Ioana Ștefana Roman

Pentru Primăria Târgu Mureș

Ștefana Roman s-a născut în Târgu Mureș, în anul 1989, an care spune ea, i-a fost predestinat, fiind un om neadaptat la sistemul care s-a perpetuat în ultimii 30 de ani. Asta a făcut-o să se implice civic, apoi politic, cu speranța că poate schimba alături de colegii ei direcția în care a luat-o România.

Bunicul ei a luptat în cel de-al doilea Război Mondial, iar o parte din familia ei a particpat activ la Revoluția din ’89, iar acum consideră că este rândul ei să pună umărul la construcția țării.
Are 31 de ani, a terminat Școala Generală nr. 2 din Târgu Mureș, actuala “Dr. Bernady Gyorgy”, ulterior a absolvit Colegiul Național Unirea din Târgu Mureș, profilul științe sociale. Profesorii ce-au educat-o de-a lungul anilor de școală au fost un model de integritate, corectitudine și bune practici. Actualmente este inginer geodez și antreprenor, absolvent al USAMV București.
Civic s-a implicat atât în comunitatea mureșeană, cât și din prima noapte a protestelor ce au început cu Ordonanța 13, culminând cu 10 august 2018 la București.

A devenit membru al partidului PLUS din prima zi a existenței, având funcția de fundraiser la nivel județean, devenind ulterior Coordonator Regional al Regiunii Centru, iar acum este Președintele PLUS Mureș.
Proiectele ei pentru Târgu Mureș, pe lângă sprijinirea continuității celor din Strategia integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiul Târgu Mureș 2016-2023, se îndreaptă spre problemele concrete ale târgumureșenilor, probleme care au reieșit din sondaje făcute de echipa ei, printre aceștia. Astfel, prioritare vor fi creșele și grădinițele, siguranța cetățeanului, sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, dar și apropierea cetățenilor, parte din diferite comunități etnice. Problemele și diferențele etnice nu trebuie să mai existe în Târgu Mureș, suntem toți cetățenii aceluiași oraș!

Urmărește-o pe Ștefana pe Facebook pentru mai multe detalii.