Dragoș Tudorache, la Piatra Neamț: „Banii vor fi cheltuiţi transparent. Punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete“

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, s-a aflat marți, 15 septembrie, la Piatra Neamț, pentru a-i susține pe candidații Alianței USR PLUS alegerile locale. Dragoș Tudorache a vorbit despre necesitatea de a avea, în Neamț, o administrație publică locală eficientă, în beneficiul cetățenilor, care să ducă la dezvoltare economică și la transformarea județului.

La conferința de presă au participat Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț și candidat din partea Alianței USR PLUS la Consiliul Județean, deputatul USR Iulian Bulai, Irimia Marius Ioan, candidat la Primăria Piatra Neamț, Florin Zaharia, candidat la președinția Consiliului Județean, și Cristina Nasoi, candidat la Consiliul Județean.

Conferința de presă a fost deschisă de deputatul USR Iulian Bulai: „Suntem bucuroși că acum suntem un partid fuzionat, relația dintre USR și PLUS, la nivel de filială, este excelentă și mă bucur că împreună, în același partid, dând semnalul de unitate la nivel național, vom reuși să schimbăm multe lucruri și vom face majorități de centru dreapta în foarte multe zone. Este foarte clar faptul că, în Neamț, PSD va deveni istorie“.
Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț, a subliniat că Alianța USR PLUS propune în funcții publice oameni capabili, adepți ai unei administrații inteligente, în relație deschisă cu cetățenii: „Candidații USR PLUS sunt oameni dintre voi, oameni care nu au avut nevoie de politică pentru a-și face o carieră profesională și a-și demonstra valoarea. Sunt oameni care s-au săturat să fie mințiți, să vadă cum taxele și impozitele plătite sunt furate și risipite, s-au săturat să vadă cum statul de drept este pus la încercare prin modificări legislative inițiate de grupuri de interese. Ne-ați întâlnit în stradă, alături de cetățeni, ascultându-le problemele și identificând soluții pentru aceste probleme. Sunt convins că putem face schimbări și avem nevoie de votul vostru de incredere pe 27 septembrie“.

Dragoș Tudorache a menționat că în Neamț sunt probleme legate de transparență în cheltuirea banului public și a precizat că este nevoie de o bună absorbție a fondurilor europene. „Nici orașul Piatra Neamț, nici județul Neamț nu au fost ferite de hoție, de corupție, de risipa banului public. Promisiunea pe care noi o facem: vom curăța primăriile de flagelul care ne-a ținut înapoi în toți acești ani. În primul rând, banii vor fi cheltuiţi în mod transparent, cu participarea cetăţenilor. În al doilea rând, punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete, iar în al treilea rând, oferim altfel de candidaţi. Obiectivul nostru principal rămâne acela de combatere a corupţiei pentru că este cea mai mare problemă pe care o are România. În calitate de europarlamentar voi facilita absorbția de fonduri europene, atât de necesare dezvoltării unui oraș“.

„România a rămas la coada clasamentului european privind rata de absorbție a fondurilor europene. Legislația națională stufoasă, lipsa de implicare a autorităților, birocrația excesivă au făcut ca banii puși la dispoziție de la Bruxelles să nu ajungă acolo unde este nevoie de ei, adică în investiții, fie că vorbim de infrastructură, fie de asigurarea unui minim de servicii atât de necesare cetățenilor: apă, canalizare. Fondurile europene sunt unica șansă ca în viitorul apropiat să putem circula pe o autostradă în Moldova, să ne putem trata la un spital decent, să avem școli moderne, bine dotate“, a subliniat Florin Zaharia, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean.

Alte stiri

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a depus jurământul

La o lună de la alegerile locale, Radu Mihaiu, primarul Sector...

Vezi mai mult
Copreședinții USR PLUS București au prezentat listele de candidați la Camera Deputaților și la Senat din Capitală

Copreședinții USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au prezentat, vineri...

Vezi mai mult
Alianța USRPLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu deschide lista la Camera Deputaților

Alianța USRPLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile pa...

Vezi mai mult
Dan Barna și Claudiu Mureșan deschid listele de candidați USR PLUS pentru Parlamentul României la Sibiu

Alianța USR PLUS Sibiu a avut astăzi alegeri interne și au fost votați de membri ai ambelor pa...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS București și-a desemnat candidații pentru Parlamentul României

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinței Municipale USR PLUS București organizate în ...

Vezi mai mult
Primarii USR PLUS se pregătesc să atragă fonduri europene

Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie ...

Vezi mai mult
USR PLUS a depus lista candidaților din Diaspora pentru alegerile parlamentare

USR PLUS a depus, astăzi, la Biroul Electoral al secției 43 lista candida...

Vezi mai mult
Alianța USR PLUS dă startul strângerii de semnături pentru alegerile parlamentare

Alianța USR PLUS a dat startul, luni, 5 octombrie, campaniei de strângere de semnături pentru ...

Vezi mai mult
USR PLUS solicită autorităților ieșene să implementeze măsuri eficiente împotriva infecțiilor cu noul coronavirus

De săptămâni bune, municipiul și județul Iași se situează în top 3 regiuni cu cel ma...

Vezi mai mult

Susține-ne

Mulțumim pentru suport.
Hai să continuăm să transformăm România împreună!