PNL, PSD și UDMR au votat, în Senat, pentru cel mai mare tun imobiliar

Prin votul PNL, PSD și UDMR, Senatul a aprobat astăzi unul din cele mai mari tunuri imobiliare din istoria recentă a României: 46 de hectare de teren în cea mai bună zonă a Capitalei, cu o valoare estimată de 400-500 de milioane de euro, sunt date gratuit Camerei de Comerț și Industrii a României. Senatorii USR au votat împotriva proiectului. USR nu va fi parte a devalizării statului român și va face toate demersurile necesare pentru a opri acest jaf.

Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce «au scăpat» de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un «program de reabilitare urbană», în fapt, un proiect imobiliar gigantic. Chiar și din opoziție, vom face tot ce ține de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, declară președintele USR, Dacian Cioloș.

Ce s-a votat astăzi în Senat reprezintă un tun imobiliar de proporții al blocului socialisto-liberal. Este vorba de devalizarea statului român de 46 de hectare de teren în cea mai bună zonă a Capitalei, pe care, prin vot, le-au dat gratis. În loc ca acest teren să fie scos la licitație publică deschisă - așa cum permite și prevede legea -, să se obțină prețul cel mai bun și să folosim sutele de milioane de euro în interesul românilor, cu mâna parlamentarilor se vrea jefuirea statului român. Ce încearcă să facă Camera de Comerț cu mâna parlamentarilor este o «Belină». Practic, Parlamentul este pus să facă treaba Guvernului, deoarece în Guvern nimeni nu va semna un astfel de act normativ. Nimeni nu va pune nume și prenume pe un asemenea act, pentru că va răspunde. Dacă ne aducem aminte, fostul ministru liberal Tudor Chiuariu a fost condamnat tot pentru un transfer de terenuri aflat în proprietatea statului. Este interesant cum Camera de Comerț, în 2017, a pus la bătaie un teren care nu-i aparține, dar pe care s-a angajat să-l obțină cu titlu gratuit de la statul român”, afirmă senatorul USR Narcis Mircescu.

Am argumentat și în plen că procedura de reexaminare nu te obligă să votezi un jaf. Pentru că despre asta vorbim. Aceste terenuri, care valorează aproximativ o jumătate de miliard de euro, nu pot fi date gratis. Pentru că nu-i corect. Vorbim de terenuri în București, nu în vreo comună defavorizată. Înțeleg să stimulăm dezvoltarea economică în zone defavorizate și să dăm terenuri gratis investitorilor, dar nu poți spune asta în mijlocul Bucureștiului. Argumentul acestei legi este profund greșit. Scopul este jaful, nu dezvoltarea economică. Îmi amintesc cum, în comisii, când erau alte proiecte privind transferuri de terenuri de doar câteva sute de metri pătrați, aceeași colegi care argumentau astăzi în favoarea cadoului de 46 de hectare spuneau «Domnule, păi, asta-i treaba Guvernului, nu-i ok». Pe această lege cu dedicație a existat însă consens. Nu a comentat nimeni și s-au făcut eforturi supraomenești să fie votată această lege. Numai USR s-a opus și o vom face întotdeauna, pentru că nu vom tolera furtul din banii publici”, precizează și senatorul USR Cosmin Poteraș.

Ce s-ar putea face cu cele peste 400 de milioane de euro care s-ar obține dacă terenul de 46 de hectare ar fi scos la licitație publică în loc să fie dat cu titlul gratuit?

Ar putea fi făcută o autostradă sau ar putea fi construite 10 spitale de genul celui construit de Fundația „Dăruiește Viața”.

Ar putea fi dotate toate școlile din România cu laborator informatic, iar 1.100 de școli ar putea primi smartlab, unde copiii să învețe despre realitatea virtuală și alte tehnologii avansate.

Ar putea fi dotate 3.000 de cabinete medicale sau ar putea fi cumpărate 3.600 de microbuze școlare electrice și ar putea fi construite școli verzi.

PSD, PNL și UDMR nu sunt însă preocupate de aceste lucruri și nu urmăresc interesul real al românilor. Așa cum se vede și din alianța toxică pe care au parafat-o pentru formarea noului guvern, ceea ce-i unește mai presus de toate este dorința de devalizare a țării.

Alte stiri

Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult
Locuinţe sociale şi de necesitate pentru victimele violenței domestice
Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu şi Oana Cambera, care acordă victimelor vi...
Vezi mai mult