Primarii USR dotează spitalele din localitățile pe care le administrează, pentru a crea condiții bune de îngrijire a pacienților

Primarii USR au obținut finanțări pentru spitalele din localitățile pe care le administrează și au achiziționat diferite dotări pentru acestea, contribuind astfel la crearea unor condiții optime de îngrijire a sănătății.

La Timișoara, primarul Dominic Fritz a atras în acest an peste 35 de milioane de lei din fonduri europene pentru dotarea a trei spitale timișorene – Spitalul Municipal, Victor Babeș, și Louis Țurcanu – cu echipamente medicale și de protecție anti-COVID-19. Astfel, Primăria Timișoara ajunge în acest an la o investiție de 45,2 milioane de lei în infrastructura sanitară. Fondurile atrase ajută la sprijinirea spitalelor din oraș cu dotări noi, atât de necesare în această perioadă, și permit recuperarea banilor din bugetul local puși deja la dispoziția spitalelor din momentul declanșării crizei sanitare și cheltuiți pentru achiziționarea de paturi ATI, aparate de ventilație și monitorizare, precum și echipamente de protecție personală.

Cel mai mare proiect medical se află în derulare la Spitalul Victor Babeș, unde va funcționa un centru modern de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de COVID-19. Într-un an de zile, unul dintre cele două corpuri de clădire construite aici este aproape finalizat, iar cel de-al doilea are structura finalizată pentru parter. Totodată, Dominic Fritz a aprobat modernizarea a două secții de ATI în cadrul aceluiași spital, care în prezent funcționează în două spații diferite, îngreunând astfel circuitele din spital, motiv pentru care vor fi integrate într-o singură incintă.

La Bacău, primarul USR Lucian Stanciu Viziteu a achiziționat un aparat radiologic cu expunere digitală pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, continuând astfel renovarea și modernizarea spitalului. Acest aparat ultraperformant va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea și monitorizarea tratamentului pacienților. Printre nenumăratele avantaje ale utilizării unui aparat dotat cu tehnologie de ultimă generație se numără faptul că gradul de iradiere este mult mai redus, confortul pacienților este sporit, iar imaginile obținute pot fi analizate de medici în format digital, acuratețea imaginilor fiind mult îmbunătățită.

În orașul Victoria, județul Brașov, primarul USR Camelia Bertea a reușit să obțină o finanțare în valoare de 200.000 de lei pentru un ecograf multifuncțional destinat secției de boli interne a Spitalului Orășenesc. Finanțarea a fost obținută în urma aprobării aplicației făcute de Primăria Victoria, cu ajutorul conducerii Spitalului Orășenesc, în cadrul unul proiect dedicat spitalelor din România, lansat de Romgaz.

Spitalul Orășenesc Victoria a fost redeschis în luna octombrie, în urma eforturilor primarului USR și a comunității locale, fără niciun ajutor din partea guvernului sau a altor autorități, doar din donații, muncă voluntară și bani de la bugetul local. Impresionați de povestea redeschiderii spitalului, membrii unei organizații caritabile din Würzburg, Germania, Liebe im Karton, au decis să contribuie și ei la acest proiect. Prin urmare, au donat spitalului nou deschis 40.000 de măști, mobilier (dulapuri pentru medicamente, birouri, scaune), aparatură medicală, scaune cu rotile, aviziere, veselă, trei laptopuri și un televizor.

Spitalul Orășenesc Victoria deservește în prezent aproximativ 20.000 de locuitori din oraș și din împrejurimi.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult