Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti

Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu liderii de asociații de proprietari din Bucureşti. Principala temă de discuție a fost rezolvarea încălzirii orașului la iarnă, având în vedere problemele externe și interne care pot afecta viața locuitorilor Capitalei.

Cei doi deputați au prezentat rezultatele discuțiilor cu autoritatea locală pentru găsirea unor soluții alternative, atât pe termen foarte scurt, cât şi pe termen lung, astfel încât bucureştenii să beneficieze de un serviciu de termoficare potrivit pentru secolul 21.

Cristina Prună, vicepreședinte al comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, a pus accentul pe variantele aflate în lucru la acest moment în colaborare cu Primăria Capitalei și pe dezvoltarea sistemului de căldură în viitor.

„Facem eforturi susținute, zilnice, cu Primăria pentru a da soluții bucureștenilor în această iarnă. Un confort termic mai bun față de iarna trecută, chiar și în condițiile pe care le cunoașteți. Pe lângă soluțiile de avarie care să suplimenteze apa caldă în punctele termice deficitare, discutăm cu investitori privați care să facă centrale de cvartal, în cogenerare, de mici dimensiuni. Există de asemenea posibilitatea implementării unor tehnologii noi, nepoluate, despre care știm că funcționează deja în Finlanda. Deschiderea pieței către investițiile private este, după mine, singura soluție pentru încălzirea adecvată a orașului. De altfel, am susținut-o odată cu modificarea strategiei de termoficare în această primăvară”, declară Cristina Prună, deputat USR.

Claudiu Năsui, președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Camera Deputaților, a subliniat că este o urgență să dăm alternative bucureștenilor dacă vrem să nu mai stea în frig.

„Există interes pentru investiții private în sistemul de termoficare din Bucureşti. Avem numeroase întâlniri cu antreprenorii interesați din sectorul privat. Cu deschiderea necesară de la autorități, acestea se vor concretiza. Am mai spus-o și în trecut, sistemul centralizat ar putea fi reabilitat în aproximativ 98 de ani, la ritmul actual de lucrări. S-a dovedit deja a fi o iluzie care nu ne scapă de frig și apă rece iarna. Trebuie să aducem alternativele mai aproape de oameni, prin centrale de cvartal și tehnologii noi, nepoluante. Cu deosebire acolo unde sunt cele mai mari probleme: la capetele de rețea unde agentul termic nu mai ajunge de ani buni”, declară Claudiu Năsui, deputat USR.

În timpul discuțiilor, deputații USR au asigurat reprezentanții asociațiilor de proprietari că doleanțele lor cu privire la soluții simple pentru ca locatarii să nu plătească apa rece pe post de apă caldă vor fi transmise de la Parlament către conducerea Termoenergetica.

Pe lângă aceasta, USR va susține în Parlament modificările legilor legate de eficiența energetică, astfel încât facturile la căldură să nu fie încărcate în mod nedrept pentru bucureșteni.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult