Propunerile USR pentru conducerea televiziunii și radioului publice, respectiv Institutului Cultural Român

USR susține candidați profesioniști în conducerea radioului și televiziunii publice, precum și a Institutului Cultural Român.

Pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, USR îi propune pe Andrei Enescu și Gabriel Gherghescu (supleant).

Andrei Enescu are mai bine de 21 de ani experiență în management, din care peste 14 ani în media, fost jurnalist ProFM, fost director general TVR Media și regizor. În 2015, a înființat Radio Clasic, primul post privat de radio dedicat culturii, muzicii simfonice și de operă.

Gabriel Gherghescu, cu o experiență în media de peste 25 de ani, este producător TVR, fost director TVR 1, fost director de programe TVR, fost șef secție „Evenimentul zilei”.

Pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, USR îi propune pe Liviu Popescu și Gabriel Basarabescu (supleant).

Liviu Popescu are peste 17 ani experiență în media, este director general interimar al SRR, fost redactor-şef al Știrilor TVR, fost editor la Prima TV şi Realitatea TV şi fost producător la secția română a BBC World Service (1999-2002).

Gabriel Basarabescu este producător și realizator de emisiuni la Radio România Actualități din 1997, compozitor, orchestrator și muzician interpret, fost reprezentant în CA al SRR din partea angajaților.

Pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român, USR îl propune pe George Pleșu, licențiat în economie, respectiv în istoria și teoria artei, cu un master în management cultural la Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona). George Pleșu este președintele Asociației Culturale AltIași, care a dezvoltat în ultimii 10 ani zeci de proiecte culturale cu impact local și național.

Pentru Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român, USR îl susține pe Dragoș Eduard Neamu, expert cultural la Asociația Memorialul Muzeul Colectivizării și la Direcția pentru Turism Cultural și Patrimoniu Istoric Drobeta Turnu-Severin, fost membru în Consiliul Director al Network of European Museum Organisations, fost președinte, promotor și fondator al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult