PNL, PSD și UDMR au votat, în Senat, pentru cel mai mare tun imobiliar

Prin votul PNL, PSD și UDMR, Senatul a aprobat astăzi unul din cele mai mari tunuri imobiliare din istoria recentă a României: 46 de hectare de teren în cea mai bună zonă a Capitalei, cu o valoare estimată de 400-500 de milioane de euro, sunt date gratuit Camerei de Comerț și Industrii a României. Senatorii USR au votat împotriva proiectului. USR nu va fi parte a devalizării statului român și va face toate demersurile necesare pentru a opri acest jaf.

Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce «au scăpat» de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un «program de reabilitare urbană», în fapt, un proiect imobiliar gigantic. Chiar și din opoziție, vom face tot ce ține de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, declară președintele USR, Dacian Cioloș.

Ce s-a votat astăzi în Senat reprezintă un tun imobiliar de proporții al blocului socialisto-liberal. Este vorba de devalizarea statului român de 46 de hectare de teren în cea mai bună zonă a Capitalei, pe care, prin vot, le-au dat gratis. În loc ca acest teren să fie scos la licitație publică deschisă - așa cum permite și prevede legea -, să se obțină prețul cel mai bun și să folosim sutele de milioane de euro în interesul românilor, cu mâna parlamentarilor se vrea jefuirea statului român. Ce încearcă să facă Camera de Comerț cu mâna parlamentarilor este o «Belină». Practic, Parlamentul este pus să facă treaba Guvernului, deoarece în Guvern nimeni nu va semna un astfel de act normativ. Nimeni nu va pune nume și prenume pe un asemenea act, pentru că va răspunde. Dacă ne aducem aminte, fostul ministru liberal Tudor Chiuariu a fost condamnat tot pentru un transfer de terenuri aflat în proprietatea statului. Este interesant cum Camera de Comerț, în 2017, a pus la bătaie un teren care nu-i aparține, dar pe care s-a angajat să-l obțină cu titlu gratuit de la statul român”, afirmă senatorul USR Narcis Mircescu.

Am argumentat și în plen că procedura de reexaminare nu te obligă să votezi un jaf. Pentru că despre asta vorbim. Aceste terenuri, care valorează aproximativ o jumătate de miliard de euro, nu pot fi date gratis. Pentru că nu-i corect. Vorbim de terenuri în București, nu în vreo comună defavorizată. Înțeleg să stimulăm dezvoltarea economică în zone defavorizate și să dăm terenuri gratis investitorilor, dar nu poți spune asta în mijlocul Bucureștiului. Argumentul acestei legi este profund greșit. Scopul este jaful, nu dezvoltarea economică. Îmi amintesc cum, în comisii, când erau alte proiecte privind transferuri de terenuri de doar câteva sute de metri pătrați, aceeași colegi care argumentau astăzi în favoarea cadoului de 46 de hectare spuneau «Domnule, păi, asta-i treaba Guvernului, nu-i ok». Pe această lege cu dedicație a existat însă consens. Nu a comentat nimeni și s-au făcut eforturi supraomenești să fie votată această lege. Numai USR s-a opus și o vom face întotdeauna, pentru că nu vom tolera furtul din banii publici”, precizează și senatorul USR Cosmin Poteraș.

Ce s-ar putea face cu cele peste 400 de milioane de euro care s-ar obține dacă terenul de 46 de hectare ar fi scos la licitație publică în loc să fie dat cu titlul gratuit?

Ar putea fi făcută o autostradă sau ar putea fi construite 10 spitale de genul celui construit de Fundația „Dăruiește Viața”.

Ar putea fi dotate toate școlile din România cu laborator informatic, iar 1.100 de școli ar putea primi smartlab, unde copiii să învețe despre realitatea virtuală și alte tehnologii avansate.

Ar putea fi dotate 3.000 de cabinete medicale sau ar putea fi cumpărate 3.600 de microbuze școlare electrice și ar putea fi construite școli verzi.

PSD, PNL și UDMR nu sunt însă preocupate de aceste lucruri și nu urmăresc interesul real al românilor. Așa cum se vede și din alianța toxică pe care au parafat-o pentru formarea noului guvern, ceea ce-i unește mai presus de toate este dorința de devalizare a țării.

Alte stiri

Dominic Fritz, scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă: Urgentați găsirea unor soluții la problema costurilor energiei termice
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ci...
Vezi mai mult
USR solicită miniștrilor Virgil Popescu și Lucian Bode să-și prezinte de urgență demisia
În contextul crizei energetice și al incapacității ministrului Energiei girat de PSD și PNL de a ...
Vezi mai mult
Deputat Radu Miruță: Cum abordăm criza energetică după martie 2022
În contextul crizei energetice și al lipsei de soluții din partea guvernării PSD-PNL, deputatul U...
Vezi mai mult
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene
Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Muni...
Vezi mai mult
Primul „tun imobiliar” al ministrului Familiei: preluarea BTT cu întreg patrimoniul
Deputata USR Denisa Neagu atrage atenția asupra primului „tun imobiliar” dat de ministrul Familie...
Vezi mai mult
Cu șefi numiți politic, fără pregătire și experiență, ANRE împarte cu Ministerul Energiei răspunderea pentru criza facturilor
În timp ce criza de pe piața energetică se adâncește, iar românii văd în facturile uriașe pe care...
Vezi mai mult
Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează
Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care ...
Vezi mai mult
USR Agigea anunță validarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidență a Persoanelor au validat semnăturile ad...
Vezi mai mult
Oana Țoiu: „Lucian Bode cumpără brățări electronice doar pentru unu din patru agresori. Pentru trei din patru victime, cum le-o fi norocul”
În contextul în care Guvernul a demarat procedurile pentru achiziționarea de brățări electronice ...
Vezi mai mult
Radu Miruță: Drumul expres Tg. Jiu – Craiova nu este o prioritate pentru Guvernul PSD-PNL
Deputatul USR de Gorj Radu Miruță arată cum guvernarea PSD-PNL a eliminat drumul expres Tg. Jiu –...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara lansează primul program de bugetare participativă din istoria orașului
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, anunță lansarea primului program de bugetare participa...
Vezi mai mult
Primăria Timișoara spune stop risipei, prin centralizarea tuturor achizițiilor publice
La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, se înființează prima Unitate Centra...
Vezi mai mult
Parlamentarii USR Oana Cambera si Dragoș Popescu, inițiativă legislativă de instituire a Cazierului de mediu
Parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu au depus o inițiativă legislativă privind instit...
Vezi mai mult