Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează

Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care le administrează depun aplicații pentru granturile de până la 200.000 de euro acordate prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR.

Ionel Andrișan, primarul USR din localitatea Horodnic de Jos, județul Suceava, a luat legătura cu directorul școlii din localitate imediat ce a aflat de această inițiativă și i-a transmis toate informațiile necesare. Directorul școlii a completat datele necesare în formular, înscriind astfel școala în acest program.

„Îmi voi da tot interesul pentru a susține școala, elevii, cadrele didactice și voi fructifica oportunitățile de finanțare viitoare. Avem nevoie de toate aceste lucruri, pentru a crea și în mediul rural condiții similare cu cele din mediul urban și a contribui astfel la reducerea abandonului școlar. Prin educație, putem îndrepta lucrurile în țară”, a declarat primarul USR Ionel Andrișan.

Primarul Ionuț Postolache din Măxineni, județul Brăila, a discutat cu directorul Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din localitate, pentru a înscrie această unitate de învățământ în program.

„I-am transmis directorului Liceului Tehnologic că există posibilitatea de a aplica pentru un grant în cadrul Programului pentru Reducerea Abandonului Școlar, imediat ce am aflat de existența acestuia. Liceul a fost deja înscris. Sperăm să obținem această finanțare, fondurile fiind extrem de necesare pentru îmbunătățirea situației elevilor din această unitate școlară, ceea ce va contribui în mod decisiv la reducerea riscului de abandon școlar”, a declarat primarul USR Ionuț Postolache.

Vasile Cărare, primarul USR din Milișăuți, județul Suceava, a transmis directorilor de școli link-ul și datele de înscriere în acest program, asigurându-se că înscrierea se face în timp util.

„Avem în Milișăuți două școli care pot beneficia de această finanțare. Acordăm o importanță deosebită educației, convinși fiind că aceasta este calea către un viitor prosper. Finanțarea obținută prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar ar veni în completarea a două proiecte pe fonduri europene legate de școlile din oraș, pe care le-am depus la o lună după preluarea mandatului, și a mai multor investiții făcute deja de primărie pentru îmbunătățirea condițiilor din școli”, a declarat primarul USR Vasile Cărare.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi cu o valoare de maximum 200.000 euro, în două runde, în funcție de numărul de elevi înscriși și de gradul de marginalizare a localității. Se pot înscrie în acest program toate școlile care se încadrează într-un grad de vulnerabilitate și în care există elevi care se află în risc de abandon școlar.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult