Florin Șarapatin

Pentru Primăria Târgu-Jiu

Florin Șarapatin, candidatul USR PLUS pentru Primăria Târgu-Jiu, are 53 de ani și este de profesie inginer. A absolvit Facultatea de mașini și instalații miniere din Petroșani și toată experiența sa profesională este legată de mineritul cărbunelui și energia produsă din cărbune. A lucrat în subteran, a lucrat în carieră, a lucrat la uzină producătoare de repere pentru minerit, a lucrat la prestatori mecanici și de servicii pentru mineritul din zonă. Ar putea spune că este legat sentimental de această lume a cărbunelui și de oamenii ei și acest lucru a cântărit greu in decizia sa de a candida. 

„Lumea cărbunelui este acum la amurg. Green Deal-ul european înaintează implacabil și ne va afecta puternic pe toți dar mai ales pe noi, cei care trăim în orașe și regiuni în care economia depinde încă foarte mult de lanțurile valorice din minerit și energie.

M-am decis să candidez pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu Jiu văzând cum oamenii din economia orașului sunt amăgiți și li se spune că va fi bine păstrând actuala structură economică.

M-am decis să candidez văzând că nimeni și niciunul dintre factorii decizionali din oraș nu sesizează uriașa oportunitate pe care o reprezintă pentru Târgu-Jiu Mecanismul european de Tranziție Justă.  

Dacă suntem inteligenți și determinați putem transforma amenințarea schimbării in oportunitatea schimbării. Împreună cu o mai bună administrare a municipiului, putem folosi acest Mecanism pentru a schimba structura economică a orașului și pentru a-i schimba fața printr-o regenerare urbană de excepție. 

Vreau să fac acest lucru. Pentru toți oamenii de care mă simt legat, pentru toți concetățenii mei din Târgu Jiu”, spune Florin.