesară verificării obiectivelor de investiție.

În final, vicepreședintele Comisiei, senatorul PNL Ciprian Pandrea a propus votarea în bloc a amendamentelor USR, care au fost respinse. Comisia pentru buget, finanțe din Senat a întocmit un Raport de admitere cu amendamente respinse și votat cu majoritate. (9 voturi pentru, 3 împotrivă).

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult