Primarii USR investesc în infrastructura sportivă, pentru a-i ajuta pe tineri să-și redescopere interesul pentru mișcare

Primarii USR investesc în infrastructura sportivă a localităților pe care le administrează, pentru revigorarea practicării sportului, atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masă, pentru ca locuitorilor să se bucure de beneficiile mișcării.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul USR Radu Mihaiu investește în proiectul Cartierului Micilor Sportivi de la Baza Granitul, un proiect integrat format dintr-o creșă cu 100 de locuri (cu finanțări obținute de la Compania Națională de Investiții), o grădiniță cu profil sportiv pentru 100 de copii și un complex sportiv cu terenuri de fotbal, de tenis, bazin de înot, patinoar, o bază sportivă nautică și o zonă de parc. Copiii vor putea astfel să învețe beneficiile sportului de la cele mai mici vârste, având la îndemână spații special create și amenajate pentru ei.

Radu Mihaiu este de asemenea pe punctul de a finaliza lucrările de reabilitare ale Parcului Morarilor, un parc cu tematică sportivă, cu un teren de fotbal și două de mini-fotbal, teren de baschet de nivel competițional, pistă de alergare, aparate noi de fitness și o zonă a șahiștilor.

La Brașov, primarul USR Allen Coliban a început un program de reabilitare a terenurilor de sport din oraș, printr-o investiție de 7,5 milioane de lei. 32 de terenuri de sport noi sau reabilitate sunt prevăzute în program pentru acest an, o parte dintre acestea aparținând unităților de învățământ. Terenurile vor avea condiții de nivel competițional, ca suprafață de joc și dotări, urmând a fi instalate și sisteme de nocturnă. În plus, pe baza solicitărilor primite de la fiecare unitate de învățământ, școlile vor fi dotate cu tot ceea ce au nevoie, de la mingi de fotbal, baschet, volei sau rachete de tenis și badminton, la saltele și echipamente de fitness.

La Bacău, primarul USR Lucian Stanciu Viziteu are în pregătire mai multe investiții importante în domeniul sportiv, de care se vor bucura zeci de mii de băcăuani. Va fi construit un stadion municipal, pentru care s-a demarat documentația de rigoare, și o nouă bază sportivă modernă TIP 1.

Viziteu are de asemenea în lucru reabilitarea și modernizarea Bazei Sportive „Constantin Anghelache” și a Bazei Sportive „Lucrețiu Avram”, două baze de referință, în care nu s-a mai investit nimic în ultimele patru decenii. În pregătire se află, de asemenea, realizarea a două Street Workout-uri, spații moderne pentru tinerii pasionați de gimnastică.

În Sectorul 1 al Capitalei, administrat de primarul USR Clotilde Armand, au fost refăcute terenurile de baschet din parcuri. De asemenea, Clotilde Armand a reușit să obțină redeschiderea Bazei sportive „Cireșarii”, închisă de ani de zile, timp în care a ajuns într-o fază avansată de degradare. Armand a făcut mai multe solicitări către Ministerul Educației, pentru semnarea unui parteneriat și preluarea în administrare a acestui spațiu, astfel încât să fie îngrijit și pus la dispoziția comunității, anunțând că Primăria Sectorului 1 are resursele necesare pentru reamenajarea și întreținerea acestei importante baze sportive.

La Alba Iulia, primarul USR Gabriel Pleșa are în lucru, prin finanțări ale Companiei Naționale de Investiții, două baze sportive și o sală de sport. 2,7 milioane de lei au fost investiți în reabilitarea pistei de atletism de la stadionul municipal, recepționată în septembrie 2021. 2 milioane de lei vor fi investiți, de asemenea, în refacerea gazonului de pe stadionul municipal, cu irigații și degivrare. În privința infrastructurii sportive școlare, a fost refăcut un teren de sport în curtea Liceului Economic, urmând să fie amenajat un teren de sport la Școala Generală Vasile Goldiș și două noi locuri de joacă, la Școala Generală Vasile Goldiș și la viitoarea creșă din cartierul Partoș.

La Câmpulung Muscel, administrat de primarul USR Elena Lasconi, vor fi amenajați peste 100 de mii de metri pătrați de spații verzi, cu terenuri multifuncționale, aparate de fitness, calisthenics, un patinoar și un teren de baschet. Valoarea investiției este de peste 16 milioane de lei.

La Victoria, în județul Brașov, primarul USR Camelia Bertea a terminat un studiu geotehnic pentru un teren de 5.000 de metri pătrați, care urmează să fie predat Companiei Naționale de Investiții, pentru construirea unui bazin didactic de înot.

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult