Oana Țoiu

Sunt mamă de fete și antreprenor social, iar în Guvernul Tehnocrat am fost Secretar de Stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, unde am coordonat politici publice pentru copiii și familie, intervenții de urgență pentru românii din Diaspora și reforme de debirocratizare a sprijnului oferit de stat.

Vreau ca fetele și organizația mea să crească în România, deși am fost invitată și parte din proiecte de consultanță și training în SUA, Elveția, Belgia, Brazilia, China, Austria, Ungaria, Republica Moldova, tot aici cred că pot să fac cel mai mult pentru că e nevoie de multe soluții. Am reprezentat România cu mândrie la Davos, organizat de World Economic Forum, și la Harvard în discuții despre viitorul Europei.

Ca să îmi pot crește famila și organizația aici însă e nevoie de o societate și un stat care sa nu le tragă înapoi, și de conexiuni puternice și respect în UE pentru români și initiațivele pornite aici. Am ales să mă implic de la început în construcția RO100 și apoi în Consilul Național al PLUS, să coordonez devoltarea partidului în București și Ilfov alături de Vlad Voiculescu și am descoperit mulți colegi din țară alături de care știu că se poate să reformăm statul înapoi în slujba cetățenilor.

Cred în antreprenoriat și în implicarea civică și coordonez proiecte care pregătesc anual 2000 de tineri români pentru joburi și inițiative de viitor. Sper să construiesc cu ei țara în care vor să rămână, dar avem acum deja 4 milioane de români în UE și pentru noi și pentru ei trebuie să ne asigurăm că Pilonul European al Drepturilor Sociale ne garantează siguranța socială acasă și în țările de destinație. Pentru asta candidez la alegerile europene din 26 mai, alături de o echipă de profesioniști.