Primarul USR Dominic Fritz atrage investiții importante la Timișoara, care vor crea mii de noi locuri de muncă

Primarul USR Dominic Fritz a anunțat recent că mai multe companii importante au ales să-și extindă afacerile la Timișoara, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții acestora, care au fost convinși de potențialul imens al orașului pe care îl administrează. Noile investiții vor crea mii de noi locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea economică a orașului.

Timișoara este primul oraș din țară, după București, care va găzdui, la granița cu comuna periurbană Dumbrăvița, un magazin IKEA. Dominic Fritz a pus ieri prima lopată de pământ la fundația acestei construcții, împreună cu Horia Bugarin, primarul USR al comunei Dumbrăvița.

„E un semnal puternic de optimism și încredere pe care investitorii îl au în viitorul orașului nostru - orașul cel mai dinamic din România. Sunt sigur că noul magazin va servi ca o ancoră pentru un întreg ecosistem care se va dezvolta în jurul lui. Investiția care intră în șantier astăzi va aduce locuri de muncă în construcții și cel puțin 250 de joburi în viitor”, a declarat primarul USR al Timișoarei.

Cu doar o zi înainte, Dominic Fritz anunțase că, în urma mai multor discuții cu unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Germania, Corratec, acesta a decis să deschidă o fabrică la Timișoara. Compania estimează că în primăvară va începe producția de biciclete, urmând să fie create aproximativ 300 de noi locuri de muncă și să fie fabricate, în primii doi ani, 300.000 de biciclete, inclusiv electrice.

Este a doua companie de profil care își extinde producția la Timișoara, după investiția de 30 de milioane de euro anunțată în luna mai de Sport Mechanical Workshop, care produce biciclete pentru Decathlon. Firma are în vedere deschiderea unei noi unități de producție la Timișoara, în care vor lucra 750 de angajați și care va deveni astfel cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est.

În luna iunie, Dominic Fritz anunța decizia companiei germane Dräxlmaier de a investi 200 de milioane de euro în extinderea capacităților de producție de la Timișoara, care va deveni astfel un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi, urmând să producă baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. În urma acestei investiții, vor fi create peste 1.000 de noi locuri de muncă.

La scurt timp după acest anunț, Dominic Fritz a transmis că Porsche Engineering va deschide un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen a anunțat de asemenea, în luna iulie, că își va extinde baza de producție din Timișoara, unde deja lucrează 150 de ingineri, urmând să facă angajări masive. Noile unități vor extinde capacitățile de producție ale fabricii în direcția electromobilității și a soluțiilor software pentru automobile.

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea). 

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult