PSD și PNL, vot în apărarea distrugătorului pădurilor și mediului din România

Cârdășia guvernării PSD-PNL-UDMR cu mafia lemnului și a deșeurilor poate continua liniștită, după ce deputații coaliției la putere s-au înghesuit, astăzi, să dea un vot de susținere pentru ministrul Tanczos Barna. De la preluarea mandatului, acesta a dovedit sistematic că nu este deloc interesat de apărarea Mediului, ci mai degrabă de distrugerea lui. Bineînțeles, în beneficiul băieților deștepți care s-au îmbogățit și vor să o facă în continuare din tăieri ilegale de păduri, din arderi de deșeuri și din construcții ilegale în arii protejate.

Nu am auzit astăzi decât scuze ale ministrului Tanczos Barna cu privire la incapacitatea de a gestiona Ministerul Mediului. Avem o mafie a deșeurilor care înflorește în România, avem arderi ilegale de miriști pe toată suprafața țării, avem o mafie a dezmembrărilor auto care ne sufocă, avem foarte multe tăieri ilegale de păduri despre care ministrul spune că nu există, avem o legislație europeană care nu este pusă în practică. Din păcate, România este roșie, vizibilă pe hărțile NASA, asemenea Ucrainei. Cetățenii sunt singurii care, alături de noi, pot opri aceste mafii care ne otrăvesc aerul și ne reduc viața”, precizează Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de Mediu.

Ministrul Tanczos Barna, în afară de securismele arătate astăzi, când s-a lansat în acuzații la adresa celui care a vorbit de afacerile cu lemn, are de răspuns la foarte multe întrebări. De ce a eliminat-o pe Atena Groza de la Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării, specialist de mediu, care nu avea nicio legătură cu niciun partid? De ce ține Romsilva blocată politic prin detașări și nu organizează concurs pentru funcția de director general și pentru un consiliu de administrație stabil, cu un plan de management pe termen mediu și lung? De ce Ministerul Mediului nu a implementat nici până acum pachetul de măsuri împotriva tăierilor ilegale, cuprinzând camere de luat vederi în zonele de risc, scannere și alte mijloace de supraveghere? De ce acceptă Ministerul Mediului să se întâlnească în ședințe tehnice unde se fac modificări de acte normative cu reprezentanții unor companii investigate de DIICOT pentru comercializare de lemn ilegal tăiat? De ce stă la masă cu penalii ministrul Mediului?”, precizează deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Îl invit pe ministrul Tanczos Barna, un admirator al lui Viktor Orban, să accepte modificările de legislație care să permită apărarea pădurilor țării. Una dintre ele: modificarea legislației privind infracțiunile de mediu. Aceasta s-a blocat la Ministerul Mediului, nu la Ministerul Justiției, în timpul mandatului meu am avut întâlniri fructoase, după care nu s-a mai făcut nimic luni la rând. Domnul Tanczos Barna să nu mai dea vina pe alții pentru ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani și să facă ceva pentru pădurile și apele României”, declară Stelian Ion, deputatul USR și fost ministru al Justiției.

USR va continua să militeze pentru apărarea mediului, așa cum a făcut-o încă de la înființare. La fel cum va continua să ceară tragerea la răspundere a celor care sacrifică sănătatea românilor pentru bunăstarea clientelei de partid.

Alte stiri

Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult
Senatorul USR Sebastian Cernic avertizează că PSD pune în pericol fondurile europene pentru fermierii români
Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de Agricultură din Senat, trage un semnal de ...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei respinge pe bandă rulantă inițiativele USR care ar fi contribuit la creșterea calității sistemului educațional din România
Coaliția sărăciei a respins inițiativa legislativă a USR care ar fi asigurat creșterea salariilor...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă: USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a criticat astăzi mai mulți miniștri ai actualului ...
Vezi mai mult
Coaliția plagiatorilor respinge propunerea USR de introducere a sporului de doctorat în salariul de bază
Coaliția plagiatorilor a respins inițiativa legislativă a deputatului USR Cristian Seidler care î...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR, trei noi inițiative legislative pentru îmbunătățirea sistemului educațional
Senatorii Silvia Dinică, Ștefan Pălărie, Irineu Darău și deputații Mihai Polițeanu și Andrei Mift...
Vezi mai mult
USR contestă majorările salariale ale demnitarilor la CCR
USR a depus miercuri, 8 iunie, două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de...
Vezi mai mult
Inițiativă USR de transparentizare a Consiliului de Export, adoptată de Senat
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, o propunere legislativă pentru transparentizarea intereselor ...
Vezi mai mult