Primarii USR deschid curțile școlilor pentru toți cei care vor să facă mișcare

Primarii USR consideră că toți copiii și adulții au dreptul să facă mișcare în siguranță în curțile școlilor și au aprobat deschiderea acestora pentru a permite accesul la terenurile de sport.

La Timișoara, oraș administrat de primarul Dominic Fritz, elevii vor avea acces la terenurile de sport din incinta școlilor și după terminarea cursurilor, în weekend și în vacanțe. 15 unități de învățământ care au pază umană vor face parte din acest program, care va fi extins și în alte școli după ce se vor asigura condițiile de pază necesare. Accesul la aceste terenuri de sport se poate face între orele 09.00-21.00, în funcție de activitățile didactice existente și de anotimp.

Primarul USR Allen Coliban a deschis recent la Brașov 3 terenuri de sport: un teren reabilitat, la Popa Șapcă, și două terenuri noi, la Fartec și în Triaj. A fost aprobată de asemenea deschiderea porților a 10 școli din municipiu, pentru ca elevii să poată face sport în afara orele de curs, urmând ca din primăvară lista acestora să fie suplimentată. După asigurarea condițiilor logistice necesare, în perioada vacanțelor și în weekend, programul de acces va fi zilnic, între 09.00-21.00, iar în zilele în care au loc activități didactice, până la ora 20.00, în funcție de anotimp.

În sectorul 1 al Bucureștiului, administrat de primarul Clotilde Armand, a fost aprobat accesul gratuit al tuturor locuitorilor domiciliați în sector la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ. Accesul se va face pe baza unei declarații pe proprie răspundere, în prezent lucrându-se la partea logistică legată de asigurarea pazei, a supravegherii video și a tuturor celorlalte condiții necesare pentru buna desfășurare a activităților. Pe terenurile de sport vor putea avea loc activități sportive, individual, în grup sau pe echipe. Acolo unde nu există spațiu pentru amenajarea unui teren de sport, accesul se va face pentru activități de recreere în spațiile special amenajate, acolo unde există: șah, table etc.

În sectorul 2 al Capitalei, primarul USR Radu Mihaiu a deschis curțile școlilor încă de la începutul lunii iunie pentru toți copiii și adulții care vor să facă mișcare. În weekenduri și vacanțe, curțile școlilor sunt deschise între orele 08.00-20.00. Primăria a construit de asemenea un teren de baschet de nivel competițional și două noi terenuri de mini-fotbal în parcul Morarilor, urmând să reabiliteze și terenul de fotbal din acest parc.

La Alba Iulia, multe dintre curțile școlilor au fost de asemenea deschise, la recomandarea primarului USR Gabriel Pleșa.

În orașul Victoria din județul Brașov, primarul Camelia Bertea a deschis baza sportivă din localitate încă din luna decembrie a anului trecut.

USR a susținut mereu necesitatea luării unor măsuri pentru a face sportul cât mai accesibil tuturor, una dintre măsurile imediate care pot fi luate fiind deschiderea curților școlilor după terminarea programului școlar.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult