Primarii USR PLUS susțin instituțiile de învățământ și investesc în educația de calitate

Investițiile în educație au fost și rămân o prioritate pentru primarii USR PLUS, aceștia făcând tot posibilul pentru ca instituțiile de învățământ să îi primească pe elevi în cele mai bune condiții, în vederea realizării unei educații de calitate.

La Bacău, primarul USR PLUS Lucian Daniel Stanciu Viziteu a alocat în 2021 pentru instituțiile de învățământ peste 29 de milioane de lei, o sumă de aproape trei ori mai mare față de anul anterior. Peste 9 milioane de lei au fost alocați pentru plata burselor elevilor, 2,6 milioane lei pentru modernizarea și utilarea școlilor și 7,7 milioane pentru diferite alte lucrări necesare unităților de învățământ.

Aproximativ 3 milioane de lei au fost alocați pentru ca 7 unități de învățământ să obțină autorizația de securitate la incendiu: Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Național Vasile Alecsandri, Cantina Liceului Tehnologic Anghel Saligny, Căminul Colegiului Național Ferdinand I, Colegiul Economic Ion Ghica, Colegiul Național Pedagogic Ștefan cel Mare, Școala Gimnazială Mihai Drăgan.

A fost semnat, de asemenea, un contract de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, pentru un proiect amplu pe fonduri europene (18.6 milioane de lei) prin care vor fi achiziționate tablete și echipamente IT necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line: 4 267 de tablete pentru uz școlar cu acces la internet, 734 de laptop-uri, 734 de table interactive, 734 de videoproiectoare, 734 de camere web, 734 de routere wireless.

În Timișoara, primarul USR PLUS Dominic Fritz are în implementare proiecte europene de peste 107,6 milioane de lei pentru unitățile de învățământ. Printre acestea se numără: construcția unei noi creșe în zona Ion Ionescu de la Brad, reabilitarea clădirii Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 33.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, valoarea reparațiilor efectuate ridicându-se la aproximativ 4 milioane de lei. Printre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă, se numără: reabilitarea termică a fațadei Grădiniței cu Program Prelungit nr. 27, reabilitarea termică a fațadelor Școlilor Generale nr. 2, 24 și a Colegiului I.C. Brătianu.

Lucrări de investiții se desfășoară de asemenea la Școala Generală nr. 25 și la internatul Liceului Henri Coandă. Se construiește un nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, fațada aceluiași liceu din zona Piața Unirii fiind reabilitată.

Lucrări de reparații se desfășoară la: sala de sport a Liceului Auto, Școala Generală nr. 16 și la acoperișul și interiorul cantinei Colegiului Tehnic Henri Coandă. Sunt astfaltate curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și Grădinițele cu Program Prelungit nr. 11, 28, 32, 45, 53. Au fost remediate, de asemenea, problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur.

Pe baza unui Ordin dat de Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, Primăria Timișoara a donat peste 400.000 de măști școlilor primare, gimnaziale și liceelor.

În Sectorul 2, primarul USR PLUS Radu Mihaiu continuă proiectele de modernizare, consolidare și reabilitare în cazul mai multor școli, grădinițe și licee. Printre aceste se numără:

  • consolidarea și termoficarea Școlii Gimnaziale Iancului, modernizarea interiorului și a fațadei în cazul Școlii nr. 49 și modernizarea Școlilor nr. 24, 25 și 62
  • restaurarea și modernizarea Grădiniței Alice (monument istoric), modernizarea Grădinițelor nr. 236, 133 și a Grădiniței Castel
  • modernizarea Liceului Lucian Blaga, în cazul căruia lucrările au fost încheiate, și a Liceelor Grigore Ghica Voievod și Emil Racoviță.

În Sectorul 1, a fost inaugurată astăzi Școala Regală, destinată pregătirii elevilor de la Colegiul „George Enescu”. În martie, primarul USR PLUS Clotilde Armand a preluat clădirea de la ADP, astăzi fiind transformată în școală. Clotilde Armand s-a asigurat, de asemenea, că echipele Administrației Domeniului Public au pregătit curțile grădinițelor, școlilor și liceelor pentru începerea noului an școlar, intervenind pentru îngrijirea spațiilor verzi și a gardurilor vii din curțile unităților de învățământ.

La Brașov, primarul USR PLUS Allen Coliban a decis ca în acest an, în cadrul programului „Cornul și laptele”, elevii și preșcolarii din grădinițele de stat și cele particulare acreditate, la fel ca și cei din școlile de stat și private, în ciclul primar și cel gimnazial, să aibă parte de alimente de cea mai bună calitate. Elevii vor primi produse proaspete de la furnizori locali: cel puțin 10% dintre acestea trebuie să fie certificate ECO și cel puțin 30% trebuie să vină de la fermieri, cooperative și asociații locale, fiind încurajate, de asemenea, livrările directe, de la producător la consumator.

În orașul Victoria, primarul USR PLUS Camelia Bertea a alocat 2,8 milioane de lei pentru lucrări de eficientizare energetică a Liceului Teoretic I.C. Drăgușanu și a Grădiniței de pe strada Mihai Eminescu și 8,7 milioane de lei pentru reabilitarea corpurilor Școlii Generale aparținând Liceului Teoretic I.C. Drăgușanu. A fost realizat un audit energetic al Colegiului Tehnic Dr. Al. Bărbat, în vederea reabilitării acestei instituții de învățământ.

De asemenea, au fost achiziționate 610 tablete pentru Liceul Teoretic I.C. Drăgușanu și 111 tablete pentru Colegiului Tehnic Dr. Al. Bărbat.

Alte stiri

Coaliția de guvernare respinge reducerea de la 19% la 5% a TVA pentru carburanți, propusă de USR
Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR a respins propunerea USR de reducere de la 19% la 5% a TVA pentru ...
Vezi mai mult
Inițiativă USR pentru combaterea traficului de persoane: victimele nu trebuie sancționate, ci protejate
Parlamentarii USR Silvia Dinică, Iulian Lorincz și Radu Mihail au depus o inițiativă legislativă ...
Vezi mai mult
USR: Prioritatea PSD-PNL - împărțirea funcțiilor din Educație, nu organizarea admiterii la liceu
Milioane de elevi și părinții lor sunt bulversați deoarece Ministerul Educației și inspectoratele...
Vezi mai mult
USR sesizează Curtea Constituțională cu privire la numirea lui Bogdan Licu drept judecător la CCR
Deputații USR sesizează Curtea Constituțională cu privire la hotărârea Camerei Deputaților prin c...
Vezi mai mult
Claudiu Năsui: Cu fiecare leu tipărit de BNR ca să finanțeze statul scade puterea banilor din buzunarele românilor
În contextul inflației tot mai mari și al mult trâmbițatei intenții a Guvernului sărăciei de a-i ...
Vezi mai mult
Pensiile speciale ale aleșilor locali, apărate, din nou, de PSD-PNL-UDMR
USR a reiterat, în cadrul dezbaterilor pe modificările PSD-PNL-UDMR la Codul administrativ, propu...
Vezi mai mult
Proiect USR pentru construirea de noi spitale în România
USR a depus, la inițiativa deputatului Radu Miruță, un proiect de lege care prevede întoarcerea a...
Vezi mai mult
USR: Incapacitatea de a livra o strategie reală pentru turismul românesc, acoperită de ministrul Cadariu cu frunza Elenei Udrea
Decizia ministrului Turismului de a obliga pensiunile și hotelurile să afișeze frunza Elenei Udre...
Vezi mai mult
Proiectul prin care PSD și PNL vor să-l scape de închisoare pe șeful AEP rămâne pe agenda plenului Camerei Deputaților
Astăzi, PSD și PNL au vrut să-l scape de închisoare pe șeful Autorității Electorale Permanente, C...
Vezi mai mult
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, invitat în Parlament, la propunerea USR
La propunerea senatorului USR Sebastian Cernic, Secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senat...
Vezi mai mult
Proiectul USR prin care angajații primesc acces neîngrădit la istoricul muncii lor, adoptat de Parlament
Fără birocrație inutilă, fără proceduri greoaie și consumatoare de timp, angajații din România vo...
Vezi mai mult
USR: Ministrul Lucian Bode patronează o rețea de protecție a ofițerilor abuzivi
Un soldat disciplinat care servește orbește interesele de partid și pe cele ale sistemelor cu epo...
Vezi mai mult
Senatorul USR Cristian Bordei, 5 întrebări pentru ministrul Turismului privind Târgul de la New York
Senatorul USR Cristian Bordei i-a cerut ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin ...
Vezi mai mult