Prima inițiativă legislativă comună a parlamentarilor de Brașov a fost adoptată

După votul recent din Senat, Camera Deputaților a dat ieri un vot final de adoptare pe propunerea legislativă care va facilita construcția Spitalului Regional din Brașov și infrastructurii spitalicești adiacente, la o dimensiune și complexitate care să răspundă nevoilor cetățenilor din centrul țării. Propunerea a fost inițiată și susținută de parlamentarii brașoveni de la USRPLUS, PNL și PSD. 

După discuții cu primarul Allen Coliban, parlamentarii USRPLUS de Brașov au preluat cu prioritate această nevoie a brașovenilor încă de la începutul mandatului lor. Primăria identificase o parcelă neutilizată de teren în proprietatea sa care ar fi putut fi folosită pentru a promova planurile extinse de construire a Spitalului Regional Brașov și infrastructurii spitalicești adiacente. Acel teren avea însă o destinație limitată, printr-o lege asupra căreia s-a intervenit pentru a flexibiliza modalitatea prin care poate fi folosit.

Discuțiile au fost extinse în primăvară către parlamentarii de Brașov de la toate partidele, pornind de la ideea că sănătatea, în particular, și interesul cetățenilor, în general, trebuie să fie motive puternice pentru a avea consens și susținere din partea tuturor forțelor politice. După stabilirea detaliilor tehnice cu Primăria Brașov, propunerea legislativă a fost co-inițiată de 12 senatori și deputați de Brașov, de la USRPLUS, PNL și PSD. 

Senatorul USRPLUS Irineu Darău: ”Este remarcabilă puterea pe care o are coagularea transpartinică a parlamentarilor în jurul intereselor alegătorilor noștri din circumscripție. A condus direct la sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la liderii de grup, de la membrii birourilor permanente, de la colegii din comisiile avizatoare și comisiile raportoare și, în final, de la toți parlamentarii care au votat favorabil în ambele plenuri din ambele camere. Este un succes pe care avem datoria să îl replicăm ori de câte ori va fi posibil. Țin să le mulțumesc tuturor celor 12 parlamentari de Brașov care au avut responsabilitatea, înțelepciunea și colegialitatea să susțină fără rezerve un proiect benefic pentru întregul județ și pentru regiune.”  

Deputatul USRPLUS Andrei Miftode: ”Cetățenii județului sunt cei care ne-au trimis în Parlament să luptăm pentru ei, iar o parte din interesul lor direct ține de accesul la servicii de sănătate de calitate. Este datoria noastră să livrăm rezultate brașovenilor. Faptul că prima propunere legislativă adoptată, dintre cele pe care le-am inițiat, este una care susține interesul direct al acestora nu are conotații exclusiv simbolice, ci reprezintă un demers firesc de respectare a îndatoririlor de reprezentare a cetățenilor județului Brașov, confirmând faptul că interesul lor direct este pe primul plan în prioritățile noastre legislative.”   

După depunerea din luna mai, munca a continuat pentru o adoptare rapidă, astfel încât Primăria Brașov să poată promova proiectul complexului medical în formulă extinsă. Inițiatorii au obținut un vot favorabil în plenul Senatului pe procedura de urgență, au susținut parcursul la comisiile avizatoare și comisia raportoare, iar la începutul lunii iunie a primit votul de adoptare fără împotrivire din plenul Senatului. Același drum a fost urmat și la Camera Deputaților, unde procesul început pe 14 iunie a fost finalizat pe 29 iunie, când inițiatorii au obținut adoptarea unanimă a propunerii în penultima ședință de plen a Camerei din această sesiune legislativă. 

Deputatul USRPLUS Victor Ilie: “Sunt bucuros că am reușit o colaborare atât cu parlamentarii din coaliție cât și cu cei din opoziție, în interesul brașovenilor. Aceștia își doresc fără îndoială un spital modern și corect dimensionat.

Deputatul USRPLUS Tudor Benga: "Mă bucur că am reușit să trecem legea relativ repede,  e un pas procedural mic, dar important. Sper că, pe lângă terenul propriu-zis, să creeze și premizele unei colaborări reale între diversele autorități și forțe politice locale pentru toate proiectele județene de anvergură precum este și spitalul."

După trecerea unei perioade procedurale, propunerea legislativă adoptată de Parlament va fi transmisă Președintelui la promulgare, înainte de a deveni în final lege. Cele 6,45 hectare ce urmează să fie deblocate după promulgarea inițiativei vor duce, alături de suprafața anterior atribuită, la 26,1 hectare ca suprafața totală de teren pe care va putea fi demarat proiectul extins al Spitalului Regional din Brașov și al infrastructurii spitalicești adiacente. 

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult