O nouă zonă pietonală și piețe modernizate în Brașov

Primarul Allen Coliban anunță noi măsuri pentru dezvoltarea Brașovului și aducerea orașului mai aproape de oameni.

Zona Star - Modarom va reveni în exclusivitate pietonilor, Piața Astra și Piața Star vor fi modernizate anul acesta, cea de-a doua urmând să le revină exclusiv producătorilor localiiar, iar primăria va organiza concurs pentru ocuparea funcției de director al Serviciului Piețe.

"Chiar dacă Brașovul are deja printre cele mai generoase Centre Istorice, la capitolul ‘străzi pentru oameni’ e mereu loc de mai bine. Majoritatea Centrelor Istorice din Occident sunt pietonalizate aproape în integralitate, o rețetă care și-a dovedit deja succesul în orașele europene pe care le admirăm.

De aceea, continuăm să redăm oamenilor străzile, demarând procedura de pietonalizare a peste 1 hectar din Centrul Istoric, printr-un proiect ambițios, care va concura Piața Sfatului.

În perioada Forumului Orașelor Verzi, această zonă a făcut parte dintr-un proiect pilot, prin care cei de la Street Delivery au dat viaţă străzilor, organizând concerte, spații de lectură sau activități pentru copii, iar feedback-ul general din partea cetățenilor a fost unul pozitiv.

De data aceasta, proiectul va fi mai amplu și permanent, vom putea lua la pas Piața Prefecturii, loc unde se vor putea organiza evenimente culturale și civice sau unde ne vom putea răcori în zilele calde de vară la fântâna arteziană", a anunțat, marți, primarul Allen Coliban pe Facebook (detalii, aici). 

De asemenea, o altă decizie anunțată, marți, de Allen Coliban vizează demiterea directorului Serviciului Piețe, prins sub influența băuturilor alcoolice la locul de muncă și la adresa căruia primăria a primit foarte multe plângeri din partea oamenilor care își desfășoară activitatea în piețe. 

"Se pare că acesta se comporta mai degrabă ca un vătaf pe moșie decât ca un angajat plătit din bani publici pentru a ajuta vânzătorii și producătorii să își desfășoare activitatea.

Mai mult, întreținerea piețelor lasă foarte mult de dorit, poate și pentru că lucrările erau acordate pe criterii destul de neclare, care ridică semne de întrebare", a spus Allen Coliban, precizând faptul că primăria va organiza concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. 

Totodată, primarul Brașovului a anunțat că va demara, anul acesta, procesul de modernizare a două piețe din Brașov - Piața Astra și Piața Star, cea de-a doua urmând să le revină exclusiv producătorilor locali.

"Îmi doresc ca brașovenii să beneficieze de produse românești de calitate, sănătoase și la prețuri decente, iar pentru asta avem nevoie de un om competent la conducerea serviciului, capabil să organizeze activitatea piețelor și să asigure condiții decente vânzătorilor", a conchis Allen Coliban. 

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult