Dragoș Tudorache, la Buzău: Principala noastră promisiune este o primărie curată, un consiliu local curat, un consiliu județean curat și cinstit

Președintele executiv al PLUS, europarlamentarul Dragoș Tudorache, s a aflat luni, 14 septembrie, la Buzău, unde a susținut o conferință de presă alături de mai mulți candidați ai Alianței USR PLUS din județ la alegerile locale.

Au luat cuvântul președintele PLUS Bucău, Mihai Moraru, Dragoș Tudorache, senatorul USR Radu Mihail, Ionică Gabriel – candidat la Consiliul Județean, Irinel Cîrstea – candidat la Primăria Municipiului Buzău și Cristina Ivan – candidat la Primăria Comunei Pârscov.

„Județul Buzău se află pe ultimele locuri din punct de vedere al dezvoltării economice, la nivel național. Avem cea mai mare rată a șomajului și cel mare număr al persoanelor vulnerabile. În același timp, avem unul dintre cele mai mici venituri medii. Economia orașului și a județului Buzău nu a fost o prioritate pentru administrația locală, dar nici pentru liderii politici locali, timp de 30 de ani. Nu avem proiecte importante de infrastructură, nu avem un parc industrial modern, nu am atras fonduri europene. Avem un potențial uriaș, având o zonă turistică importantă în nordul județului, avem o importantă zonă agricolă în zona de sud, dar și o bună poziționare geografică. Tinerii aleg să părăsească orașul Buzău, pentru că nu au un mediu favorabil pentru a-și dezvolta o carieră sau o afacere. Avem obligația de a construi un program serios de dezvoltare economică. Trebuie să atragem investiții private, dar și proiecte de dezvoltare, finanțate prin bani europeni sau prin bugetul național. Putem deveni un important centru regional și avem toate argumentele pentru a reuși. Însă avem nevoie de lideri politici capabili și dedicați acestui proiect“, a spus Mihai Moraru, președintele PLUS Buzău.

„Buzăul este un oraș și un județ care are și a avut, în ultimii 30 de ani, toate ingredientele să ofere dezvoltare buzoienilor, să ofere o șansă la prosperitate cetățenilor care locuiesc aici. Ce a lipsit însă în acești 30 de ani au fost o clasă politică, o administrație locală care să poată să valorifice oportunitățile pe care acest oraș le are (…) De ce, totuși, buzoienii nu s-au ocupat de această prosperitate? Județul Buzău s-a confruntat cu aceleași probleme pe care le avem în multe alte orașe și județe ale țării: o infrastructură subdezvoltată, sate, localități din județ care sunt încă neconectate la utilități și în general cetățeni cărora li s-a răpit, în acești 30 de ani, șansa la un viitor mai bun (…) Toate aceste nerealizări au aceeași cauză: hoția, corupția, cea care a dominat, din păcate, autoritățile publice la nivel local și la nivel central în acești 30 de ani. Acesta este pariu, aceasta este promisiunea cea mai importantă pe care Alianța USR PLUS o face față de alegătorii săi: să curețe autoritățile locale. Principala noastră promisiune este o primărie curată, un consiliu local curat, un consiliu județean curat, cinstit, pentru care candidații noștri își iau acest angajament față de cetățeni”, a declarat Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS.

„Dragoș a subliniat ce înseamnă USR PLUS în materie de proiecte noi pe care ai noștri candidați care sunt bine pregătiți le vor aduce în administrații. (...) Aceștia sunt oamenii, îi veți vedea unul câte unul, ei duc în brațele lor proiectele USR PLUS și vă las să-i descoperiți“ - Radu Mihail, senator USR.

„A venit momentul să ne uităm împreună spre viitor. Unde vrem să fim în următorii 40 de ani! Văd o colaborare onestă cu investitorii, oferindu-le facilități și condiții pentru a crea locuri de muncă și activități cu valoare adăugată mare. Văd cum nu mai vindem lemnul brut în afara țării și îl prelucrăm pentru a obține produse finite, văd cum atragem finanțare pentru agricultură și zona rurală, sisteme de irigații, depozite de legume și fructe care să ajungă în supermarket-uri, văd agro-turismul dezvoltat și o zona montană în care șomajul să devină istorie. Sistemul de învățământ va beneficia de tehnologii smart adaptate perioadei în care trăim. Pentru sistemul de sănătate văd un nou ambulatoriu mai aerisit și mai dotat pentru a face față nevoilor oamenilor. Văd o nouă secție de oncologie și o secție de neurochirurgie. Văd contracte transparente și alocări bugetare pentru ca pacienții sa nu mai vină cu medicamente de acasă. Ruralul poate atrage fonduri europene pentru dezvoltarea în primă fază de mici afaceri locale, agro-turism, utilități și infrastructură care să faciliteze accesul turiștilor și al investitorilor. Consiliul Județean va superviza cheltuirea bugetelor și va consilia primăriile pentru scrierea de proiecte“, a subliniat Gabriel Ionică, candidat al Alianței pentru funcția de președinte Consiliu Județean.

„Azi avem alături echipa completă USRPLUS, echipa formată din viitori consilieri, primari și actuali parlamentari și europarlamentari. Cu toții ne dorim și vom reuși să schimbăm Romania in bine, stradă cu stradă, sat cu sat, oraș cu oraș. Profit de ocazie de a îl avea pe europalamentarul Dragoș Tudorache pentru a vă vorbi despre fondurile europene. Acești bani vin pentru a echilibra balanța economică și socială între partea de est și cea din vestul Europei. A mai trecut un mandat în care nu au fost atrase fonduri europene, motivele le știm: nepăsare, incompetență și lipsă de viziune. Iată câteva proiecte ce vor fi puse în practică de către primării și consilierii USR PLUS: anveloparea tuturor blocurilor pentru a diminua consumul de energie pentru că fiecare cetățean sa plătească mai puțin, digitalizarea și că o consecință a ei, transparentizarea banilor publici, siguranță publică, pentru că fiecare cetățean trebuie sa se simtă în siguranță în orașul Buzău, lărgirea rețelei de piste de biciclete și transport alternativ, autobuze electrice in locul celor vechi și costisitoare, revitalizarea spațiilor verzi. Buzău are peste 100 de ha de terenuri degradate ce pot fi puse în valoare prin plantari masive de arbori.
Infrastructura școlară pentru un Buzău educat. Construcția de creșe, grădinițe și școli sta la baza dezvoltării educației buzoieni. Toate aceste se pot face cu bani europeni, iar eu am determinarea, voința și viziunea dezvoltării unui oraș european“, a spus Irinel Cîrstea, propunerea Alianței la Primăria Municipiului Buzău.

„Toți cei care își pun încrederea în noi sunt sătui de promisiunile făcute o dată la 4 ani. Vor evoluție în comunitatea lor, vor canalizări, vor drumuri, vor educație decentă în școli, vor un sistem medical performant. Iar un bun manager de comună poate readuce mândria în sufletele lor, mândria de apartenență la o comunitate care și-a propus să iasă din canoanele unei mentalități închise. Avem o administrație construită prost în acești 30 de ani. Am discutat cu mulți oameni în această campanie. Problemele lor pot fi rezolvate acum. Este momentul să le arătăm ca ne pasa de ei și de problemele lor. Că ne-am implicat în politică pentru că, la fel ca și ei, ne săturasem de manipulările electorale ale politicienilor care nu au făcut nimic și nu le-a păsat de dezvoltarea comunității lor. Suntem aici și luptam să arătăm că se poate! Se poate să construim o comuna europeană, un județ european, o țară europeană. Eu cred în schimbarea de jos în sus. Dacă la nivel local banii publici sunt investiți transparent și eficient, se accesează fonduri europene, apar proiecte serioase pe termen mediu și lung, există consultare publică, iar toate acestea impactează asupra gradului de confort al fiecăruia, atunci vor înțelege că pot cere mai mult și de la parlamentarii noștri. Datoria noastră este aceea de a le arăta oamenilor că venim hotărâți să Schimbăm România, Stradă cu stradă“, a declarat Cristina Ivan, candidat al Alianței la Primăria Pârscov.

Alte stiri

Senatul aprobă în unanimitate inițiativa USR care deschide copiilor curțile școlilor pentru sport în afara orelor de program
Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a deputaților USR Tudor Pop și ...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă prin care Poliția de Frontieră să poată verifica în timp real cazierul judiciar în ROCRIS
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă prin care ​Poliția de Frontieră Ro...
Vezi mai mult
Senatorul Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru asigurarea accesului la propriul cazier juridic
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care vizează asigurarea accesului ...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru accesul neîngrădit al șoferilor la propriul cazier rutier
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus azi o inițiativă legislativă care să permită accesul poseso...
Vezi mai mult
Senatorul USR Claudiu Mureșan, inițiativă legislativă pentru reducerea birocrației pentru arhivari
Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care simplifică procedurile de aut...
Vezi mai mult
Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept! Există interes pentru investiții private în căldura din Bucureşti
Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu lideri...
Vezi mai mult
Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au ...
Vezi mai mult
Proiect de lege USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice
Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportul...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR pentru digitalizarea serviciilor consulare
Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, au depus o iniț...
Vezi mai mult
Coaliția PSD-PNL-UDMR respinge inițiativele USR din domeniul educației pe care, apoi, le copiază în hotărâri de guvern
Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins mai multe inițiative legislative depuse de USR și care ar fi cond...
Vezi mai mult
Inițiativă legislativă USR care elimină unele inechități din sistemul de pensii pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă
Mai mulți parlamentari USR au depus o inițiativă legislativă care repară unele inechități între p...
Vezi mai mult