Aleșii USR PLUS deschid curțile școlilor pentru copii și în afara cursurilor

Fără lacăte pe curtea școlii! Primarii USR PLUS consideră că toți copiii au dreptul să se joace în siguranță în curțile școlilor și în afara cursurilor și fac demersuri pentru a deschide terenurile de sport.

 

În Brașov, primarul USR PLUS Allen Coliban a deschis, joi, porțile a 10 școli din municipiu. Edilul a propus deschiderea a 24 de școli, dar PNL și PSD s-au opus, în ședința Consiliului Local, votând deschiderea a doar 10 școli.

Allen Coliban nu renunță la deschiderea celorlalte 14 școli, anunțând că USR PLUS va lupta pentru ca micuții din Brașov să se poată juca în siguranță în cartierul lor.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul USR PLUS Radu Mihaiu a deschis curțile școlilor încă de la începutul lunii iunie pentru toți copiii și adulții. Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de un adult, iar adulții trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, pe care să o arate agenților de pază, la intrarea pe terenul de sport. În weekenduri și vacanțe, curțile școlilor sunt deschise între 08.00 și 20.00.  

În județul Iași, consilierii locali USR PLUS luptă pentru a îndepărta lacătele de pe terenurile de sport ale școlilor.

În Iași, consilierul local USR PLUS Răzvan Timofciuc, alături de ceilalți consilieri USR PLUS, a propus ca toate terenurile de sport aparținând școlilor din oraș să fie deschise în timpul vacanțelor și în weekenduri. Inițiativa sa a fost votată în Consiliul Local Iași, dar cu amendamente: să fie deschise pentru început în 27 de școli din municipiu, copiii să-și facă programare dinainte și să aibă la ei carnetul de elev. Copiii mai mici de 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult pentru a fi primiți pe terenuri, în afara cursurilor.

Consilierii municipali USR PLUS le-au cerut școlilor să ofere acces prioritar copiilor la terenurile modernizate și le-a dat asigurări directorilor că, dacă se vor produce stricăciuni, vor fi alocate cu prioritate fonduri de la bugetul local pentru reparații.

În comuna Scânteia, deputatul de Iași Filip Havârneanu i-a susținut pe colegii săi, cei doi consilieri locali USR PLUS Andrei Porcărașu și Florin Pancu, cu propunerea ca toți copiii din comună să aibă acces la terenurile de sport ale școlilor, după program și în weekenduri. Inițiativa USR PLUS a fost votată în unanimitate în Consiliul Local.

Și Camelia Bertea, primarul USR PLUS din orașul Victoria, Brașov, a deschis baza sportivă din localitate din decembrie 2020.

În Timișoara, primarul Dominic Fritz lucrează la proiectul prin care vor fi deschise 15 școli din municipiu, în prezent fiind discuții cu directorii unităților de învățământ.

Primarii USR PLUS Gabriel Pleșa, din Alba Iulia, și Bogdan Novac, din Breaza, județul Prahova, se pregătesc, de asemenea, să scoată lacătele de pe curțile școlilor.

Alte stiri

Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult
Coaliția sărăciei nu dorește ca românii să știe ce alimente pun pe masă și nici ca sistemul de sănătate să primească mai mulți bani
Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat împotriva a două inițiative legislative ale deputatului USR d...
Vezi mai mult