Primarii USR implementează aplicații care facilitează sesizarea și rezolvarea rapidă a problemelor

Primarii USR implementează aplicații care asigură o mai bună comunicare între cetățeni și administrația publică, atât pentru procedurile uzuale, cât și pentru sesizarea problemelor și transmiterea mai rapidă a acestora către compartimentele care le pot rezolva. Multe proceduri de lucru sunt astfel debirocratizate, iar cetățenii pot urmări online traseul sesizărilor depuse și pașii rezolvării acestora.

La Câmpulung, primarul USR Elena Lasconi a lansat recent aplicația E-Muscel, care poate fi descărcată pe telefon și cu ajutorul căreia locuitorii din Câmpulung pot sesiza toate problemele din oraș. După semnalarea problemei, cetățenii pot urmări cine a preluat sesizarea și în cât timp va fi rezolvată, urmând să primească apoi pe e-mail o fotografie cu lucrarea remediată.

Aplicația E-Muscel acoperă în prezent toate probleme care țin de ADP, de societatea Edilul, de iluminat și de Poliția Locală, urmând a fi introdusă în viitorul apropiat posibilitatea de a sesiza probleme care țin de Distrigaz, CEZ, Romtelecom, DIGI și altele. Aplicația E-Muscel va deveni astfel un mega dispecerat care va prelua toate sesizările.

În sectorul 1 al Capitalei, primarul USR Clotilde Armand a pus la dispoziția cetățenilor aplicația „ADP Sector 1”, cu ajutorul căreia pot fi sesizate problemele din sector. Aplicația poate fi descărcată pe telefon, sesizările putând fi făcute de asemenea direct pe site-ului ADP Sector 1, la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro. Pot fi semnalate probleme legate de spații verzi neîngrijite sau deteriorate, copaci căzuți, arbori netoaletați, stropitori nefuncționale sau coșuri de gunoi rupte. După semnalarea problemei, cetățenii pot urmări online modul în care acestea au fost remediate.

În sectorul 2, primarul USR Radu Mihaiu a relansat platforma online a Direcției Venituri Buget Local Sector 2 - www.impozitelocale2.ro/Plata2/auth/login - după luni bune de colectare a feedback-ului din partea cetățenilor. Aplicația are o interfață nouă și un design mai prietenos, oferind o experiență mult mai facilă și intuitivă. Aceasta poate fi utilizată acum și pe telefoane mobile și tablete, iar baza de date este interconectată și cu restul instituțiilor din subordinea Primăriei, pentru o mai bună comunicare inter-instituțională. Locuitorii sectorului 2 au astfel acces gratuit la servicii digitale: plăți online: taxe, impozite, amenzi, depunere declarații online (clădiri, terenuri, mijloace de transport, taxă de salubritate, scoateri din evidență, scutiri etc.), obținerea de certificate fiscale online, consultarea actelor fiscale emise, actualizarea datelor personale, cereri de transfer auto, cereri de scutiri pentru urmașii personalului medical, veterani, persoane cu handicap etc.

Locuitorii Brașovului, oraș administrat de primarul USR Allen Coliban, pot beneficia de serviciile Primăriei fără a se deplasa fizic la sediul acesteia, prin aplicația MyBrasovCity, respectiv pe site-ul www.brasovcity.ro. Aceștia pot să-și plătească astfel taxele, impozitele și amenzile, să obțină certificate de urbanism, să depună cereri pentru obținerea unui loc de parcare rezidențială, să obțină premise pentru majoritatea mijloacelor de transport, dar și să înregistreze sesizări și petiții, programări pentru actele de identitate, cereri pentru toaletări de arbori sau să solicite informații publice și să facă programări pentru audiențe. Toate solicitările, fie că sunt transmise prin aplicație, portal sau prin e-mail, primesc număr de înregistrare și sunt direcționate către serviciile de specialitate ale Primăriei.

În Alba Iulia, oraș administrat de primarul USR Gabriel Pleșa, localnicii pot sesiza problemele prin intermediul aplicației SmartAlert Alba Iulia, dar și prin intermediul serviciului Dispeceratul Municipal de Relații cu Cetățenii: la telefon, prin e-mail, pe site și pe pagina de Facebook.

La Timișoara, primarul USR Dominic Fritz a pus la dispoziția cetățenilor aplicația Primăria Timișoara, care poate fi descărcată pe telefon. Semnalarea problemelor din oraș se poate face, de asemenea, prin intermediul site-ului Primăriei.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult