Aleșii USR PLUS deschid curțile școlilor pentru copii și în afara cursurilor

Fără lacăte pe curtea școlii! Primarii USR PLUS consideră că toți copiii au dreptul să se joace în siguranță în curțile școlilor și în afara cursurilor și fac demersuri pentru a deschide terenurile de sport.

 

În Brașov, primarul USR PLUS Allen Coliban a deschis, joi, porțile a 10 școli din municipiu. Edilul a propus deschiderea a 24 de școli, dar PNL și PSD s-au opus, în ședința Consiliului Local, votând deschiderea a doar 10 școli.

Allen Coliban nu renunță la deschiderea celorlalte 14 școli, anunțând că USR PLUS va lupta pentru ca micuții din Brașov să se poată juca în siguranță în cartierul lor.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul USR PLUS Radu Mihaiu a deschis curțile școlilor încă de la începutul lunii iunie pentru toți copiii și adulții. Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de un adult, iar adulții trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, pe care să o arate agenților de pază, la intrarea pe terenul de sport. În weekenduri și vacanțe, curțile școlilor sunt deschise între 08.00 și 20.00.  

În județul Iași, consilierii locali USR PLUS luptă pentru a îndepărta lacătele de pe terenurile de sport ale școlilor.

În Iași, consilierul local USR PLUS Răzvan Timofciuc, alături de ceilalți consilieri USR PLUS, a propus ca toate terenurile de sport aparținând școlilor din oraș să fie deschise în timpul vacanțelor și în weekenduri. Inițiativa sa a fost votată în Consiliul Local Iași, dar cu amendamente: să fie deschise pentru început în 27 de școli din municipiu, copiii să-și facă programare dinainte și să aibă la ei carnetul de elev. Copiii mai mici de 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult pentru a fi primiți pe terenuri, în afara cursurilor.

Consilierii municipali USR PLUS le-au cerut școlilor să ofere acces prioritar copiilor la terenurile modernizate și le-a dat asigurări directorilor că, dacă se vor produce stricăciuni, vor fi alocate cu prioritate fonduri de la bugetul local pentru reparații.

În comuna Scânteia, deputatul de Iași Filip Havârneanu i-a susținut pe colegii săi, cei doi consilieri locali USR PLUS Andrei Porcărașu și Florin Pancu, cu propunerea ca toți copiii din comună să aibă acces la terenurile de sport ale școlilor, după program și în weekenduri. Inițiativa USR PLUS a fost votată în unanimitate în Consiliul Local.

Și Camelia Bertea, primarul USR PLUS din orașul Victoria, Brașov, a deschis baza sportivă din localitate din decembrie 2020.

În Timișoara, primarul Dominic Fritz lucrează la proiectul prin care vor fi deschise 15 școli din municipiu, în prezent fiind discuții cu directorii unităților de învățământ.

Primarii USR PLUS Gabriel Pleșa, din Alba Iulia, și Bogdan Novac, din Breaza, județul Prahova, se pregătesc, de asemenea, să scoată lacătele de pe curțile școlilor.

Alte stiri

Reforma administrativă în viziunea USR PLUS
România nu mai are motive pentru care să nu demareze o reformă administrativă, dar ea trebuie gân...
Vezi mai mult
USR PLUS Agigea a strâns semnăturile pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
Echipa locală USR PLUS Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de or...
Vezi mai mult
USR PLUS anunță încheierea primului tur pentru alegerea președintelui partidului
Astăzi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al scrutinului intern pentru alegerea președintelu...
Vezi mai mult
USR PLUS asigură continuitatea programului-pilot „Masă caldă în școală”; raport favorabil în comisiile coraportoare din Senat
Parlamentarii USR PLUS au susținut o serie de amendamente esențiale pentru a îmbunătăți programul...
Vezi mai mult
”Fără birocrație la căsătorie” - parlamentarii USR PLUS de Diaspora propun eliminarea certificatului medical prenuptial
Trei parlamentari USR PLUS au depus azi o inițiativă legislative care vizează modificarea art. 25...
Vezi mai mult
Proiect USR PLUS: Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare
USR PLUS a depus, astăzi, un proiect de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14 ani va...
Vezi mai mult
Oana Murariu, deputat USR PLUS: „Întărirea procedurii medierii va aduce avantaje cetățenilor și va reduce munca judecătorilor”
Reprezentanți ai Parlamentului, ai Guvernului, ai instituțiilor din sistemul de Justiție din Româ...
Vezi mai mult
Proiectul USR PLUS de desființare a pensiilor speciale ale primarilor, respins de PSD, PNL, UDMR și minorități
Eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, unul dintre demersurile repetate ale USR PLUS de re...
Vezi mai mult
Proiecte USR PLUS în beneficiul elevilor și al părinților, respinse de Camera Deputaților prin votul PSD-PNL
Plenul Camerei Deputaților a respins, astăzi, două proiecte USR PLUS de modificare a Legii educaț...
Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!