Ministrul Cătălin Predoiu, sabotorul luptei anticorupție din România, salvat de PSD, PNL și UDMR

Deputații PSD, PNL și UDMR au votat, astăzi, pentru salvarea ministrului Cătălin Predoiu și împotriva luptei anticorupție și a statului de drept în România. Deputații PSD, PNL și UDMR au votat, astăzi, în favoarea continuatorului ideilor lui Liviu Dragnea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Tudorel Toader și împotriva românilor care se așteaptă ca toți cetățenii să fie egali în fața legii și ca aceia care comit fapte de corupție să fie trași la răspundere.

După discursul de astăzi al ministrului Predoiu, concluzia este una singură: îl cam apasă conștiința. Ministrul Predoiu și-a prezentat astăzi, timp de 43 de minute, adevărata platformă program care unește toate vechile partide politice: liniște și pace peste sistemul de Justiție, să nu mai vorbim de lucruri rele, precum este corupția, să nu mai vorbim de arestări și dosare. Ei nu fură, lucrurile merg bine în România, nu există corupție. Dar, oamenii pe stradă spun că e plin de hoți în clasa politică. Domnul ministru Predoiu este un băiat de casă al președintelui Iohannis, poate îl scapă și de dosarul cu cele șase case, căci i se termină mandatul în curând, are ocazia domnul Predoiu să-și dovedească eficiența și servilitatea, loialitatea față de un sistem cu epoleți, care asta vrea peste România: liniște și controlul magistraților. USR este singurul partid care se luptă pentru o Justiție puternică și care crede că DNA este o instituție necesară, care să-i bage la pușcărie pe politicienii care fură”, declară deputatul Cătălin Drulă, președinte interimar al USR.

Am văzut astăzi un ministru foarte vanitos, care a venit aici și s-a zbârlit mult mai tare de la microfon decât a făcut-o în 2017-2018, când erau călcate în picioare legile Justiției. Nu l-am văzut așa de vehement atunci. A împrumutat domnul ministru Predoiu și retorica lui Liviu Dragnea. «Nu ați făcut nimic», «sunteți niște crizatori». Păi nimicul acela care era foarte arogant și îi făcea pe oameni nimic știm bine unde a ajuns, a ieșit pe ușa din dos a politicii. Este foarte clar ce s-a întâmplat în perioada aceasta. Liviu Dragnea și Florin Iordache au reușit să înființeze SIIJ într-un an și jumătate, Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu au reușit să o reînființeze într-o lună și jumătate. Cred, într-adevăr, că Liviu Dragnea este invidios pe performanța celor azi la putere”, afirmă și deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

USR a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu în contextul gravei lovituri date luptei anticorupție și Justiției de către acesta, cu sprijinul PSD-PNL-UDMR și cu acceptul președintelui Klaus Iohannis, prin reorganizarea și întărirea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

USR a atacat și la Curtea Constituțională proiectul lui Cătălin Predoiu de așa-zisă desființare a SIIJ, dar judecătorii CCR, scăpați de anchetele DNA prin grija coaliției la putere, au respins sesizarea USR, iar președintele s-a grăbit să promulge legea, fără a mai aștepta avizul Comisiei de la Veneția programat a fi făcut public peste doar câteva zile.

Coaliția PSD-PNL-UDMR, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, este direct răspunzătoare pentru afectarea credibilității României în fața partenerilor externi, dar și pentru că rămânem în continuare sub lupa MCV, iar obiectivul intrării în Spațiul Schengen rămâne la fel de îndepărtat.

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult