De 30 de ani ni se pune aceeași placă: Nu sunt bani.
Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani.
Nu avem școli noi pentru că nu sunt bani.

România nu este și nu a fost o țară săracă. Este o țară cu oameni săraci ținuți așa de o caracatiță de hoție, corupție și nepotism care a căpușat instituțiile statului la toate nivelurile.

Fără hoție, terminăm autostrăzile.
În ultimii 30 de ani, guvernele României, multe conduse de PSD, nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, pentru că au preferat să lucreze cu firme căpușă, în loc să apeleze la fondurile europene.

În 2016 Guvernul Cioloș a adoptat Masterplanul de transport cu finanțare europeană, dar PSD nu a cerut banii de la UE. De ce? Pentru că le era greu să fure.

Hai să ținem aproape!

Ce propune Alianța 2020 USR PLUS?

PROGRAM PENTRU INFRASTRUCTURĂ

Cerem sprijin tehnic european, sub forma unui program JASPERS extins pentru infrastructură, pentru a susține redactarea caietelor de sarcini, pentru a avea reprezentanți în comisiile de evaluare, pentru a monitoriza studii pregătitoare și de fezabilitate, pentru a încuraja firmele puternice de supervizare să se implice în proiectele din România.

MASTERPLAN PENTRU TRANSPORTURI

Ne angajăm să existe fonduri europene suficiente pentru finanțarea Masterplan-ului pentru transporturi adoptat de Guvernul Cioloș în 2016.

NU PIERDEM FONDURI

Propunem ca fondurile nefolosite din cauza incapacității guvernului să se regăsească în bugetele ulterioare pentru a nu penaliza dezvoltarea de ansamblu a țării.