Primarii USR PLUS își prezintă prioritățile pentru următorii patru ani

Primarii proaspăt aleși ai Alianței USR PLUS, Dominic Fritz (Timișoara), Allen Coliban (Brașov), Lucian Stanciu Viziteu (Bacău), Gabriel Pleșa (Alba Iulia), Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Clotilde Armand (Sectorul 1), și-au prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile pentru următorii patru ani. La conferință a luat cuvântul și copreședintele USR PLUS Dan Barna.

“Este una dintre cele mai emoționante conferințe de presă la care particip. Îi am alături pe colegii mei care au câștigat primării importante ale României. Revoluția bunei guvernări, care a început de duminică seară și care a început, de fapt, din 2016, când USR a intrat în Parlament, continuă începând cu aceste zile la nivel local și va continua, începând cu această iarnă, după parlamentare, cu un grup puternic USR PLUS în Parlamentul României. Sunt trei priorități pe care toți colegii mei le vor implementa în primele 100 de zile de guvernare locală: vorbim de transparență, de digitalizare și de mecanisme funcționale de atragere de fonduri europene”, a spus Dan Barna.

Elena Lasconi, noul primar din Câmpulung Muscel:
„Dragilor, ceea ce s-a întamplat la Câmpulung este ceva extraordinar, dar nu e întâmplător. Români dintr-o comunitate medie ca dimensiune, dintr-un județ roșu, au demonstrat și au ales un proiect al viitorului, o viziune proaspătă și vie despre cum ar trebui să fie lucrurile, prezentată cu profesionalism, cu empatie, cu o echipă entuziastă, dornică să lucreze în slujba cetățenilor. Acum e de datoria noastră să confirmăm încrederea românilor, născută dintr-o speranță uriașă. Acesta e momentul în care noi trebuie să confirmăm această încredere și să demonstrăm că se poate face politică și administrație locală la nivel european în toate comunele și orașele din România”.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei:
“Acest rezultat e și un semnal foarte, foarte clar pentru clasa politică veche că un stil politic care ignoră cetățenii, care disprețuiește discursul și competiția, care se bazează pe mediocritate și nepotism, și nu pe excelență ca să oferim cele mai bune soluții cetățenilor, că acest sistem politic se va prăbuși în curând. Vrem să fim un model de bună guvernare, de transparență, de deschidere față de cetățeni, de spirit inovator în mediul privat, în administrație publică, în cultură, în societate civilă. Avem niște proiecte strategice care sunt importante nu doar pentru noi, în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România. În al doilea rând, Timișoara, din păcate, a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare în jurul orașului, trebuie să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară. În al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun foarte clar că ăsta nu este un proiect timișorean, ăsta este un proiect național, mă aștept la o susținere puternică și din partea Capitalei și să facem din acest proiect, din nou, unul cu adevărat national de mândrie europeană”.

Allen Coliban, primar Brașov:
“Cred că e un lucru fantastic ca, după 30 de ani de politică făcută în același mod, lucru care a dus la scăderea implicării, să vedem că oamenii au mers cu entuziasm și speranță la vot. Rămânem cu picioarele pe pământ: speranța asta vine cu o mare responsabilitate pe umerii noștri. Prioritățile sunt pe mai multe paliere, în primul rând avem nevoie de o administrație locală eficientă și cu adevărat în slujba cetățeanului. O parte din începutul acestui mandat mi-o voi dedica reașezării proceselor din primărie și a felului în care primăria interacționează cu cetățeanul. Îmi propun o foarte bună colaborare cu autoritățile centrale, pentru că Brașovul a suferit de pe urma unei proaste relaționări cu tot ceea ce înseamnă actul guvernamental. Avem într-adevăr o urgență, cea legată de noul spital al Brașovului. Pe lista de priorități sunt toate temele mari pe care le-am propus pentru Brașov. Avem nevoie de relevanță pentru Brașov în domeniul cultural, sportiv, în învățământ, mai ales în învățământul universitar”.

Lucian Stanciu Viziteu, primar Bacău:
„Încă suntem în euforia acestor victorii, dar știm cu toții ce ne așteaptă în aceste primării, știm cu toții ce moștenire avem, ce probleme mari și grave au astfel de orașe și suntem perfect conștienți că va fi mult de muncă, dar suntem pregătiți să le rezolvăm. În municipiul Bacău avem probleme cu apa, dar cu apa rece, nu cu apa caldă și acesta va fi unul dintre obiectivele majore din mandatul meu. Ca priorități imediate sunt două: de a face tot posibilul astfel încât toți elevii băcăuani să aibă opțiunea să vină la școală în fiecare zi. Învățământul online este încă departe de a fi funcțional și de calitate și nu ne permitem să sacrificăm nicio generație, chiar și cu această pandemie astfel încât, începând din prima zi de când voi fi investit în funcția de primar mă voi ocupa astfel încât toți elevii băcăuani să aibă opțiunea să vină la școală fizic în fiecare zi. Iar apoi, vom începe să facem curățenie în oraș. De astăzi, Bacăul este open for business”.

Gabriel Pleșa, primar Alba Iulia:
“Duminică, Alba Iulia a fost redată cetățenilor după domnia unei administrații de 24 de ani care nu a mai vrut să se reformeze. A fost o victorie grea, dar am avut privilegiul să am în spatele meu o echipă nemaipomenită de tineri care trei luni au bătut împreună cu mine toate străzile orașului, toate cartierele, toate locuințele, au încercat să vorbească cu toți oamenii, sute de kilometri, ore în șir și această muncă a dat roade. Avem foarte multe provocări și multe proiecte în față. Vă aduc aminte doar un eveniment de suflet care va fi în 2022: la 15 octombrie o să avem Centenarul Încoronării de la Alba Iulia și sper ca toată România, și toată diaspora să treacă măcar într-o zi a acelui an și să intre în Catedrala Reîntregirii Neamului. Sunt convins că azi e un nou început”.

Radu Mihaiu, primar Sector 2:
“Am crezut de la bun început în victoria la Sectorul 2, am crezut în victorie pentru că am avut o echipă fabuloasă alături de mine, am avut un parteneriat loial cu PNL, partenerul nostru, și am avut încredere, pentru că am stat în stradă atât de mult timp, în ceea ce îmi spuneau cetățenii. Voi avea trei priorități în perioada imediată la primărie și toate trei se leagă de curățenie: prima prioritate e să facem curățenie pe străzi, să nu mai avem mizerii la colțul străzii și pe spațiul verde; a doua prioritate ține de curățenia la primărie: vom face audit în așa fel încât să scoatem la iveală toate clanurile, toate rețelele, vrem să scoatem hoții din primărie; a treia prioritate se referă la curățenia din școli, la siguranța copiilor noștri”.

Clotilde Armand, primar Sector 1:
„Am învins, matematica a învins! Primul lucru pe care vrem să îl facem este o primărie de sticlă, unde corupția și interesele transpartinice nu au ce să caute, vor fi evacuate. Timp de patru ani, cât am luptat în Consiliul Local, am votat o grămadă de investiții care nu s-au implementat. Acum vom putea implementa toate aceste investiții care au fost votate timp de patru ani, avem foarte multă treabă. Înainte de asta, va trebui să schimbăm total cultura organizațională ca să devenim această primărie de sticlă pe care v-o doriți și acesta este primul lucru pe care îl vom face. Este victoria voastră! Vă mulțumesc foarte mult!”.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult