Emanuel Ungureanu

Pentru Primăria Cluj Napoca

Născut în Bucovina acum 42 de ani, Emanuel Ungureanu este deputat de Cluj și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. A obținut titlul de doctor în istorie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca în anul 2016. Emanuel este și asistent social specializat în îngrijirea copiilor cu insuficiență renală cronică și a practicat mulți ani jurnalismul de investigații scriind anchete zguduitoare despre corupția și mizeria din sistemul sanitar. La Cluj Emanuel și-a întemeiat o familie și este un fericit tată de fată.

De-a lungul timpului, Emanuel a fost implicat în multe proiecte sociale și comunitare sub umbrela Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Gradinaru, pe care a înființat- o în anul 2007.

A fost și este un profesor dedicat, iubit și implicat. Emanuel Ungureanu este profesor grad I de istorie,  un excelent dascăl dar și un priceput formator de caractere pentru elevii talentați ai Liceului  Maranatha din Cluj Napoca. Emanuel este apreciat în comunitatea clujeană și la nivel național pentru activitatea de jurnalist de investigații și activist civic, prețuind cinstea, transparența și corectitudinea.

În anul 2004 l-a demascat la DIICOT Cluj pe profesorul Mihai Lucan de la Institutul de Transplant Renal din Cluj pentru activități de trafic de organe și alte activități ilegale, motiv pentru care acesta este cercetat în mai multe dosare de corupție de către DNA și DIICOT.

Emanuel este un politician cu o cauză, implicat în demascarea practicilor incorecte din spitalele românești și militează prin inițiative legislative concrete, cum este Legea Transplantului, pentru a proteja și ocroti sănătatea românilor.

Emanuel crede în politici publice locale bazate pe nevoile oamenilor, nu pe interesele unor grupuri din apropierea actualei administrații a orașului Cluj Napoca.  Un oraș modern are nevoie de cercetare robustă, care fundamentează și orientează deciziile.

Pentru Primăria Cluj Napoca, Emanuel are o serie de priorități ce au reieșit dintr-un proces amplu de consultare al cetățenilor: spitale noi și moderne, realizarea unor politici locale care să conducă la un urbanism coerent,  creșterea calității vieții pentru toți cetățenii orașului, indiferent de cartierul în care locuiesc și un plan de mobilitate urbană care să conecteze eficient Clujul pe axa nord-sud și de localitățile periurbane.

Mai multe despre proiectele și inițiativele sale găsești pe pagina de Facebook.