Primarii USR PLUS își prezintă prioritățile pentru următorii patru ani

Primarii proaspăt aleși ai Alianței USR PLUS, Dominic Fritz (Timișoara), Allen Coliban (Brașov), Lucian Stanciu Viziteu (Bacău), Gabriel Pleșa (Alba Iulia), Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Clotilde Armand (Sectorul 1), și-au prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile pentru următorii patru ani. La conferință a luat cuvântul și copreședintele USR PLUS Dan Barna.

“Este una dintre cele mai emoționante conferințe de presă la care particip. Îi am alături pe colegii mei care au câștigat primării importante ale României. Revoluția bunei guvernări, care a început de duminică seară și care a început, de fapt, din 2016, când USR a intrat în Parlament, continuă începând cu aceste zile la nivel local și va continua, începând cu această iarnă, după parlamentare, cu un grup puternic USR PLUS în Parlamentul României. Sunt trei priorități pe care toți colegii mei le vor implementa în primele 100 de zile de guvernare locală: vorbim de transparență, de digitalizare și de mecanisme funcționale de atragere de fonduri europene”, a spus Dan Barna.

Elena Lasconi, noul primar din Câmpulung Muscel:
„Dragilor, ceea ce s-a întamplat la Câmpulung este ceva extraordinar, dar nu e întâmplător. Români dintr-o comunitate medie ca dimensiune, dintr-un județ roșu, au demonstrat și au ales un proiect al viitorului, o viziune proaspătă și vie despre cum ar trebui să fie lucrurile, prezentată cu profesionalism, cu empatie, cu o echipă entuziastă, dornică să lucreze în slujba cetățenilor. Acum e de datoria noastră să confirmăm încrederea românilor, născută dintr-o speranță uriașă. Acesta e momentul în care noi trebuie să confirmăm această încredere și să demonstrăm că se poate face politică și administrație locală la nivel european în toate comunele și orașele din România”.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei:
“Acest rezultat e și un semnal foarte, foarte clar pentru clasa politică veche că un stil politic care ignoră cetățenii, care disprețuiește discursul și competiția, care se bazează pe mediocritate și nepotism, și nu pe excelență ca să oferim cele mai bune soluții cetățenilor, că acest sistem politic se va prăbuși în curând. Vrem să fim un model de bună guvernare, de transparență, de deschidere față de cetățeni, de spirit inovator în mediul privat, în administrație publică, în cultură, în societate civilă. Avem niște proiecte strategice care sunt importante nu doar pentru noi, în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România. În al doilea rând, Timișoara, din păcate, a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare în jurul orașului, trebuie să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară. În al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun foarte clar că ăsta nu este un proiect timișorean, ăsta este un proiect național, mă aștept la o susținere puternică și din partea Capitalei și să facem din acest proiect, din nou, unul cu adevărat national de mândrie europeană”.

Allen Coliban, primar Brașov:
“Cred că e un lucru fantastic ca, după 30 de ani de politică făcută în același mod, lucru care a dus la scăderea implicării, să vedem că oamenii au mers cu entuziasm și speranță la vot. Rămânem cu picioarele pe pământ: speranța asta vine cu o mare responsabilitate pe umerii noștri. Prioritățile sunt pe mai multe paliere, în primul rând avem nevoie de o administrație locală eficientă și cu adevărat în slujba cetățeanului. O parte din începutul acestui mandat mi-o voi dedica reașezării proceselor din primărie și a felului în care primăria interacționează cu cetățeanul. Îmi propun o foarte bună colaborare cu autoritățile centrale, pentru că Brașovul a suferit de pe urma unei proaste relaționări cu tot ceea ce înseamnă actul guvernamental. Avem într-adevăr o urgență, cea legată de noul spital al Brașovului. Pe lista de priorități sunt toate temele mari pe care le-am propus pentru Brașov. Avem nevoie de relevanță pentru Brașov în domeniul cultural, sportiv, în învățământ, mai ales în învățământul universitar”.

Lucian Stanciu Viziteu, primar Bacău:
„Încă suntem în euforia acestor victorii, dar știm cu toții ce ne așteaptă în aceste primării, știm cu toții ce moștenire avem, ce probleme mari și grave au astfel de orașe și suntem perfect conștienți că va fi mult de muncă, dar suntem pregătiți să le rezolvăm. În municipiul Bacău avem probleme cu apa, dar cu apa rece, nu cu apa caldă și acesta va fi unul dintre obiectivele majore din mandatul meu. Ca priorități imediate sunt două: de a face tot posibilul astfel încât toți elevii băcăuani să aibă opțiunea să vină la școală în fiecare zi. Învățământul online este încă departe de a fi funcțional și de calitate și nu ne permitem să sacrificăm nicio generație, chiar și cu această pandemie astfel încât, începând din prima zi de când voi fi investit în funcția de primar mă voi ocupa astfel încât toți elevii băcăuani să aibă opțiunea să vină la școală fizic în fiecare zi. Iar apoi, vom începe să facem curățenie în oraș. De astăzi, Bacăul este open for business”.

Gabriel Pleșa, primar Alba Iulia:
“Duminică, Alba Iulia a fost redată cetățenilor după domnia unei administrații de 24 de ani care nu a mai vrut să se reformeze. A fost o victorie grea, dar am avut privilegiul să am în spatele meu o echipă nemaipomenită de tineri care trei luni au bătut împreună cu mine toate străzile orașului, toate cartierele, toate locuințele, au încercat să vorbească cu toți oamenii, sute de kilometri, ore în șir și această muncă a dat roade. Avem foarte multe provocări și multe proiecte în față. Vă aduc aminte doar un eveniment de suflet care va fi în 2022: la 15 octombrie o să avem Centenarul Încoronării de la Alba Iulia și sper ca toată România, și toată diaspora să treacă măcar într-o zi a acelui an și să intre în Catedrala Reîntregirii Neamului. Sunt convins că azi e un nou început”.

Radu Mihaiu, primar Sector 2:
“Am crezut de la bun început în victoria la Sectorul 2, am crezut în victorie pentru că am avut o echipă fabuloasă alături de mine, am avut un parteneriat loial cu PNL, partenerul nostru, și am avut încredere, pentru că am stat în stradă atât de mult timp, în ceea ce îmi spuneau cetățenii. Voi avea trei priorități în perioada imediată la primărie și toate trei se leagă de curățenie: prima prioritate e să facem curățenie pe străzi, să nu mai avem mizerii la colțul străzii și pe spațiul verde; a doua prioritate ține de curățenia la primărie: vom face audit în așa fel încât să scoatem la iveală toate clanurile, toate rețelele, vrem să scoatem hoții din primărie; a treia prioritate se referă la curățenia din școli, la siguranța copiilor noștri”.

Clotilde Armand, primar Sector 1:
„Am învins, matematica a învins! Primul lucru pe care vrem să îl facem este o primărie de sticlă, unde corupția și interesele transpartinice nu au ce să caute, vor fi evacuate. Timp de patru ani, cât am luptat în Consiliul Local, am votat o grămadă de investiții care nu s-au implementat. Acum vom putea implementa toate aceste investiții care au fost votate timp de patru ani, avem foarte multă treabă. Înainte de asta, va trebui să schimbăm total cultura organizațională ca să devenim această primărie de sticlă pe care v-o doriți și acesta este primul lucru pe care îl vom face. Este victoria voastră! Vă mulțumesc foarte mult!”.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS dă startul strângerii de semnături pentru alegerile parlamentare

Alianța USR PLUS a dat startul, luni, 5 octombrie, campaniei de strângere de semnături pentru ...

Vezi mai mult
USR PLUS solicită autorităților ieșene să implementeze măsuri eficiente împotriva infecțiilor cu noul coronavirus

De săptămâni bune, municipiul și județul Iași se situează în top 3 regiuni cu cel ma...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!