nicu_or_dan_candidatul_dreptei_la_prim_ria_bucure_ti_prim_ria_capitalei_este_n_faliment

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria București: „Primăria Capitalei este în faliment!”

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Generală a Municipiului București, a dezvăluit care sunt motivele reale pentru care Capitala nu mai are astăzi bani să-și plătească datoriile: risipa de bani făcută de primarul PSD Firea, incompetența în administrarea orașului, înființarea de companii muncipiale inutile și lipsa de interes în rezolvarea problemelor reale.

 „Primăria Capitalei este în faliment! După ce a dus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus și finanțele publice într-un blocaj complet. Și te întrebi cum este posibil ca o primărie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, să intre în faliment?” a declarat Nicușor Dan, într-o conferință organizată chiar în fața Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan a demontat cu argumente toate încercările Gabrielei Firea de a da vina pe alte persoane și de a scăpa de responsabilitatea pentru dezastrul financiar de la Primăria Capitalei.

„Vreau să demontez câteva minciuni pe care primarul PSD Firea le-a spus zilele acestea. Dă vina pe alții și încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat! Primăria Capitalei este în faliment de mai multă vreme. La sfârșitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale și 1,5 miliarde de lei datorii către stat. La momentul acesta, se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltui în 4 ani bugetul pe 5 ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor”, a mai spus Nicușor Dan.

Candidatul Dreptei la algerile locale din București, Nicușor Dan, a făcut analiza companiilor municipale, considerate un factor important din acest faliment, ele având un capital social cumulat de 825 de milioane de lei, fără ca această cheltuială din bugetul Capitalei să genereze venituri noi pentru oraș. Companii precum cea de spații verzi, cea pentru cimitire, compania pentru dezinsecție, deratizare și dezinfecție, compania de consolidări, au un capital social blocat de zeci, sute de milioane de lei și nu au generat nicio reducere a costurilor pentru municipalitate, ci dimpotrivă. Costurile cu serviciile pe care le prestează aceste companii au crescut, împovărând și mai mult bugetul Municipiului București și, implicit, bucureștenii.

De asemenea, mai multe companii municipale inutile sunt folosite doar pentru a da salarii foarte mari unor angajați provenind din rândul protejaților PSD.

 „Aceste companii au fost inventate pentru ca oameni din anturajul PSD, PSD Voluntari, să primească niște bani”, a anunțat Nicușor Dan în conferința de presă.

Alte stiri

„Aleg Noul București”, evenimentul USR PLUS de încheiere a campaniei electorale

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, alături de candidații Alianței USR P...

Vezi mai mult
BEM dă câștig de cauză USR PLUS: Gabriela Firea și-a făcut publicitate mascată pe banii Primăriei București în plină campanie

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM)  Vezi mai mult


Dan Barna și Dacian Cioloș prezintă cele trei angajamente pentru primele 100 de zile de mandat ale aleșilor locali USR PLUS

Copreședinții Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au prezentat, vineri, în cadrul u...

Vezi mai mult
Vicepreședintele USR Cristina Prună, scrisoare către bucureșteni

Înaintea alegerilor locale de duminică, 27 septembrie, Cristina Prună, vicepreședinte USR și d...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Alianța USR PLUS București a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în se...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS și PNL își prezintă candidații la Primăria și Consiliul Județean Galați

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au susținut, miercuri, la Galați, o confer...

Vezi mai mult
Dacian Cioloș susține Renașterea Constanței

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș s-a aflat marți la Constanța, pentru a-i susține pe cand...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!