Liderii USR PLUS și ai PNL și Nicușor Dan își asumă în scris un angajament pentru București. Vlad Voiculescu, propus viceprimar pentru sănătate, sport, asistență socială și educație

Nicușor Dan, candidatul dreptei la Primăria București, a semnat, vineri, alături de liderii USR PLUS, Dacian Cioloș, Dan Barna, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și cei ai PNL, Ludovic Orban și Violeta Alexandru, un angajament pentru București prin care își asumă o serie de obiective-cheie pentru a rezolva problemele structurale ale Capitalei, pornind de la unitate și colaborare.

„Semnarea acestui angajament este un semnal de unitate a dreptei, este un semnal de respect pentru bucureștenii care ne-au cerut asta pentru a scăpa de administrația PSD și este, mai ales, un semnal de responsabilitate pentru ceea ce trebuie să devină Bucureștiul. Este un angajament pe care și-l iau trei partide, PNL, USR și PLUS sau două, după fuziune, prin liderii lor naționali și municipali. Bucureștiul are nevoie de această unitate pentru că problemele Bucureștiului sunt complexe și nu pot să fie rezolvate decât prin colaborarea Primarului General, a primarilor de sector, a consiliilor general și locale împreună cu Guvernul României. Este nevoie de această unitate pentru a rezolva problemele structurale ale Bucureștiului”, a declarat, în debutul conferinței de presă, Nicușor Dan.

De cealaltă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit atât despre importanța angajamentului, cât și a parteneriatului între Primăria Capitalei și Guvern. „Pentru mine este un dublu angajament: îl semnez atât în calitate de președinte al Partidului Național Liberal, punând la dispoziția lui Nicușor Dan toată expertiza din PNL, toată experiența acumulată și toți oamenii de calitate care pot forma echipa de care are nevoie Bucureștiul. De asemenea, semnez acest angajament și în calitate de prim-ministru, accentuând un lucru fundamental: viitorul primar general al Capitalei are nevoie de un parteneriat solid cu Guvernul pentru că foarte multe dintre problemele Bucureștiului nu pot fi rezolvate decât în parteneriat. Bucureștiul are nevoie de autostradă de centură și împreună vom face acest lucru. Echipa care va câștiga Primăria Capitalei și primăriile de sector, în frunte cu Nicușor Dan, va beneficia de un parteneriat extrem de precis, extrem de benefic pentru bucureșteni pentru a rezolva marile probleme ale Bucureștiului”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a enumerat motivele pentru care este necesar acest parteneriat. „După patru ani de administrație PSD, a fost suficient să înțelegem că susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în acest moment, e mai mult decât un obiectiv politic, e o urgență pentru București pentru că administrația Capitalei se scutură din toate încheieturile în ultimii ani. În plină pandemie, când igiena poate să salveze vieți, unii bucureșteni nu au acces la apă caldă. Ca să nu vorbim de faptul că, în secolul 21, în unele zone din București se mai întrerupe curentul, ca pe vremea comunismului. Ce să mai vorbim de transportul public. Sunt motive suficiente ca să înțelegem că e nevoie de acest parteneriat, de această înțelegere politică pentru ca Bucureștiul să poată să evolueze, să se schimbe. Bucureștiul are nevoie, acum, în primul rând de oameni cinstiți, competenți, care să se ia de piept cu corupția care a devenit endemică în Primăria Capitalei. USR PLUS, cel puțin, în parteneriat cu Nicușor Dan poate să ofere acești oameni și la primăriile de sector, și în consiliile sectoarelor, și în Consiliul General al Capitalei, oameni care să vină cu un alt mod de abordare”, a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, copreședintele USR PLUS Dan Barna a subliniat faptul că acest parteneriat „nu este o promisiune electorală”. „Până acum, Bucureștiul a avut o echipă compusă din doamna Firea, Mutu, Bădulescu, o echipă specializată în jaf, bătaie de joc și circ. Numai că orașul este sugrumat de această echipă pe care am avut-o până acum de aceea e nevoie disperată ca Bucureștiul să se depesedizeze. Pentru că bucureștenii vor un trafic mai bun, vor aer curat, vor spitale care funcționează, școli de bună calitate. Și deși nu credeam că voi spune asta, după Nicolae Ceaușescu, bucureștenii au nevoie și de apă caldă. Este o realitate de luni de zile. Parteneriatul pe care îl propune USR PLUS și PNL este o echipă compusă din oameni competenți, onești și inteligenți, lucru rar în administrația Firea. Îl asigur pe Nicușor că toate eforturile pe care USR PLUS le va întreprinde vor fi ca aceste proiecte să devină realitate”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit documentului, Nicușor Dan, alături de liderii USR PLUS și ai PNL își asumă să construiască un oraș în care oamenii se mișcă mai bine, respiră mai bine și câștigă mai bine, un oraș care respectă și ascultă părerea locuitorilor săi.

„Avem soluții să scurtăm timpul pierdut în drum spre școală sau muncă prin transport public de calitate, să facem drumurile prin București mai bune și mai simple, cu parcări, metrou de suprafață și piste de biciclete.
Avem soluții să oferim o viață mai sănătoasă și aer mai curat copiilor și părinților noștri, să reducem poluarea, să reînverzim cartierele, să oprim arderile ilegale și să rezolvăm la standarde europene problema gunoaielor. Avem soluțiile și oamenii pentru a deveni un adevărat centru economic european, un loc deschis pentru oamenii muncitori și antreprenorii cinstiți, cu o administrație transparentă și digitalizată, care să fie un partener de încredere pentru orice plătitor de taxe sau de salarii”, se angajează Nicusor Dan, candidatul dreptei la Primăria Bucureștiului, Ludovic Orban, președintele PNL, Dan Barna, copreședintele Alianței USR PLUS, Dacian Ciolos, copreședintele Alianței USR PLUS, Violeta Alexandru, președintele PNL Bucuresti, Claudiu Năsui, copreședintele Alianței USR PLUS București și Vlad Voiculescu, copreședintele Alianței USR PLUS București (propus viceprimar pentru sănătate, sport și agrement, asistență socială și locuire, educație și învățare continuă).

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!