Primarul USR Radu Mihaiu luptă pentru curățenia sectorului 2 și sesizează Protecția Consumatorului în privința contractelor încheiate de operatorul de salubritate

Primarul USR Radu Mihaiu a anunțat recent că va sesiza Protecția Consumatorului în privința contractelor de salubritate semnate de Supercom cu asociațiile de proprietari și persoanele fizice din sectorul 2. El acuză operatorul de salubritate că ar fi strecurat în contract mai multe clauze care îi sunt favorabile, fără ca acestea să fie agreate de Consiliul Local al Sectorului 2.

Mihaiu atrage atenția că toate contractele semnate cu Supercom până în acest moment sunt nule și trebuie refăcute. El precizează că va fi creată o comisie de control care va verifica aceste contracte și se va asigura că ele respectă condițiile agreate de Consiliul Local. Pentru a pune la dispoziția cetățenilor toate informațiile necesare încheierii contractului pentru serviciul de salubrizare, a fost creată o platformă dedicată, care poate fi accesată aici: https://salubrizare.ps2.ro/

De la preluarea mandatului și până în prezent, Radu Mihaiu a adoptat o serie întreagă de măsuri pentru îmbunătățirea serviciilor de salubrizare și respectarea curățeniei în spațiile publice. Tariful pentru spălatul străzilor a scăzut de 23 de ori, de la 2,98 lei pe mp la 0,13 lei, iar numărul străzilor spălate a crescut de la 25, câte se spălau în trecut, o dată pe an, la 933, spălate săptămânal sau chiar zilnic, în cazul străzilor centrale. A scăzut, de asemenea, costul deszăpezirii, de la 25 de milioane de lei în 2019-2020, la 14 milioane de lei în 2020-2021.

Controalele Poliției Locale pe teren au fost intensificate, numărul amenzilor crescând de 3 ori în raport cu anii trecuți, peste 50% dintre acestea fiind date pentru depozitarea ilegală a gunoaielor pe spațiul public sau spațiul verde. Au fost montate peste 2.000 de coșuri stradale și a fost dublat numărul de persoane care verifică modul în care se face curat, fără a angaja personal nou. De asemenea, a fost extins programul de ridicat deșeuri voluminoase, acestea colectându-se acum în fiecare sâmbătă.

Au fost inventariate toate proprietățile private neîngrijite, fiind aplicate amenzi și supraimpozitări. Au fost obținute de asemenea ordonanțe pentru ca primăria să aibă dreptul de a intra pe aceste proprietăți pentru a le igieniza, urmând să recupereze banii de la proprietari.

Un pas important a constat în ecologizarea lacurilor din sectorul 2. Din lacurile Plumbuita și Fundeni au fost scoase 10.000 de tone de gunoaie. A fost curățată insula Plumbuita, din care au fost scoase alte 432 de tone de gunoi, și Parcul Sticlăriei, de unde au fost scoase peste 1.600 de tone.

În perioada următoare, Primăria Sectorului 2 va investi în modernizarea utilajelor cu care se face curățenie, urmând să fie achiziționate 5 aspiratoare electrice pentru trotuare, 15 autocisterne pentru spălatul șoselelor și 2 auto containere pentru moloz. Va fi suplimentat numărul de autoutilitare pentru curățenia drumurilor publice și vor fi instalate pubele, acolo unde nu există sau sunt deteriorate, urmând a fi intensificată supravegherea locurilor în care se aruncă gunoaie în mod ilegal.

Alte stiri

Dezbatere organizată de USR pe tema degrevării instanțelor de judecată
La inițiativa deputaților USR Oana Murariu și Mihai Badea, Camera Deputaților a organizat, marți,...
Vezi mai mult
Victorie USR pentru debirocratizare. Declarația anuală de beneficiar real, eliminată din nou
USR face un nou pas în lupta pentru eliminarea birocrației infernale și inutile care îi împovărea...
Vezi mai mult
Primarii USR lansează programe de bugetare participativă prin care cetățenii pot decide ce proiecte vor fi implementate
Primarii USR au lansat programe de bugetare participativă prin care cetățenii localităților pe ca...
Vezi mai mult
Deputat USR Pollyanna Hangan: Din banii pentru pensiile speciale ale primarilor ar avea o masă caldă la școală aproape 850.000 de elevi
Deputații USR au votat astăzi pentru continuarea Programului-pilot „Masă caldă în școli”, argumen...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR încurajează sinecurile și refuză numirea unor profesioniști la conducerea instituțiilor publice
Pentru că, de 30 de ani încoace, s-au obișnuit să controleze funcționarea tuturor instituțiilor p...
Vezi mai mult
Brașovul devine primul municipiu din România care folosește 100% energie verde
Brașovul, administrat de primarul USR Allen Coliban, a devenit primul oraș din România care folos...
Vezi mai mult
Proiect USR pentru profesionalizarea conducerii regiilor autonome și companiilor naționale
Deputata USR Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă care limitează interimatele la condu...
Vezi mai mult
Lege USR: Studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare
Senatul a aprobat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă semnată de mai mulți parlamenta...
Vezi mai mult
Claudiu Năsui: “În loc să reducă numărul de bugetari, PNL îi sporește și îi consolidează prin concursuri aranjate”
La Ministerul Economiei continuă marea împărțeală.   În loc să reducă numărul de bugetari, PNL nu...
Vezi mai mult
Radu Mihail: ”Oamenii sistemului vor să schimbe iar Constituția, astfel încât președintele să nu mai fie ales de români, ci de ei!”
Senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, avertizerază că sub masca revizuirii C...
Vezi mai mult
România, campioană în UE la evaziunea fiscală. USR cere adoptarea de urgență a proiectului privind înăsprirea pedepselor pentru evazioniști
România este campioană în Uniunea Europeană în ceea ce privește evaziunea fiscală, înregistrând c...
Vezi mai mult
Grup de lucru în USR pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități
În USR sunt numeroși membri cu diferite dizabilități. Unii au candidat la alegerile locale și par...
Vezi mai mult