Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează

Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care le administrează depun aplicații pentru granturile de până la 200.000 de euro acordate prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR.

Ionel Andrișan, primarul USR din localitatea Horodnic de Jos, județul Suceava, a luat legătura cu directorul școlii din localitate imediat ce a aflat de această inițiativă și i-a transmis toate informațiile necesare. Directorul școlii a completat datele necesare în formular, înscriind astfel școala în acest program.

„Îmi voi da tot interesul pentru a susține școala, elevii, cadrele didactice și voi fructifica oportunitățile de finanțare viitoare. Avem nevoie de toate aceste lucruri, pentru a crea și în mediul rural condiții similare cu cele din mediul urban și a contribui astfel la reducerea abandonului școlar. Prin educație, putem îndrepta lucrurile în țară”, a declarat primarul USR Ionel Andrișan.

Primarul Ionuț Postolache din Măxineni, județul Brăila, a discutat cu directorul Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din localitate, pentru a înscrie această unitate de învățământ în program.

„I-am transmis directorului Liceului Tehnologic că există posibilitatea de a aplica pentru un grant în cadrul Programului pentru Reducerea Abandonului Școlar, imediat ce am aflat de existența acestuia. Liceul a fost deja înscris. Sperăm să obținem această finanțare, fondurile fiind extrem de necesare pentru îmbunătățirea situației elevilor din această unitate școlară, ceea ce va contribui în mod decisiv la reducerea riscului de abandon școlar”, a declarat primarul USR Ionuț Postolache.

Vasile Cărare, primarul USR din Milișăuți, județul Suceava, a transmis directorilor de școli link-ul și datele de înscriere în acest program, asigurându-se că înscrierea se face în timp util.

„Avem în Milișăuți două școli care pot beneficia de această finanțare. Acordăm o importanță deosebită educației, convinși fiind că aceasta este calea către un viitor prosper. Finanțarea obținută prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar ar veni în completarea a două proiecte pe fonduri europene legate de școlile din oraș, pe care le-am depus la o lună după preluarea mandatului, și a mai multor investiții făcute deja de primărie pentru îmbunătățirea condițiilor din școli”, a declarat primarul USR Vasile Cărare.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi cu o valoare de maximum 200.000 euro, în două runde, în funcție de numărul de elevi înscriși și de gradul de marginalizare a localității. Se pot înscrie în acest program toate școlile care se încadrează într-un grad de vulnerabilitate și în care există elevi care se află în risc de abandon școlar.

Alte stiri

Guvernul PSD-PNL blochează legea USR pentru acces liber la terenurile de sport din școli
Legea USR care asigură autorităților locale cadrul pentru deschiderea curților școlilor, astfel î...
Vezi mai mult
USR: Greva profesorilor este justificată în condițiile în care, în ciuda declarațiilor PSD și PNL, educația suferă de subfinanțare
USR consideră că greva de astăzi a profesorilor din învățământul preuniversitar este pe deplin ju...
Vezi mai mult
Primarii USR susțin organizarea de evenimente culturale, pentru a crește calitatea vieții în comunitățile pe care le administrează
Primarii USR investesc în organizarea de evenimente culturale în localitățile pe care le administ...
Vezi mai mult
Sectorul Zero, tunul imobiliar pregătit de primarul PNL de la Mogoșoaia, ascunde interese imobiliare și încălcări grave ale legislației
USR Mogoșoaia trage un nou semnal de alarmă în privința încălcărilor grave ale legislației de căt...
Vezi mai mult
Cristina Prună: „Noile plafonări și compensări anunțate de Guvern nu fac decât să perpetueze haosul”
În contextul noilor plafoane și compensări la energia electrică și la gaze anunțate de premierul ...
Vezi mai mult
Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult