Primarii USR eliberează domeniul public de autovehiculele abandonate: toleranță zero față de ocuparea inutilă a spațiului

Primarii USR intensifică acțiunile de eliberare a domeniului public de mașinile abandonate, care ocupă în mod inutil trotuarele și locurile de parcare. Scopul acestor acțiuni este să redea spațiul public oamenilor, contribuind astfel la buna organizare a orașelor noastre, alături de un întreg set de măsuri legate de reabilitarea străzilor, de crearea de noi locuri de parcare și de îngrijirea spațiilor verzi.

Clotilde Armand, primarul USR al sectorului 1, anunță că în luna octombrie au fost ridicate de pe străzi 81 de autovehicule abandonate, un număr record pentru acest sector. De la începutul anului, în urma demersurilor Primăriei Sectorul 1, au fost ridicate 1 289 de mașini abandonate, în timp ce, în mandatul fostului primar, în întreg anul 2020, au fost ridicate doar 126 de autovehicule. Cele mai multe mașini au fost ridicate de proprietari, în urma somațiilor primite, polițiștii locali ridicând de asemenea 218 autovehicule.

În sectorul 2 al Capitalei, administrat de primarul USR Radu Mihaiu, Poliția Locală a identificat peste 1 400 de mașini abandonate, urmându-se pașii procedurali pentru eliberarea spațiului public. 171 de mașini au fost ridicate de Administrația Domeniului Public, în timp ce 831 au fost ridicate de proprietari sau reînscrise în circulație, în urma somațiilor. 445 de mașini abandonate sunt în lucru, urmând să fie parcurși toți pașii procedurali în vedere înlăturării lor.

La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, în evidențele Poliției Locale au intrat anul acesta 1 337 de autovehicule abandonate, plus 397 aflate în lucru de anul trecut. În urma demersurilor și a somațiilor făcute de Primăria Timișoara, au fost ridicate 945 de autovehicule de pe domeniul public, 241 de societatea Drumuri Municipale Timișoara și 704 de proprietari. Restul autovehicule sunt în lucru, în diferite stadii de verificare.

La Brașov, primarul USR Allen Coliban duce mai departe acțiunile de eliberarea a străzilor de autovehiculele abandonate. De la începutul acestui an, au fost ridicate aproximativ 290 de autovehicule abandonate, din cele 333 de mașini identificate de polițiștii locali. În jur de 160 de autovehicule au fost ridicate de proprietari, în urma somațiilor făcute de primărie, în timp ce municipalitatea a ridicat aproximativ 120. Peste 50 de autovehicule abandonate sunt în prezent în lucru.

La Bacău, oraș administrat de primarul USR Lucian Viziteu, în cursul anului 2021, polițiștii locali au identificat 196 de vehicule abandonate, începând procedurile de verificare a acestora, în vederea eliberării domeniului public. În cazul a 172 de autovehicule abandonate, a fost solicitată emiterea de dispoziții de ridicare, fiind emise dispoziții pentru 126 de autovehicule. 118 mașini abandonate au fost ridicate efectiv până în prezent, 18 de către municipalitate şi 100 de către proprietari. 8 dispoziții de ridicare sunt în lucru, Poliția Locală verificând de asemenea alte 24 de autovehicule posibil abandonate.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult